Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rozmawiałam nigdy

praca i płaca jak to powiedzieć

Polecane posty

Mam mieć pracę - za najniższą krajową, co jest dla mnie mało (opłacę rachunki i koniec). Jak przekonać pracodawcę, żeby dał mi więcej - czy jest to możliwe w ogóle? Komuś się udało? Praca "państwowa" - ale nie zdradzę.

Gość fgxdfgx
to chyba po kilku miesiącach możesz liczyć na podwyżkę jeśli już podpisałas umowę w państwowej jest tak, że wszyscy muszą zarabiać równie na tych samych pozycjach, pensje są odgórnie ustalane, więc nie wiem czy przekonywanie ma w ogóle sens

no właśnie.... Potwierdzasz moje przemyślenia :-) (niestety). Może początek jakoś przetrwam, a potem... Tylko kiedy to "potem" będzie?

Też bym chciała zarabiać więcj,pracuje też w państwówce,i za najniższą krajową... Ale raczej wątpię,takie są płace ustalone i takie masz ,więc jak możesz dostać więcej niż inni???

Też bym chciała zarabiać więcj,pracuje też w państwówce,i za najniższą krajową... Ale raczej wątpię,takie są płace ustalone i takie masz ,więc jak możesz dostać więcej niż inni???

Nawet nie chodzi o więcej niż inni - tylko normalnie można zarobić więcej (za dyżury, nocki itp.) - ale do tego mają "swoich" ludzi, a innym nie dają. No cóż - dzięki - na razie nie mam wyjścia.

zgadłeś, kafeteryjny :-) ale te 1500 tez dużo nie zmienia.

Sama się utrzymuję - i po opłaceniu rachunków niewiele zostanie, a mam różne wydatki. Inni wyciągają drugie tyle - za te dodatkowe dyżury. Może rzeczywiście "w praniu" jakoś to się ułoży.

:-O Straszne to jest. Przecież nie chodzi o jakieś luksusy - ale o zwykłe godne życie.

Gość oiuytyuio
1500 brutto,to ile to będzie netto od stycznia 2012 r?

Gość jakieś 1100 zł
...

tu można obliczyć http://www.infor.pl/kalkulatory/brutto_netto.html Nie jestem pielęgniarką, poza tym studiuję dziennie - ale coś czuję, że bez dodatkowej pracy się nie obejdzie. I dzięki - miło słyszeć, że coś się uda :-)

kpisz sobie,czy jaja robisz? Myslisz ,ze pracodawca taki chętny do podwyzek? Nie Ty za takie pieniądze bedziesz zasówac to zaraz ktos chętny sie znajdzie. Nawet sobie o tym nie mysl. Oni tylko patrza jak zrobic ,ze jak najmniej zaplacic a nie dawac podwyzki:D:D:D:D Naiwna

Jestem naiwna, bo do tej pory nie miałam takich problemów :-D