Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenikaaaa

Dziecko w drodze, studia i co dalej?

Polecane posty

Gość berenikaaaa

Hej dziewczyny, boje sie ze nie dam rady, zostal mi ostatni rok studiow :( wpadlam z moim chlopakiem, to 2 miesiac ciazy. Bedziemy gadac o slubie cywilnym, naszych pogladach itd.Psychicznie nie daje rady.Czy ktos byl w podobnej sytuacji i umie mnie pocieszyc?

Mogę tylko poradzić, żebyś nie przerywała studiów. Jeśli tylko będziesz miała pomoc przy dziecku, nie rezygnuj. I zastanów się z tym ślubem, czy nie lepiej po porodzie. Nie chcę być pesymistką, ale małżeństwa na szybko bo dziecko jest w drodze nie kończą się najlepiej..

Gość spokojnie nie ty pierwsza
jesteś w ciązy na studiach. Z pozytywów urodzisz i trochę odchowasz dziecko akurat żeby iść do pracy. To może byc Twój plus, ze nie uciekniesz zaraz na l4 z powodu ciąży. Na studiach dziewczyny często zostają matkami, na ostatnim roku nie ma dużo zajęć. U mnie wykładowcy byli bardzo przychylni dla dziewczyn z dzieckiem/w ciązy. Mogły liczyć na ekstra terminy, rozumiano, ze się źle czują czy np. na miesiąc ichnie ma bo właśnie rodziły. Kobiety rozczula dziecko, a faceci sa na tyle skrępowani, że im głupio być nie miłymi. Moje koleżanki ze studiów, wg mnie, często wręcz wykorzystywały fakt posiadania dziecka;] Teraz sobie też dobrze radzą, pracują i mówią, że przynajmniej są młodymi matkami. Głowa do góry!:)