Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamitta

Pomocy mamy zielona kupka u niemowwlaka

Polecane posty

Gość mamitta

powodem czego jest to ,ze maluch robi nagle zolto-zielone kupki...martwie sie!!!

Gość ktg
żelazo chyba. Gdzieś słyszałam że nie ma powodu do paniki jeśli malucha nic nie boli.

czasem kupka sie utlenia stad zielone zabarwienie chyba ze cala kupka jest zielona to do lekarza bo moze to skaza bialkowa lub uczulenie na jakis skladnik pokarmu... zalezy jak karmisz czy piersia czy mm.... poza tym kupki bywaja zielonkawe w trakcie leczenia antybiotykiem

Gość mamitta
Karmie piersia i mlekiem modyfikowanym.Kupka jest taka zolto-zielona a dziecko nie placze ,brzuch nie jest twardy.i sa dni,ze jest zolta.Oproznia sie 1 raz dziennie,zawsze byly to lozne kupki ale bez sluzu i krwi.Czy problemem moze byc zmiana mleka z mleka pre,gdzie bylo mniej zelaza 0,5 g na mleko 1 gdzie,zelaza jest 0,7g?

Mój też kiedyś robił na zielono (jak karmiłam jeszcze piersią) i położna powiedziała, ze to zależy co jem - jesli np. szpinak, pietruszke, to dzidzia ma prawo srać na zielono :-) Myślę, ze jeśli mały nie płacze, nei ma gorączki, wygląda na zdrowego, to nie ma powodów do paniki.

Gość mamitta
no wlasnie nic mu nie ma.to moj pierwszy dzidzius i dlategomnie to martwi.Dziekuje za odpowiedzi

Gość jakie dziecko
dostaje mleko?? mój robi zielone po bebilonie pepti i żelazie.Pediatra mi powiedział, że nie ma co przejmować sie kolorem. Ważne żeby w kupce nie było krwi, dużo śluzu i by nie była tak rzadka, że aż w pieluchę wsiąka.