Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eferfre

Nieśmiałość a dobra praca

Polecane posty

Gość eferfre

Jestem bardzooo niesmiala i nie mogę nic publicznie wyglaszac,czy jest sens pójścia na studia,dodam ze chodzę do LO juz czego żałuję bo po tym nic nie mam praktycznie..??;(

Gość eferfre
ale nie o taka nieśmialosc mi chodzi tylko nienawidzę jka duzo ludzi i jest i się patrzą z pojedyńczymi osobami świetnie sie dogaduję

Gość DrakanAslovitz
No to wybierz takie studia, po ktorych praca nie bedzie wiazala sie z duza iloscia ludzi dookola, moze programist(k)a ;) Albo wyjedz na Zachod, 6000-7000zl netto za prace fizyczna = przewaznie robi sie swoje i nie musisz niczego wyglaszac ;)

Gość eferfre
o tak sie sklada wlasnie z ejestem na lo matma-infa i programistka to dobry kierunek chyba,a duzo zarabia ??

Znajomy programista w Wawie zarabia 6 tys i twierdzi, że to nie jest najwyższa stawka.

Gość eferfre
o to świetnie,ja chyba pójdę na politechnikę właśnie,to sobie skończę i też będę kasę trzepać,tylko ciekawe jak ta praca wygląda i cyz sie nie siedzi 10 godz przed kompem az calkiem straci sie wzrok..

No raczej się siedzi:) Kumpel siedzi 8 godzin z wyjątkiem szkoleń. Ale jak będziesz pamiętać o obowiązkowych przerwach i dbać o oczy to wada ci tak bardzo nie poleci.

Gość lu ne
w firmie w -wie w której pracuję programiści zarabiają 8-14 tys. brutto, zalezy od kompetencji i stażu

Gość DrakanAslovitz
Ale jesli ona taka niesmiala to pewnie ze 4000 brutto max. bedzie, a wzrok oczywiscie sie traci, ale nie tak szybko, ja obcuje z komputerem od 20 lat i po 7 latach okularki -0,25, po 20 latach 0,75, czyli 0,25 na 7 lat ;)