Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko pytam......

Czopki Viburcol, ile dla

Polecane posty

9 miesięczniaka? Cały już mogę dać?

Gość szukająca2345
tak dawaj tylko nie zmniejszaj dawki, może po 10 na dobę czy wy powariowałyście z tym viburcolem? po co dajecie, bo dziecko marudz?, no chyba, że wyje non stop to sory, ale tak dla świętego spokoju?

Dziecko ząbkuje więc nie dziwne chyba, że chcę mu trochę ulżyć?! Posmarowałam już dziąsła i pomimo prawie nieprzespanej nocy nadal nie może zasnąć, tylko płacze i wpycha łapki do buzi, nadal to dla Ciebie dziwne, że chcę podać viburcol?

Gość kaska 26,
ja nigdy nie dawalam tych czopkow bo dbam o zdrowie mojego dziecka

A pytam, bo nie mogę znaleźć ulotki, pediatra kazał w razie potrzeby dawać pół ale to było jak Mały miał 2 miesiące i nie wiem czy mogę teraz już cały czy nadal pół.

kaśka - ja nie pytam czy dawać czy nie dawać, nie wiesz to nie trać czasu na mój topik.

Tylko nie na każde dziecko to działa,ale jak najbardziej możesz,po to one są właśnie,przy ząbkowaniu,przy gorączce...nie żeby mieć święty spokój,tylko żeby ulżyć dziecku,to oczywiste!

Dbająca o zdrowie pewnie też nie poda paracetamolu,bo to chemia,a niech dzieciak gorączkuje,bo to zdrowiej!Głupoty niektóre piszecie,że aż żal:(!

Gość szukająca2345
no jeśli nie śpi już tyle, tylko płacze no to wiadomo, ale często mamusie dla świetego spokoju dają, bo dziecko jakieś takie marudne jest a po co?

a dziekuję mój jakoś bezobjawowo w miarę przeszedł, przy czwórkach parę dni kupki były, że tak powiem dziwne, ale też minęło a autorka i owszem, jeśli maluch tyle czasu się męczy, to moze jak najbardziej podać, ja miałam zalecenie pół czopka w razie, gdyby coś się działo

Gość ja podawalam jak mial kolki
w 2-3 miesiacu zycia. Podawaj spokojnie. Po co sie ma maluch męczyc? Przeciez go to boli. My bierzemy cos na ból glowy lub zęba, a dziecko sobie chyba samo nie wezmie. Denerwuje mnei czasem takie podejcie, dbanie o zdrowie dziecka, jasne ok, przeciez nie chodzi o faszerowanie dzieciaka lekami tylko o podanie od czasu do czasu lekkiego srodka aby ulzyc w cierpieniu

jak moje dziecko marudzilo bardzo, lub nie spalo w nocy to dawalam melise, oczywiscie rozcienczona z woda, pomagalo ! te czopki tez dawalam, ale czasami. na zabkowanie dawalam czopki z paracetamolem albo ibuprofenem. Powodzenia !!

Podałam cały, udało mi się jeszcze wcześniej dodzwonić do pediatry i powiedział, że teraz można już jeden na dobę. A czopek zrobił swoje i Maluch smacznie śpi :)