Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 letty

b贸le menstruacyjne a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Go艣膰 letty

hej, mam problem z b贸lami menstruacyjnymi do tego stopnia 偶e czasami pomagaj膮 tylko zastrzyki, pr贸bowa艂am wszystkiego czasami pomagaj膮 tylko proszki czasami czopki doodbytnie a czasami tylko zastrzyk przy tym mam biegunk臋 i nie raz wymioty. b贸l jest nie do opisania. by艂am u ginekologa i zapisa艂a mi tabletki antykoncepcyjne (naraya) ale mam du偶e w膮tpliwo艣ci. czy aby na pewno to pomo偶e czy wr臋cz przeciwnie zaszkodzi? czy nie przytyje? czy nie b臋de mia艂a problemu z p贸藕niejszym zaj艣ciem w ci膮偶e.. porad藕cie, prosz臋

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 艂oj matulu
po jak膮 choler臋 posz艂a艣 do ginekologa skoro nie zada艂a艣 mu tych pyta艅? I na jakiej zasadzie uwa偶asz, 偶e ludzie z forum wiedz膮 lepiej ni偶 lekarz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 letty
zapyta艂am, ale chcia艂am aby艣cie podzieli艂y si臋 swoimi do艣wiadczeniami..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem i ja .....
powiem Ci z w艂asnego do艣wiadczenia mi tabletki antykoncepcyjne nie zaszkodzi艂y w 偶adnym wypadku okresy mam praktycznie bezbolesne no czasem odczuwam taki leciutki b贸l ale nawet tabletki przeciwb贸lowej nie bior臋.....miesi膮czka mi si臋 艣licznie wyregulowa艂a mam zawsze co do dnia co bardzo u艂atwia 偶ycie....nie przyty艂am dzieci mam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem i ja .....
dodam jeszcze 偶e ka偶dy organizm jest inny i mo偶e inaczej reagowa膰 na tabletki kwestia odpowiedniego dobrania przez lekarza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdfghkj
Ja te偶 mia艂am okresy nieregularne od 34-50 dni i tak bolesne, 偶e mdla艂am. Po tabletkach mam co do godziny i nie bior臋 nawet tabletek przeciwb贸lowych. Nie przyty艂am. Dzieci nie mam i jeszcze nie pr贸bowa艂am mie膰, wi臋c na to pytanie Ci nie odpowiem. A swoj膮 drog膮 to a偶 strach by膰 lekarzem w tym kraju, skoro pacjenci i tak wol膮 polega膰 na opiniach ludzi z forum, a nie specjalist贸w :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agati1

Witam. Pisze w sprawie okropnych b贸li miesi膮czkowych. Mo偶e kto艣 mia艂 podobnie jak ja.聽Od paru lat z miesi膮ca na miesi膮c b贸l zwi臋ksza艂 si臋 po trochu, zazwyczaj bra艂am tabletk臋 przeciwb贸low膮 lub dwie, i po problemie, od paru miesi臋cy b贸l by艂 coraz gorszy przy czym obfite krwawienia. 聽Zacze艂am bra膰 po 10 tabletek dziennie na b贸l, lecz mimo to nadal go czu艂am i ko艅czy艂o si臋 ju偶 na pogotowiu, gdzie nawet tam zastrzyki nie bardzo radzi艂y sobie z b贸lem. Lekarze nade mn膮 rozk艂adali r臋ce.聽Uda艂am si臋 wiec do 5 ginekologa bo ju偶 si臋 nie da艂o wytrzyma膰 tego na d艂u偶sz膮 met臋. Ginekolog jako jedyna zleci艂a badania pod k膮tem endometriozy lecz wyniki s膮 prawid艂owe, nie ma podejrze艅 tej choroby. Wiec sko艅czy艂o si臋 na tabletkach anty. Niestety pierwszy okres po pierwszym opakowaniu by艂 najgorszy jaki do tej pory mia艂am ! B贸l kilkakrotnie mocniejszy od poprzednich, przy tym ogromne skrzepy, nadal obfite krwawienia. W najgorszych chwilach nadal 艂ykam ale ju偶 30 tabletek na b贸l i 偶adna nie pomaga. B贸l niemi艂osiernie ro艣nie a偶 dr臋twiej膮 mi r臋ce z b贸lu. Czy mam uwierzy膰 ze taka moja uroda i dalej 艂yka膰 tyle przeciwb贸lowych skoro nie ma podejrze艅 choroby ? Istnieje jaki艣 spos贸b 偶eby mi co艣 pom贸g艂o cho膰 troch臋 ? Mial kto艣 podobnie ?聽

Udost臋pnij ten post