Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieporadna38

Seks a zaparcia

Polecane posty

Gość nieporadna38

Mam poważny i wstydliwy problem. Dla niektórych może wydać się nawet głupi. Problem istnieje już od prawie roku. Po regularnych stosunkach z partnerem odczuwam problemy z wypróżnianiem się, czyli mówiąc kolokwialnie mam zaparcia. Martwię się tym, bo nie wiem czemu mi się tak dzieje. Gdy nie uprawiamy seksu, gdy partner jest w delegacji to wszystko jest ok. Jednak gdy wraca i kochamy się regularnie znów problem do mnie powraca. Co mam zrobić? Iść do lekarza? Jest na to jakieś lekarstwo?

Gość gość
Więcej analu to nie będziesz miała problemów.

Gość gość
Tez mam taki problem. Juz od 2 lat. Nic mi na to nie pomoglo. Tylko gdy czuje, ze ciagnie mnie w jelicie, jest tam od tego czasu b sucho, zarzywam senne i wszystko gra. Bylam u lekarza. Wyniki ok. Martwie sie troche tylko, ze juz donca zycia na lekach na zatwardzenie bede musiala ciagnac a mam tylko 34 lata. A co jak w ciaze zajde? Dopiero sie bedzie dzialo gdy sie tam wszystko pozaciesnia. Bardzo jest to nieprzyjemna, ale co zrobic. Duzo wody pije. Staram sie nie jesc slodyczy i chleba. Z zazdroscia patrze na kolezanki w pracy jak jedza kanapke na lunch i zastanawiam sie jak im to przechodzi przez jelita. Mi prawie nic nie przechodzi bez wspomagania. Podczas stusunku czuje bol w niektorych pozycjach po lewej stronie podbrzusza tam gdzie zaczyna sie jelito grube..na zakrecie. Wzdecia tez mam i gazy... kal olowkowaty albo bobki. Moze to rodzinne bo moja mama tez ma problemy z wyproznianiem. Zawsze bylysmy dosc spiete. Staram sie rozluzniac ale to niewiele daje. Nieprzyjemne. Nikomu nie zycze.

Gość gość
To strach przed wypróżnianiem się kiedy w okolicy jest partner :P

Gość Monikas055
Mam na to sposób w dani jest takie coś jak husk a w Polsce to się inaczej nazywa to są takie "ziarenka" które kupuje się w aptece i tam jest taka miarka daje się łyżeczkę do jogurtu chyba można nawet 3 razy dziennie to nie jest jakieś super smaczne ale naprawdę pomaga zmusza jelita do pracy ja jem raz dziennie takie coś i wszystko jest wporzadku nawet czekoladę mogę jeść

Gość Mojikas055
A i co najważniejsze podczas ciąży też można jeść te ziarenka one przypominają wyglądem wiórki kokosu

Gość gość
Moja dziewczyna też ma czasem zaparcia, ale nie ma to żadnego związku z naszym współżyciem, które mamy każdego dnia. Czasem prze dwa dni nie wypróżnia się, to wtedy zażywa dostępny bez recepty środek na przeczyszczenie i po dwóch godzinach siada na sedesie. Nie widzę żadnego możliwego związku stosunków z zaparciami.

Gość Monikas055
Oczywiście środek przeczyszczajacy działa ale nie można brać go cały czas bo organizm się przyzwyczai a ziarna są naturalne i zdrowe chociaż niektórym wystarcza że pije 1.5l wody + inne napoje Środek przeczyszczajacy niszczy żołądek i inne tak na dłuższą metę a niektórzy mają poważny problem z wyproznieniem więc osobiście polecam ziarna po co truć organizm..