Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa jak ....

MAMY Z ANGLI PO CESARCE, teraz w drugiej ciązy?

Polecane posty

Gość ciekawa jak ....

Czy są tu jakies mamy po cesarce w UK i teraz są w drugiej ciązy, co oni mówią? Pytają się czy chce się cesarkę, czy poród naturalny? Czy nic nie mówią i rodzi się naturalne? Pytam ponieważ z mężem staramy sie o drugie dziecko, pierwsza ciąża zakończona cesarką i ciekawa jestem jak tu do tego podchodzą.

Gość ciekawa jak ....
podnosze:)

Gość D.BillI
tak - pytają się - możesz wybrać jako drugą cesarkę - będą ciąć po tej samej bliźnie...w zasadzie to się pyta położna na pierwszej chyba wizycie

Gość ciekawa jak ....
D.Bill - miałas może tak robione, lub ktoś z Twojego otoczenia? I czy blizna jest gorsza, teraz mam prawie niewidoczną.

Gość D.BillI
miałam tak, ale chciałam rodzić naturalnie, koniec końców nie wyszło - druga blizna niestety jest bardziej widoczna niż to było po pierwszej cesarce - do jednego boku sie nie przyłożyli i mam na końcówce takie dwie niteczki, ale to w sumie pikuś:)

Gość ciekawa jak ....
no właśnie ja się też tego obiawiam, że jak już w koncu będe w tej ciazy i przyjdzie termin porodu to bedzie tak samo jak w przypadku pierwszego...Ja miałam cesarke dlatego, że nie było postępu porodu i dziecku skakało tetno, meczyłam sie 18godzin , poród był wywoływany 11dni po terminie, pierw żel, potem już w 12 dzin po terminie o 07.00 miałam rozwarcie na 2cm i wzieli mnie na porodówke, przebili wody i chodziłam, skurcze co 4 minuty, z czasem się wydłużały i przerwa między nimi trwała 30sekund, podali oksytocyne, ból jak nie wiem co , miałam rodzić bez epiduralu, ale się nie udało, po kroplówce tak mnie bolało, że się na niego zdecydowałam i teraz boje się że bedzie powtórka z "rozrywki"....

Gość D.BillI
to z pierwszym miałam bardzo podobnie, a z drugim zupełnie inaczej, bo łożysko przodujące było. ale i tak nie doczekałam terminu zaplanowej cesarki

Gość bounty123
Pytaja, ale raczej zachecaja do naturalnego. U mnie tak bylo i ja tez bylam zdecydowana na porod naturalny, niestety 12 dni po terminie mialam wybor, albo wywolywanie (przebicie wod) albo planowa cesarka. W koncu wybralam to drugie, choc nie bylam z tego powodu za szczesliwa :(

Ja pierwszą cesarkę miałam w pl.......chciałam mieć drugą ze względu na to że po pierwszym cc możesz rodzić sn ale musi być przy tobie ginekolog a tu......same wiecie jak jest więc się bałam.W moim przypadku baaaardzo naciskali na poród naturalny,niby sie pytają jak ale i tak naciskają.

Gość agxska05
a ja jutro mam wywolywany porod....pierwsza tez mialam cesarke w Polsce...bardzo chce urodzic sn i boje sie ale sprobuje...

Gość D.BillI
trzymam kciuki:) jakby coś nie szło (odpukać) i jednak grzecznie zaproponowaiby Ci cesarkę to bierz! mnie za pierwszym razem zmylił ich brak stanowczosci i męczyłam się dłużej jak to warte.