Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

strefa zero

Jak pocieszyć?

Polecane posty

Koleżanka dowiedziała się, że facet, w którym jest od dawna zakochana bierze ślub. Jest załamana, a ja nie wiem co zrobić w takiej sytuacji. Wiadomo, pocieszyć, ale jak? Napić się z nią, niech się wygada? Doradźcie coś. Ona jest bardzo wrażliwa i mi się serce łamie. Nie chce jej zostawiać samej z tym, a tylko mi o tym powiedziała..

Jeśli masz się ośmieszać to dla swojego dobra lepiej nic nie pisz. Aż dziwne, że nikt jeszcze Ci tego nie powiedział.🖐️ Jakieś poważne odpowiedzi?

Gość Eleeene
ja bym sprobowala wytlumaczyc jej, ze ten chlopak jest wolnym czlowiekiem i moze brac slub z inna kobieta.Na swiecie procz" Tego" sa inni i kwestia czasu jest pojawienie sie nowego obiektu westchnien.Poki co mozecie isc na silownie( wysilek fizyczny pomaga ), basen, wspolne pieczenie ciasta dla znajomych , spacery po parku i sto innych pomyslow.

Eleeene nie wiem czy wspolne pieczenie cos teraz tu da. Nie wiem jak jej przemowic do rozumu, to nie jest facet dla niej. Ale nie bede teraz mowic jej ze dobrze sie stalo, chce ją jakos pocieszyc.

"Poki co mozecie isc na silownie( wysilek fizyczny pomaga ), basen, wspolne pieczenie ciasta dla znajomych , spacery po parku i sto innych pomyslow." Ja bym dodała od siebie trochę luksusu w formie 'Luksusowej', bądź po dwie 'Kadarki' na głowę.

Aneta, nie chce kolezanki za bardzo sponiewierac, ma do napisania cos pilnego, ale w tym stanie nic nie zrobi... Choc chyba to jest dobry wybór.

Gość Eleeene
facet dla niej , czy nie dla niej-to chyba bez znaczenia:-) On ma juz swoja pania serca. Ona ma tylko poukladac sobie to w glowie i zajac czyms mysli i czas. A co zlego we wspolnym pieczeniu ciasta z kolezanka, czy spacerach po parku? No co Wy?

"... Choc chyba to jest dobry wybór." To dobry pomysł, ale wiadomo nie na dłuższą metę, chociaż osobiście bym wybrała to niż zagniatanie jakiegoś ciasta czy inne pierdółki. Ale zależy co jej pomaga, co ją relaksuje.

Eleeene nie to miałam na mysli. Co zrobic zeby zrozumiala. Jak ja przekonac ze to nie koniec swiata? Czy nie przekonywac ale co wtedy? Cos musze zrobic.

"Ale zależy co jej pomaga, co ją relaksuje." No właśnie, ciezko mi okreslic.. Predzej picie niz ciasto w jej przypadku.

"Powiedz jej, że i tak nie był jej wart. " Mówiłam i to nie raz. ;) Wiem ze sama musi to przebolec, ale chce jej jakos pomoc z tym.

Gość Eleeene
kieliszek -dobra rzecz !!!! Tylko za duzo nie pijcie , bo glowa boli i nastepny dzien jest do bani :-) A swoja droga , powiedz, ze tamto jabko, za ktorym rozpacza jest z robakiem i ktos inny juz je podniosl . Niech nie bedzie mazepa , bo placze nie za swoim, a za chlopem innej. Nie ladnie tak, oj nie ladnie.

"bo placze nie za swoim, a za chlopem innej. Nie ladnie tak, oj nie ladnie." Ona cały czas myslala ze jest wolny... A tu nie dosc ze ma kogos to jeszcze slub. Pocieszenie fajna rzecz ale cholernie trudna.

Gość Eleeene
najwidoczniej -zle myslala.Teraz ma sie w garsc wziac i zadna kolezanka i Kafe nie zrobi tego za nia.Musi sama chciec sobie pomoc, a Ty mozesz byc przy niej i ewentualnie pomoc zajac czas, kiedy przyjdzie najwiekszy dolek. Ten facet jest dla niej- STRACONY:Koniec i basta.