Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Liderka!

Ktoś postawił naprawdę tani dom?

Polecane posty

Marzy mi się domek całoroczny.. może drewniany? Maleńki.. na dole salon kuchnia, pokój, na górze trzy małe sypialenki .. Fundusze BARDZO ograniczone.. Dokonał ktoś czegos takiego?:) Myślę też o kanadyjczyku..chociaż wolałabym drewna wiecej:) niżeli płyt..

taki dom jak opisujesz to firma działająca w moim rejonie stawia za 240 tys. tylko że nie wiem czy on też się nadaje do zamieszkania w zimie bez dodatkowego ocieplenia

Ty naprawde dom w ktorym jest " ... na dole salon kuchnia, pokój, na górze trzy małe sypialenki" nazywasz "malenkim" ?? :D Malenki dom to moi rodzice wlasnie sobie buduja : parterowy, 80m2 mieszkalnych, salon, kuchnia i 2 sypialnie .. no i garaz i pom gospodarcze.

Oj, tego to niestety nie jestem w stanie policzyc (oni chyba tez nie ;) ) trwa to juz kilka lat bo im sie nie spieszy... Sama jestem ciekawa za ile mozna najtaniej dom postawic :)

Gość a ja mam gorzej
Ja właśnie takowy jak rodzice Rebeki mam w planach dość zaawansowanych.

najtaniej? jak się ktoś uprze to można w 20 tysiącach (nie licząc działki) się zmieścić tylko że to bardziej będzie pokój z kuchnią + malutka łazienka niż dom :P

Domyślam sie, że ci, których po każdej burzy pokazują w teleexspresie jako właścicieli fruwających dachów :p

Gość a niech tam
Moi rodzice budują dom 120m. Wyciągnięcie murów plus robocizna wyniosła ich 18 tysięcy. Dach pewnie wyniesie gdzieś ok 12tysiecy. Planują się zamknąć w 50 tysiącach.

Gość a niech tam
120m2 bo zaraz się ktoś przyczepi ;)

Gość 12345u473490
poszukaj w necie o styropianowych domach juz buduja je w holandii moj facet je projektuje bardzo tanie, konstukcja sama w soobie jets izolacja wiec jest cieplo;] juz w polsce jeden stoi:)

Gość a japowiemtak
moj tato buduje dom i powiem tak, dwupietrowy, na dole garaz, pom. gosp, duza kuchnia, salon, lazienka, na gorze lazienka i 3 pokoje i postawienie fundamentow, scian,kominów, teraz zabieraja sie za dach, wynioslo kosztem gospodarczym ok. 30 tys.. Robi to sam, z jednym kolegą, i idzie im naprawde szybko.. w ciagu 3-4 miesiecy praktycznie dom stoi.. niedlugo beda zabierali sie za wstawianie okien/drzwi.. ale koledze placi ok 2 tys miesiecznie za robocizne. No i budują po ok 8 h dziennie, w soboty ok 4, albo wogole.

aaaa ok,to sie zgadzam...wiesz ja mysle o calkowitych kosztach,wiadomo,ze kazdy ma jakis budzet w glowie,dlatego stan surowy ciezko mi jakos uwzglednic w koszcie calosci,nie znam cen tych wszystkich duperel ktore potem trzeba zamontowac,pomalowac itd...

Ooo fajnie, że wątek ma się dobrze:) Domyślam się, że systemem gospodarczym można zbudować naprawdę tanio dom nawet w technologii tradycyjnej. Ja jednak sama nie podejme się budowy:D nie mam znajomych ''tanich'' .. w 200tys z tego co czytam się nie zmieszczę.. z domkiem około 100 m2.. Cóż... mieszkanie to też dobra opcja:) Pierwsze słysze o domach ze styropianu :) Fajna sprawa! No i tania! I na nasz klimat ok:) Rozważam również przeprowadzkę za granicę na jakiś czas... Trzeba na domek/mieszkanko zarobić. Drogie wszystko strasznie;/

Gość 12345u473490
no naprawde rewelka;P mega oszcednosc w ogrezewaniu i nie sa jakies tam byle jakie ze po 5 latach dramat tylko na betonowej konstrukcji na dlugie lata;] my napewno sie na taki zdecydujemy;]

też myślimy o małym domku tak 100m,na razie przepisujemy ziemię 10ar na mnie:D(darowizna)liczyliśmy że 300tys.będzie pod klucz,więc sporo i mnie to przeraża,odwlekamy to gdzieś za rok,dwa...ale domek fajna sprawa.

Właśnie...to zalewa się betonem więc solidnie ze sobą spojone :) A jak ze stropami? Drewniane?:):):) Domyslam, że w Holandii się świetnie przyjęło:) Jest tam fajny klimat:)

Gość jennifer8778**
tani dom ,chujowy dom .My póki ci mamy tyle co widac na zdjęciu z hudraluliką i elektryką a już wydaliśmy prawie 300tys bez działki ;) tylko fakt faktem nasz ma 200m2 i może górę jeszcze w przyszłości zrobimy to będzie 300

Dżeni ja mieszkam w 300m2 domu i to nie dla mnie:) Sprzataczka na full time. I niania do biegania za dziećmi :)

Gość 12345u473490
a zapytam bo z agodzine bedzie w domu na drugie sniadanie:p wiem ze taniej niz mieszkanie w centrum chyba ok 120 -140 tysiecy stan surowy w sumie zalezy duzo od materialow i wlasnie czy sie chce ten system ocieplania w sumie niewiem o co chodzi ale ze sie w zime prawie tego nie ogrzewa;]