Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdradliwa kitka

Chcę mieć dziecko ale nie chcę mieć męża

Polecane posty

Gość zdradliwa kitka

co mam zrobić w takiej sytuacji? czy to egoizm? robić dziecko by je samej wychowac?

Gość w pewnym sensie egoizm
bo zabierzesz dziecku ojca, będzie wychowywało sie w niepełnej rodzinie. chociażbyś na rzęsach stanęła ojca nie zastąpisz, są rzeczy które dziecko chce robić wyłącznie z tatą, sprawy które tylko tata umie załatwić, są pytanie na które odpowiedź zna tylko tata. i miłość. inną ma się od mamy inną od taty. puki dziecko jest małe to ok, a potem co? jak wytłumaczysz dziecku że zosia i maciek maja tate a on tylko mame? pozbawiasz dziecka części dzieciństwa jaką jest własnie tata.

Gość zdradliwa kitka
aha, to mi dojebalas :O ide sie powiesic

a proszę bardzo idź, nie miałam zamiaru ci dojebać. jesteś jakaś niepoważna. powiem ci że nie powinnaś mieć ani męża ani dziecka.

Gość zdradliwa kitka
no jeszcze lepiej, nie masz w sobie empatii? lubisz tak ludziom walic z liscia prosto w twarz?

ile ty masz lat? w jakim żyjesz świecie? co ci miałam napisać. taka jest prawda każde dziecko potrzebuje ojca, co nie zmienia faktu że mnóstwo dzieci wychowuje się bez niego i wyrastają na porządnych ludzi. najlepsze jest dla dziecka wychowanie w pełnej rodzinie . a swoją drogą dlaczego nie chcesz mieć męża ?

Gość zdradliwa kitka
wg mnie lepiej jak nie ma niz ma ojca alkoholika albo pedofila. dlaczego nie chce miec? nie potrzebuję

to są już skrajne wypadki, których nie uwzględniam. porozmawiam z samotnymi mamami , z tego co wiem bardzo im ciężko. i pozostaje jeszcze kwestia techniczna, bo raczej sama sobie dziecka nie zrobisz...

A nie lepiej mieć i faceta, i dziecko? Pomijam skrajne przypadki, gdzie facet po prostu nie zasługuje by wychowywać swoje dziecko, ale normalny facet chce mieć kontakt ze swoim dzieckiem nawet, gdy nie jest w związku z jego matką.