Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaudia2323555

hydroxyzyna dla 8miesiecznego

Polecane posty

Gość Klaudia2323555

Witam. Moja malutka jest cudownym dzieckiem, ale niestety jest od urodzenia nadpubudliwa:( dokladnie 8miesiecy wybudza sie co noc po 5,6 razy, czasem byly takie noce, ze co godzine z krzykiem:( Melisal nic nie dawal. Dodatkowo doszly jej dziwne neurologiczne niesprawnosci - "rwanie ust", drgawki dotyczace glowy:( Pare razy dziennie przy jedzenie jogurtu, czegos lyzka. - zwykle wtedy miala miejsce ta przypadlosc. Dzis bylalm u neurologa, zalecil kompleksowe neurologiczne badanie w krkowie w razie pogorszenia sie "drgawek" i hydroxyzyne. Strasznie sie martwie ta hydrozyzyna, wiem, ze jest to silny srodek? Dzis podalam pierwszy raz? Ktos go stosowal?? Lekarka wyjasnila mi, ze jej nadpobudliwosc w ciagu dnia moze byc spowodowana wlasnie nocnym wybudzaniem sie:((((( W ciagu dnia mala jest wyjatkowo placzliwa i nadaktywna:((( Wyjasnila mi takze, ze ta hydroxyzyna nie uzaleznia.. ale cholera boje sie...ktos to stosowal????

Gość nie wiem jak to działa na dzie
dzieci małe, ale ja jestem 23letnia mamą 2letniej córeczki, ja biore ten lek,aby lepiej zasnać, rzeczywiście nie uzależnia, a biorę kolejny miesiac, chyba tak bardzo nie szkodzi, bo brałam jak karmiłam piersia, biorę lek zeby lepiej w nocy spać, wycisza, uspokaja,

Gość truskawkowa ona
bierzesz silny lek uspokajajacy majac pod opieka 2 letnie dziecko? o ja pierdole:O

Gość Klaudia2323555
Ja juz nie daje rady naprawde, bo 9 miesiac nie spie, ale boje sie, ze ja tym jakos skrzywdze:(( ona w dzien caly czas chodzi i chodzi, noca tez po calym lozku... kurcze....spi jak susel od dwoch godzin, zobaczymy jak bedzie.

ten lek jest na recepte, jestem pod opieką lekarza, wiesz co co do spania dzieci, to jest różnie, moja ma prawie 2latka i jeszcze ani razu nocy nie przespała, ale ja też nie spałam jak byłam malutka, bez tego leku bym wogóle nie spała, moze on jest silny, i nie wiem jak on działa na tak małe dzieci ale mi pomaga, od zawsze byłam nerwowa, a ten lek mi poprostu pomaga zasnąć, a jak jestem ja spokojna to i córka jest weselsza,

Gość wisienka na torcie2
co to jest"rwanie ust"?

Gość wisienka na torcie2
"nie wiem jak to dziala"...jak to, to ty spisz bo bierzesz lek, a mala nie spi??

to jest taki trik nerwowy, tak mi się przynajmniej wydaję, przepraszam za wcinanie sie w watek

Gość Douczcie sie
Hydroxyzyna to nie jest silny lek..To podaje sie nawet psa w Sylwestra ,zeby byly spokojnijsze jak wlascicieli nie ma..Jezeli lekarz kazal ja podawac ,to podawaj,gorzej moze byc bez niej..

ja od zawsze byłam mało śpiaca, kazdy wiekszy ruch powoduje ze sie od razu budze, ten lek mi pomaga zasnac, tylko tyle, a córka poprostu genetycznie jest podobna ze spaniem do mnie, też sie budziłam w nocy, córka wypije picie i idzie dalej spac, ale budzi się kilka razy na "piciu" ja ten lek biorę z innym lekiem, który powoduje ze wogóle nie chce mi sie spac, i dlatego musze hydro brać,

Gość wisienka na torcie2
"Hydroksyzyna organiczny związek chemiczny, wielofunkcyjna pochodna piperazyny, lek psychotropowy oraz przeciwuczuleniowy z grupy antyhistaminików I generacji, Zsyntetyzowany i wprowadzony do lecznictwa pod nazwą handlową Atarax przez belgijską firmę UCB w roku 1956. Stosowany najczęściej w psychiatrii jako lek uspokajający i silnie hamujący aktywność układu nerwowego. Ze względu na swoje właściwości psychotropowe, w wielu krajach (w tym w Polsce) hydroksyzyna jest wydawana z aptek tylko na receptę"

no właśnie autorko, jak nie bedziesz tego leku dawac dziecku będzie coraz gorzej zachamowac te triki,a tak to ten lek spowoduje zanik nadpobudliwosci, dziecko będzie wyspane, odstresowane, szczęślie, a tak przez ciagłe wędrówki byłą zmęczona, to wiadome ze przez dzień bedzie marudna i nie do wytrzymania, lekarze wiedzą co robia, zaufaj im, moje dziecko jak było duzo mniejsze musiało brać bardzo silny lek dla dorosłych, nic nie pomagała, przeszło jej, i jest okazem zdrowia, czasem trzeba podac leki, coc nie chcemy, ale to dla dobra naszych pociech, pozdrawiam, a innym plujacym jadem dziekuję zycze miłej nocy

Gość Douczcie sie
wiosenka-Ja ten lek bralam na alergie :D Opis leku hydroxyzynum: Lek działa uspokajająco, przeciwlękowo, przeciwhistaminowo oraz przeciwświądowo. I jakos z deklem nie mam zle poukladane..:)

Gość wisienka na torcie2
:)