Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady marmalade21

czy to może się skońcyć ciążą??

Polecane posty

Gość lady marmalade21

hej, facet nigdy we mnie nie kończy, jednak dzisiaj miał najprawdopodobniej przedwczesny wytrysk, biorę tabletki i dzisiaj wzięłam 1 tabletkę po 7dniowej przerwie, to jest moje 5 opakowania. dodam, że ostatnie opakowanie nie było brane regularnie, między 13.00 a 16.00. Po dzisiejszym zdarzenie będę się starała co do minuty, jednak czy mam się czego obawiać? Partner całkowicie we mnie nie skoczył, jednak na pewno trochę nasienie we mnie zostało, nie wiem jak głęboko, a to chyba też ma znaczenie. Po kilku miesiącach stosowania tabletek, wiem ze organizm jest juz przyzwyczajony, ale jednak mam obawy czy to możliwe, że mogę zajść w ciażę?

Gość Panikara7
Moim zdaniem, jest prawdopodobieństwo, bo zawsze jest :) Z tymi tabsami jest tak, że trzeba je regularnie brać by zadziałały jak potrzeba. Jednak piszesz, że to była odstawka tak? Czyli nie doszło jeszcze do owulacji.. Hm, ja na Twoim miejscu udałabym się po radę do ginekologa, gdyby było wieksze zagrozenie od razu moglby Ci przepisac escapelle.

Gość ruta stepowa
lady marmalade21, tabletek nie trzeba brać co do minuty, dopuszczalne jest maksymalnie 12 godzin spóźnienia, resztą to powinnaś wyczytać z ulotki, a także to że jesteś zabezpieczona również w trakcie 7 dniowej przerwy w braniu. Jeśli bierzesz tabletki to po co jeszcze stosunek przerywany ? Jaki to ma sens ?

Gość lady marmalade21
ja wiem ze to głupie ale i tak sie boję. Nie było przerwy, dzisiaj sie kochałam i dzs=isiaj wzielam tabletkę. Wiec co myslicie? nie wiem czy chce brac tableki 72 h po, i tak sie truje tabsami, poza tym co to by bylo gdybym po kazdym stosunku skonczonym we mnie latala po te tabletki

Gość joweg
ja moje anty bralam totaanie nie regularnie , czasami pare dni nie bralam wogole , i jakos dzieci niemam :) dopiero sie staram :)

Gość Panikara7
Nie no..ja nie mówię, żeby od razu brać tabletkę po.. Tylko gdybym ja teraz nie dostała okresu, bo mi się spóźniał po tej tabletce, to poszłabym do swojego ginekologa. Mam zaufanie do niego i na pewno czułabym wsparcie z jego strony. No ale nie ma się co denerwować. A z tym przerywanym stosunkiem.. ja gdy będę brała tabsy, to też tej metody będę używać choćby dla komfortu, higieny... Bo o dziecko to ja jeszcze sie nie staram

Gość lady marmalade21
to znaczy ze moge spac spokojnie?

Gość lady marmalade21
czy to nie był błąd że nie poleciałam po recepte tabletek 72h po stosunku?? tyle ze ginekolog mogłby mnie wysmiac

o czym Ty w ogole mówisz, jaka tabletka "po"? przecież nic sie nie stało, tabletki bierzesz regularnie, możesz sie kochać do końca i tyle

matko przenajświętsza co za dziewucha z tej lady.....Bierze pigułki od 5 miesięcy i jeszcze nie wie że przy tabletkach można się KOCHAĆ ABSOLUTNIE DO KOŃCA I NIE MA W TYM NIC DZIWNEGO !!! Gratulować głupoty :)

Gość Panikara7
Jakiej głupoty ?? Miała odstępstwa czasowe, a coraz częściej zdarzające się tu tematy kobiet, które zaszły w ciążę pomimo że brały tabsy to niby jakieś bajki ?? Lady nie panikuj, dobrze, ze nie bralas escapelle, bo tabsy anty i jeszcze ta pigulka spustoszyłaby Ci organizm. Przyjdzie okres, nie stresuj sie.

między 13 a 16 to ŻADNE odstępstwo czasowe, organizm nawet nie czuje że jest jakies spóźnienie

Gość cranberrrry
Też uważam, że nie powinno być tragedii, jednak jak wiadomo - ryzyko jest zawsze. Także myślę, że zakręcona głowa powinna mieć w razie czego w szufladce nawet awaryjną Escapelle :)

Lekarz nigdy nie powinien ciebie wyśmiać Lady, z tego powodu że przyszłaś do niego po poradę - oni od tego są, żeby pomóc! Wydaje mi się, że nie powinnaś tak bardzo panikować, dziewczyny mają rację - jeśli brałaś tabletki regularnie (tzn. codziennie, mogą się w końcu zdarzyć odstępstwa godzinowe), to powinno być wszystko w porządku.