Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessska

Pierwszy poród maksymalnie bolesny a zaraz czas na drugi....

Polecane posty

Gość przyszła mama po raz trzeci
gosia a czemu byly straszne?::(

Podobno drugi porod trwa dwa razy krocej, u mnie sie sprawdzilo ... pierwszy trwal 9 godz, a drugi 4, poza tym idiesz lepeij przygotowana do porodu bo wiesz co sie bedzie dzialo .... nie boj sie tylko korzystaj ze swojej wiedzy !!!

oj bella bella boje sie jak cholera..

Wiem .... tez sie mimo wszystko balam, bo tez pierwszy porod nie fajnie wspominam. Ale w trakcie porodu zaczynaja dzialac hormony wiec dodadza Ci sil ... poza tym mysl o tym ze troche bólu a le minie... ja staralam sie myslec o tym ze np ... jutro o tej porze ... albo za tydzien to juz bede w domu ... jakos odwracac uwage ... wiesz juz jak bedzie ale pomysl ze teraz mozesz inaczej to przezyc ... pomoc sobie i dziecku bo wiesz jak to wszytko wyglada ... hmmm... no dasz rade :) kiedy termin bo nie doczytalam?

a dlaczego wy wszystkie rodzicie naturalne? zamiast cesarke? warto zaplacic albo prywatnie zeby takich boli nie znosic chyba nie

Ja uwazam ze lepoiej naturalnie, poboli przed a pozniej luz ... i zajmujesz sie swoim dzieckiem a z cesarka to roznie jest ... nie kazda kobieta dochodzi tak fajnie i szybko do siebie. Ja jestem zadowolona ... a lezac na noworodkach widzialam jak sie meczą kobietki po cesarkach. jednej musialam calą noc podawac dziecko do karmienia bo nie mogla wstac a dziecko plakalo .... polozne byly zajete ... kolezanke z koleji ciagnie blizna i ma ja taka paskudna ... minęło 2 lata. poza tym cesarak to jednak operacja a tego wole uniknac ...

nuray ja bym cesarki nie chciala naturalny porod to cos wspanialego;) Przyszla mama po raz trzeci;) Jakby sie tak dalo to nie ma sprawy moge rodzic ;) Mnie bardzo krocze bolalo balam sie sikac itp. no i wstyd sie przyznac ale mialam delikatne odrosty(ja mialam porod wywolywany 2 tyg przed terminem) i to duzo zlego robilo na poczatku.... Do porodu mialam czas wiec nie myslalam o goleniu tym bardziej ze kilka dni wczesniej sie golilam ;( Porod byl super naprawde rodzilam 4 godzinki od podania kroplowki;)

ja mialam cesarke ale bole po tym sa tragiczne,ani sie schylić ani nic ale coz taki juz los kobiet... a długo krwawilyscie po porodzie??

Gość pierwszy porod 123
pierwszy porod - 3 godziny bardzo dobrze go wspominam drugi porod- meczarnia przez 12 godzin ,mdlałam juz z wysiłku i z bólu 5 lat roznicy miedzy dziecmi

Gość drugi po 9 latach
Mój drugi poród był po 9 latach. Bałam się strasznie. Pierwszy masakra, wpadłam z bólu w histerię, krzyczałam, dziecko było wypchniete siłą. Przy drugim chciałam cesarke ale nie było wskazań do niej. Poród był wywolywany ale ze zzo, w obecności męża i w międzynarodowym składzie personelu na porodowce. Okazało się że dziecko jest za duże i mam mieć jednak cesarke, której się nagle przestraszylam i stwierdziłam że muszę urodzić naturalnie. No i się udało. Córka ważyła 3900 , co przy moim wzroście 156 było podobno niezłym wyczynem. Ten drugi poród był całkowicie inny, o wiele lżejszy, a zzo bardzo polecam, obecność męża też bardzo mi pomogła. A zapieralam się przez wiele lat że drugiego dziecka nie chcę,teraz nie żałuję.

Gość drugi to pryszcz w porownaniu
z pierwszym, 1,5 roku roznicy. Szybko, latwo. U mojej mamy tak samo, choc roznica 7 lat.