Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak???

Boi sie chodzisz-jak przelamac lek dziecka??

Polecane posty

Gość jak???

Moje dziecko ma 7 miesiecy i juz od 2 tyg chodzi sama tak fajniutko bez trzymania ani podpoerania sie :) Dzisiaj rano miala "chrzciny" czyli pierwszy raz porządnie sie potlukła i nabija sobie guza o framuge ,ii wlasnie od rana siedzi w miesjcu bez wstawania, jak juz cos to tylko ostroznie przeraczkuje gdzies ale to metr w tąi i do tyłu i nawet nie chce wstac na nogi bo zaraz zaczyna plakac, jedynie zlapie sie pufy wstanie cos siegnac i zaraz znow siada.Jest bardzo placzliwa od rana, nuudzi jej sie, wczesniej to latala po calym domu albo raczkowala a teraz widze ze jest zalekniona, Tak male dziecko a juz widac po niej strach jak ma nawet przeraczkowac pare krokow to tak jak spowolnionym tepie i zaczyna siadac i plakac :/ Mąz z pracy przyszedl, zawsze leciala nie patrząc pod noigi aby sie wtulić a teraz jak przyszedl to siadziala w miejscu wyciagnela rączki do niego i sie rozplakala.Ona boi sie chodzic, nawet wstac 😭

Gość zaczeła chodzić jak miała 6 i
pól miesiaca?? taaa

Gość percepek
Ty kobieto upadłaś na głowę ? 7 miesięczne dziecko chodzi ? I przestało i się martwisz ? Coś bujdy wciskasz.7 miesięczne dzieci nie chodzą same, nawet jak wcześnie zaczynają chodzić.

Gość percepek
No dokładnie, 6,5 miesiąca i chodzi, co za bujdy, nudzisz się dziewczyno ?

Gość jak???
zaczela chodzic dwa dni przez 7 miesiącami,teraz ma juz ponad 7 miesiecy

Gość jak???
ejj to nie są bujdy , pisalam ze moje dziekco zaczelo chodzisz gdy miala 7 miesiecy, terz ma juz 7 miesiecy i 2 tyg, jak najbardziej , moj brat w jej wieku tez zacząl chodzic gdy byl w mojej malej wieku

Gość szukająca2345
terefere kuku baba strzela z łuku - może o tym porozmawiamy?

Gość percepek
tak, przed chwilą pisałaś, że od 2 tygodni chodzi, i ma 7 miesięcy. Otóż takie dzieci nie istnieją. niemożliwe chodzić samemu bez podpórki w tym wieku.Dzieci ewentualnie zaczynają wstawać w tym wieku z podparciem.

Gość hahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niezłe prowo :D:D:D w tym wieku dziecko samo zaczyna siadać a nie chodzić

Gość jak???
mało tego...w niedzielę zrobiła nam przepyszne schaboszczaki a dzisiaj nie chce nawet do kuchenki podejść...

Gość szukająca2345
no i ciesz się, że nie chodzi bo kręgosłup tego nie wytrzyma

Gość percepek
A nawet jeśli, to leć do ortopedy, bo to może poważnie zaszkodzić dziecku.To nie czas na samodzielne chodzenie. Zresztą nie słyszałam o takich dzieciach, może skontaktuj się z Księgą Guinessa ?

Gość percepek
Owszem, są dzieci co mając 6 miesięcy zaczynają raczkować, mając 7 mies. wstawać przy szczeblach, ale nie chodzić samodzielnie !!!!!!!! To autorko zatem kiedy dziecko wstało przy podporze 1 raz,jak miało 4 miesiące ??? Bo zazwyczaj od 1 wstania do samodzielnego chodzenia trochę czasu mija.

Gość jak???
jacyy wy ludzie jestescie ograniczeni, to poszukajcie sobie w necie albo zadzwoncie do pedoiatry ze jak najbardziej dzieic w tym wieku juz moga chodzic.Moja mala ma 7 i pol miesiaca ale fizycznie wyglada na 10 miesiecy i ma parametry 10 miesiecznego dziecka Nie wierzycie to nie komentujcie, pytanie nie jest ile wasze mialy jak zaczely chodzic tyklko o czym innym zalozylam topik

Gość percepek
Temat też do kitu, bo martwić się, że 7 mies. dziecko nie chce chodzić i jak je zachęcić, to głupota !!!!!Ty chcesz 7 miesięczniaka zachęcać do chodzenia i na siłę robić je starsze niż jest ?Puknij się w głowę !!!!

Gość szukająca2345
napisałaś w celu pochwalenia się, że tak wcześnie można chodzić a, że nie ruszy teraz z miejsca, to każdy głupi wie, że mała się przestarszyła i narazie nie chodzi, bo się po prostu boi, normalne daj już spokój, moje dziecko też było większych gabarytów i wyglądało na starsze, a zaczęło chodzić w 11 miesiącu, co też uważam za wczesne chodzenie

Gość kasia.....
nie najezdzajcie na autorke. Sama mam synka 13mies i jak mial 7,5mies to sam chodzil. Nawet bylam z nim u pediatry czy wszystko z nim w porzadku,bo nawet mi wydawalo sie to dziwne.

Gość percepek
Przecież nawet 8 miesięczne dziecko nie jest gotowe na samodzielne chodzenie, jego kościec nie jest w stanie podjąć takiego wysiłku. Owszem jeszcze 9-10 miesięcy i chodzi, to bym przyjęła, twierdząc, że dziecko bardzo wcześnie zaczęło chodzić, ale 7 miesięcy ? Przesada.Coś koloryzujesz.

Gość szukająca2345
kasia a czy to ta sama pani co jak?

Gość percepek
Ale mniejsza o to nawet, niech już i będzie to prawda, to głupotą jest zachęcać dziecko do chodzenia, tylko się babo ciesz,że przestało chodzić, tym lepiej dla jego kości.

Gość jak???
Nie chesz to nie wierz, twoja ułomnosc, nie moja i tyle, tyle sie znasz na temat rozwoju dziecka ze az sam siebie osmieszasz. Pytanie bylo moje jedno, odpowidaacie na to co nie trzeba, ludzie ejstescie ograniczeni, nie umiecie czytrac ze zrozumieniem i tyle,pytam sie o jedno a wy tu wpisy ropbicie kompletnie do czego innego pierdzela swoje takie farmazony ze az mi was szkoda za wasze ograniczenie intelektualne :o zal

Gość percepek
Ty się znasz na rozwoju dzieci autorko ? No konam ze śmiechu:-) Poczytaj pierwszy lepszy schemat rozwoju choćby, kiedy dziecko najwcześniej wstaje czy chodzi.Poczytaj jaki wpływ ma bardzo wczesne chodzenie na stawy, kiedy dziecko jest gotowe na samodzielne chodzenie.Już samo Twoje pytanie, jak zachęcić dziecko do chodzenia, to przykład Twej nieznajomości tematu.

Gość szukająca2345
taaaa wpływ na kręgosłup, kości, stawy itd. pisz spokojnie, bo trudno cię odczytać

Gość jak???
percepek jestes głupia , nie rozmawiam z toba, opieram wpisy na temat SWOJEGO dziecka, a nie twoich jakis farmazonow bezsensownych, suchych teori gloszących z popularnyuch czasopism, konie c z toba rozmowy, zegam.Polecam w wiekszym gronie ludzi nigdy nie afiszowac sie swoja niedołężnoscia wiedzy na ten temat i pieprzyc to co sie wyczytalo zamiast idzielac wiedzy praktycznej bo sie osmieszysz na dluugie lata.Ja pisze z perspektywy mojegio dziecka, ty ze swoich domnieman wyczytanych z kolorowych gazetek i tyle rozmowy AVE

Gość nowy gosc
Hej wszystkim..mam nadzieje ze tu mi ktos podpowie co robic ..moze ktos bedzie mial na to pomysl..Moj synek ma rok i 9 miesiecy i jeszcze nie chodzi..zaczal raczkowac dosc pozno bo grubo po roku czasu..wstaje sam..chodzi przy meblach..rowniez chodzi prowadzone za obie raczki..jesli juz prowadzimy go za jedna reke to juz traci rownowage..boi sie..a jak chcemy poscic to malo sie nie trzesie i siada na tylek..pewnie napiszecie ze trzeba szukac specjalistow itp.otoz oczywiscie jezdzimy juz ponad rok na rehabilitacje z powodu wzmozonego napiecia miesniowego..rehabilitanci mowia ze juz jest to w normie ale szukamy przyczyny czemu nie chce pojsc sam..niecale pol roczku jak nosi okularki gdyz wykryto astygmatyzm..na swoj wiek jest malutki..mamy prawie wszystkich specjalistow..nie chce mu kazac na sile chodzic ale fajnie byloby zeby ten krok do przodu zrobil to jeden problem mniej by bylo:/

Gość wifigdańsk
moja ma 9,5 msc i jeszcze nie chodzi sama a nie ani za gruba ani za chuda,waga i rozwój idealny. pierwsza tez zaczeła chodzic jakos tak w w. ok 11 msc i cieszylam się ze tak szybko bo słyszałam ze chłopaki nawet pozniej zaczynają chodzić. nawet moja jeszcze nie stoi bez trzymania,owszem juz probuje,na chwile się "puszcza" lub trzyma się jedną raczka tylko i ladnie twardo stoi ale jeszcze nie tak całkiem bez trzymania. tez się zdziwiłam ze 6msc dziecko juz samo "chodzi sama tak fajniutko bez trzymania ani podpoerania sie ".(zachowałam pisownię oryginalną ;) ).