Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta 20

Tabletki artizia i brak okresu przy odstawieniu

Polecane posty

Gość marta 20

Witam serdecznie wszystkie kobitki :) Słuchajcie dziewczyny, mam taki problem... Chodzi o to, że od 3 miesięcy przyjmuje tabletki antykoncepcyjne Artizia. Przy pierwszej 7 dniowej przerwie nie miałam okresu, wystąpiło tylko lekkie plamienie, które trwało 1 dzień. Przy drugiej przerwie okres dostałam w 2 dni u ostawieniu. Dziś jest 3 przerwa i 3 jej dzień a okresu jak nie było tak nie ma ;/ Nie wiem co mam robić. Generalnie nie mogę być w ciąży bo nie pominęłam żadnej tabletki i wszystkie przyjmowałam o ustalone porze ale strach i tak jest. Czy jest to normalne, że do tej pory nie mam okresu? Może któraś z Was ma/miała ten sam problem? Prosze o odpowiedz, pozdrawiam Marta

Gość Zniecierpliwiona.23
Nie martw sie niczym. Krwawienia mozesz dostac nawet ostatniego dnia przerwy.

Gość marta 20
Bardzo Ci dziękuje za wsparcie :) Mam nadzieje, że masz racje ;)

Gość Zniecierpliwiona.23
Jesli bralas tabletki o stałej porze oraz nie zapomnialas ani jednej to dostaniesz krwawienia. No a teraz sie wyluzuj i spokojnie czekaj:-)

Wszystko zależy od organizmu, Ja miewałam na yasminelle że wcale krwawienia nie dostawałam czasem. Wg gin tak się może zdarzyć, dla pewności zrobić test i zaczynać nowe opakowanie.

Gość marta 20
Nigdy nie zdarzyło mi się pominąć tabletki. Zawsze pamiętałam o tym ja i mój chłopak. Kurcze, myślałam, że wszystko będzie ok a tu znowu jakieś niespodzianki, miał być okres okresu nie ma. No cóż... czekam dalej :)

Gość Zniecierpliwiona.23
Ale Ty masz dopiero 3 dzien przerwy nie? Pozostaly jeszcze 4 dni:-)

Gość marta 20
Zgadza się, ale gdzieś wyczytałam, że krwawienie powinno wystąpić do 4 dni :( Nie wiem czy nie było tak napisane nawet na ulotce tabletek ;/

Gość Zniecierpliwiona.23
To bzdura:-) Nie martw się. Jak juz to powinny napisac tak: krwawienie z odstawienia zwykle pojawia się 2 lub 3 dnia przerwy. Nie zawsze tak jest. Powtarzam ze mozesz go nawet dostac ostatniego dnia przerwy.

Gość marta 20
Naprawdę wielkie dzięki :) Na wszelki wypadek chyba jutro zrobię test ciążowy... Albo poczekam do niedzieli :)

Gość Zniecierpliwiona.23
Nie ma co panikowac. Ja na tabletkach anty nie musialam robic ani jednego testu a bralam je 2 lata:-D

Gość marta 20
Ale okresy miałaś regularnie?

Gość Zniecierpliwiona.23
No co Ty. Raz byl 2 dnia, raz 4, a raz zdarzyl sie 5 czy 6. Zwykle mialam 3 dnia albo 4.

Gość marta 20
Mam nadzieje, że będzie ok :) Musi być ;) Czekamy :)

Gość marta 20
Zniecierpliwiona :) Miałas racje :) Dzięki :*

Gość Zniecierpliwiona.23
:-) ciesze sie razem z Toba! HURA!

Gość malutka517
hej mam problem bralam tabletki artizia jedna pominelem ale i tak musialam odstawic ze wzgledu na zle samopoczucie ... brak okresu juz 2 tygodnie czy jest mozliwe ciaza

Gość nic.niewiem
Witam :) dzisiaj byłam u lekarza i przepisał mi Artizia. Nie brałam nigdy tabsów. Mam jedno pytanko bo nie wyczytalam tego w ulotce. jesli zaczynam brac tabeltki przez pierwsze 21 dni pozniej odstawiam na 7 dni gdzie występuje krwawienie ( ale ono moze wystapic dopiero po paru dniach ) to w ciagu tych 7 dni nie brania tabletek antykoncepcja jest ? czy trzeba używać dodatkowych środków antykoncepcyjnych? Z góry dziękuje za pomoc :)

Gość nic.niewiem
Witam :) dzisiaj byłam u lekarza i przepisał mi Artizia. Nie brałam nigdy tabsów. Mam jedno pytanko bo nie wyczytalam tego w ulotce. jesli zaczynam brac tabeltki przez pierwsze 21 dni pozniej odstawiam na 7 dni gdzie występuje krwawienie ( ale ono moze wystapic dopiero po paru dniach ) to w ciagu tych 7 dni nie brania tabletek antykoncepcja jest ? czy trzeba używać dodatkowych środków antykoncepcyjnych? Z góry dziękuje za pomoc :)

Gość sadjhsajf
Witam, jestem po drugim opakowaniu tabletek antykoncepcyjnych Microgynon21, a okres jeszcze nie wystąpił. Aktualnie mam 7dniową przerwę choć to dopiero 4 dzień i mam jeszcze całe 3dni to mam pewne obawy. W tym miesiącu przy braniu tabletek jedną ominęłam, nie wiem kiedy gdyż są wakacje i dużo imprezuje, aczkolwiek doszło do tego. Zorientowałam się przed tym jak uprawiałam sex z moim chłopakiem, doszedł we mnie. Czy jest duża możliwość ciąży? Dodam, że zamiast krwawienia, męczy mnie biegunka.. Ból piersi mam zupełnie jak przed okresem, ale brzuch mnie nie boli. Ktoś miał tak? Prosze o odpowiedź.