Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana mamma

8 dniowe niemowle - brak kupek

Polecane posty

Gość zatroskana mamma

Moje malenstwo tzy dni temu zrobil pierwsza baardzo duza kupke i od tego czasu cisza. martwie sie ze cos jest nie tak, karmie piersia na zadnie, czy ktos wie dlaczego nie robi kupki ????????????????

Gość powiem tak....
jak karmisz piersia, to moze byc nawet raz na kilka dni. jak butla, to musi byc jedna dziennie. ale pogadaj z pediatra, bo zazwyczaj takie maluchy robia po kilka dziennie.

Mi położna mówiła że na piersi może być kupka nawet raz na tydzień tylko i dopóki dziecko nie płacze, nie pręży się, nie boli go brzuszek to nie ma potrzeby reagować. Mojego tak kiedyś przyblokowało, przez 5 dni nic, wtedy właśnie do położnej dzwoniłam, a potem pół dnia się produkował...

Gość zatroskana mamma
dzis w nocy zrobil troszke , ale bardzo malo, powiedzcie jak moge mu jeszcze pomoc? pije herbatke z koperkiem , co jeszcze moge zrobic?

Gość 11111autorko
do "powiem tak...." nie jest prawdą ze dziecko karmione mm musi robic kupe codziennie... moj na mm robi co 2-3 dni, pediatra powiedzial ze jesli nie placze i to przychodzi z łatwoscia to wszystko ok a co do karmienia piersią to faktycznie te kupki mogą byc nawet raz na 1-2 tyg ja karmilam niestety tylko 2mies i naprawde roznie z tymi kupkami było, ale nie patrz na czestotliwosc kupek tylko czy malenstwo nie placze gdy je robi

Gość derfghjk
Moja córcia od początku karmiona wyłącznie piersią robiła kupki raz na kilka dni.

Gość powiem tak...
masz racje zapewne, mowilam o teorii jedynie.

Gość ktg
Mój robi raz na 4-5 dni! Ale nie płacze, nie męczy się i lekarz powiedział że jest ok.