Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

siren

problem z opieka nad dzieckiem-pytanie

Polecane posty

zapisalam sie na kurs do collegu na evening class i niedlugo zaczynam.tata mojej malej wyjezdza w pewnych sprawach na kilka dni a myslalam ze zajmie sie dzieckiem w tym czasie.ja jestem tu sama i nie mam zadnej rodziny,on tez prawie sam ma rodzine 300 km. od nas.nie wiem czy moge zostawic dziecko na te 3 godziny z kolezanka.podobno nie mozna w tym kraju zostawiac dziecka z obca osoba jesli nie jest to wykwalifikowana osoba lub rodzina.ale widze ze moi sasiedzi zostawiaja dziecko jakims babysitterom i to nie jest rodzina.zapytalabym health visitor ale baba jest ciekawska i zacznie o wszystko pytac.ktos wie jakie tu przepisy obowiazuja??

Chyba oszalalas zeby przestrzegac przepisow, zostaw z kolezanka i jak sie boisz nie mow o tym obcym, bez przesady nie wpadaj w paranoje .

tylko jak sie cos dziecku stanie to nie chce by miala problemy ona czy ja.nie lubie sciagac na siebie i innych problemow.ty pisalas kiedys ze bylas nianka z ofsted wiec moze wiesz czy moge ja zostawic z kolezanka czy nie? kurs jest w godzinach wieczornych nie wiem czy ktos pracuje wtedy z ofsted

bez przesady z tym przepisem, znajomi zostawiaja z kolezankami, czasem i tak trzeba i nikt na nikogo nie donosi (no chyba, ze to polak, nigdy nic nie wiadomo, bo polacy lubia na siebie donosic z tego co tu wyczytalam na forum :)

To ze bylam zarejestrowana z ofsted nie znaczy ze znam wszystkie przepisy, nie znam i nie wiem czy mozna czy nie mozna , nie interesuje mnie to , jak potrzebuje to zostawiam z kolezanka i juz. Jak sie boisz to znajdz childminder ale za wieczor drogo zaplacisz .

jak mozna porownywac kradziez benefitow do zostawiania komus dziecka :O

ZDZ lubi dosrywac i tak bedzie dosrywala w kazdym temacie, niech idzie cos ukrasc moze jej sie lepiej zrobi .

Ja nie wiem co smiesznego jest w tym ze ktos kradnie benefity, ja raczej mysle ze to zalosne, ale widac mam zupelnie inne poczucie humoru od twojego - cale szczescie ! , poza tym widac obracam sie w zupelnie innym towarzystwie , tez na szczescie !

Jezeli ufasz kolezance i znasz ja dobrze, to nie widze problemu w tym,zeby zostawic z nia dziecko. Wiekszosc ludzi tak przeciez robi, nie kazdy ma rodzine i nie kazdego stac na childminderke, z reszta ile razy slyszy sie o pedofili wsrod takich niby zarejestrowanych itd? A co do kradziezy tych benefitow, ktore pojawiaja sie. W kazdym watku, to zgadzam sie z baddel, nie lubie cwaniactwa, a kradziez to kradziez i tyle. Nie wiem, jak mozna tego bronic, tym bardziej jezeli oboje rodzice prauja, tym samym pokazuja swoim dzieciom,ze to ok tak sobie doic z cudzego :o no ale co tam, kazdy ma inne priorytety..

baddael -- tak oczywiscie ze w innym towarzystwie, bo w moim towarzystwie nikt benefitow nie musi pobierac. ale nie o to mi sie rozchodzi wogole, wogole nie interesuja mnie ani twoje benefity ani nikogo innego, bierzcie i jedzcie z niego wszyscy, na zdrowie i idzcie z bogiem. smieszy mnie sytuacja: lasencja pisze donos na kolezanke ktora wpada do niej gosciennie na obalanie tescowego wina bo wkurwia ja ze tamta pobiera nielegalne benefity i tym samym stac ja na plastikowe cycki a owa wkurwiona lasencja ciazko tyra, nic nie pobiera, wiec nie moze pomarzyc o odessaniu sobie zbednego sadla ze swojej praworzadnej dupy. wkurwia ja wiec doniesie bo jest polska konfidentka no i ogoline jest wkurwiona bo kolezanka ma a ona nie. smieszna kobieta.

tez wlasnie nie bardzo ufam obcym opiekunkom,tym bardziej childminderom.moze nie samym childminderom ale dzieckiem childminder opiekuje sie u siebie w domu,nie wiadomo co za facet tam moze mieszkac.wolalabym by ktos przychodzil do mnie do domu do dziecka.

znam kilka childminderek i tak swietnie sie opiekuja dzieckiem ze tylko pozazdroscic im zaangazowania. strachliwa jestes cos.. :) dziecko potem w wieku 1-2 lat do przedszkola idze, nastepnie do szkoly a tam to juz wogole tyle obcych facetow, 3 latka ma jak sie je autobusem puszcza samo z opiekunami do szkoly! a potem dorasta to juz wogole masakra ile obcych naokolo, ile niebezpieczenstw, a ty nie wiesz co sie akurat dzieje. troche zaufania tez nie zaszkodzi :)