Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i po co sie tak meczyc...

Mam dość chodzenia po lekarzach.

Polecane posty

cześc, może tutaj kogoś znajdę kogoś kto doradzi. Mój problem zaczął się 3 lata temu i trwa do dzis. Na początku zaczęła mnie boleć codziennie głowa i również miałam codzienne mdłości to trwa do dziś. na początek był ginekolog i okulista( wszystko wporządku) Badania krwi ok, tarczyca i anemia wykluczona. później neurolog i badanie TK głowy( również nic nie wykazało) z czasem doszły bóle pleców, praktycznie w każdej części, kolejnie ból żołądka i dziwne kłucie i bóle w brzuchu. Miałam robioną gastroskopie która nic nie wykazała, jedynie w badaniu moczu wyszło że mam piasek na nerkach. Naczytałam się dużo o nerwicy weszłam na ten pomysł bo wcześniej lekarz też to zasugerował że te bóle mogą byc na tle psychicznym, mam 27 lat i muszę się przyznac że stres mnie nie oszczędzał i do dziś w nim zyję, mam tez czasem dziwne ataki serce mi wali jak oszalałe, wrażenie opuchniętej szyi. Jestem strasznym nerwusem wszystko mnie denerwuje jak i wszystkiego się boję. pomimo tego że się tyle o tej nerwicy naczytałam i mam wiele jej objawów to nie wydaje mi sie by to było to, bo to jest niemozliwe by człowiek od 3 lat tak się podle czuł i codziennie męczył się z bólem.

Ja wiem że jestem ciężki przypadek, ale tak naprawdę nikt? i nic?

Gość zatroskana mrówa
masz typowe objawy nerwicy (dawniej histerii) od lat cierpię na przewlekłe zapalenie stawów na tle łuszczycy - teraz jestem leczona cyklosporyną, są dni że poruszam się z trudem potem jest poprawa, czasem puchną mi dłonie. Co ja mam powiedzieć?

Rozumiem, i nie uważam że ja jedna jestem na świecie w cierpieniu. Tylko że mi nikt nie powiedział wprost że to nerwica to były przypuszczenia tylko. Szukam dalej choroby i nie wiem czy to ma sens.

Ja myślę że to przez zatrucie albo niedobory:O.Mnie główka od kilku lat prawie nigdy nie boli a nawet jak boli to przyczyna jest wyraźna;).Polecam zatem zdrową dietęi odtruwanie:classic_cool:.A problemy z sercem też sugerują zatrucie lub niedobory:O.Opisz najlepiej swoją diete:classic_cool:.

Fakt zdrowo to ja się może nie odżywiałam, ale później na ten żołądek dostałam diete i staram się do tego stosowac. ( nic tłustego, smażonego itd.) ale poprawy to żadej nie widze tylko jest gorzej z dnia na dzień.

Gość u mnnie sie zaczeloo
wlasciwie od dawna, odkad pamietam zawsze cos mnie pobolewalo:) najbardziej drazliwy mam brzuszek, pare lat temu zaczelo mnie mdlic i to tak non stop praktycznie czasem nic jesc nie moglam od tych mdlosci... staram sie na nie nie zwracac uwagi. zdiagnozowano mi jedynie refluks przelykowy i tyle, a probuje normalnie zyc, odkad pracuje i codziennie musze rano wstac i caly dzien byc na chodzie, zauwazylam ze czuje sie lepiej. choc wczesniej panicznie sie balam co bedzie gdy wlasnie - bede miala obowiazek, i nie bedzie zmiluj. musisz sie czyms zajac tak jak ja. prawdopodobnie masz nerwice

Tez się nad tym zastanawiałam, i staram znaleść sobie jakieś zajęcie, bo takim siedzeniem i zamartwianiem się tylko się pogrążam.

NIC SMAŻONEGO NIC TŁUSTEGO to może spróbuj żywienia optymalnego skoro lekarze nie potrafia Ci pomóc. poszukaj lekara optymalnego

A może to coś z kręgosłupem? Kręgosłup potrafi dawać o sobie znać w rozmaity sposób.

Gość siri
Pewnie nerwica, ale można jeszcze zrobić badanie tarczycy ; USG....a poza tym dobrze by było zająć się jakimiś ćw.gimnastycznymi...jakieś małe hantle np. ,idz do instruktora na siłownię niech Ci ustali parę zestawów ćw.w domu....Być może masz jakieś nierozwiązane problemy osobiste to też bardzo rzutuje na zdrowie....Może idz do psychologa i poznaj lepiej Siebie...Pozdrawiam!

Apropo śmiesznego tytułu tematu, to ja bym pochodziła ale w szpilkach po dentyście, który mim ostatnio kanałówkę robił, partacz, jeszcze mi wmawia że ma tak boleć!

Dzięki wszystkim za rady, napewno poczytam artykuły i zastosuję odpowiednie diety. Tak jak pisałam tarczyca jest wykluczona a Usg miałam robione. Ale z tym kręgosłupem to dobra myśl z uwagi też że jestem bardzo szczupłą osoba. I do psychologa też mam zamiar się wybrac.:) Wpis z dentystą był dobry, mi też ostatnio robił dentysta kanałowe i oczywiście również spierniczył.

Gość umpa lumpa
ja od razu pomyslalam o dentyscie. Czy leczysz regularnie zeby, chodzisz na czyszczenie? Czasami infekcje z jamy ustnej moga atakowac serce, pojawia sie reumatyzm. Pojdz do terapeuty i popros o antydepresant, ciekawa jestem, czy by ci to pomoglo. Mnie pomoglo!

Niestety błąd wielu ludzi, do dentysty chodzę jak muszę. Jeszcze nie byłam u psychologa ale pójdę na pewno, no i zobaczymy, mam nadzieje ze mi sie poprawi, chociaż nie jestem przekonana do tego by dziennie futrowac tabletki, no ale sama rozmowa chyba nic tu nie poradzi.

Gość lewatywa powinna załatwić prob
lem!! Wiem, jest to wstydliwe i bolesne, ale chyba chcesz być zdrowa, nie? :( Poproś mamę, to Ci zrobi lewatywę!!

Gość anka---
Ja mam nerwice i mecze sie z tym okropnie. Twoje objawy tez do tego pasują. Bardzo ci współczuje bo potrafie zrozumiec co czujesz.

Gość omsignum
Może warto pomyśleć o prywatnej opiece medycznej? Proponuje opieke medyczną SIGNUM - solidna i dostępna opiekę medyczną, jeden telefon: 26 specjalistów, badania laboratoryjne i diagnostyczne, rehabilitacja oraz wiele innych usług medycznych. 900 placówek w całej Polsce. Wystarczy wysłać maila na adres: omsignum@wp.pl a firma sama się z tobą skontaktuje.

Gość cbadef
no i po co sie tak meczyc... aaa-nka ma rację doradzając Ci abyś przeprowadziła dietę oczyszczającą - też ją stosowałam - nazywają to inaczej "operacja bez noża" - efekty są zaskakujące polecam też dietę bezglutenową poczytaj: GLUTEN: To, czego nie wiesz, może cię zabić http://pracownia4.wordpress.com/2010/01/22/gluten-to-czego-nie-wiesz-moze-cie-zabic/

Gość hfgdfffgffdddf
wypieprzaj z ta dąbrowską :O

" 21:43 [zgłoś do usunięcia] no i po co sie tak meczyc... Fakt zdrowo to ja się może nie odżywiałam, ale później na ten żołądek dostałam diete i staram się do tego stosowac. ( nic tłustego, smażonego itd.) ale poprawy to żadej nie widze tylko jest gorzej z dnia na dzień." To za mało:O.Powinnaś łykać czyste warzywa i owoce:OI.Najlepiej zastosuj tą kurację: http://www.youtube.com/watch?v=tY-HsoJ0gr0 :classic_cool:.Oczywiście polecam w odpowiedniej wersji bo pewne rzeczy można znacząco ograniczyć-na pewno nie są potrzebne 4 lewatywy dziennie:classic_cool:.