Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Indukcja_i_deduukcja

Jak okiełznać zazdrość i poczucie wartości partnera?

Polecane posty

Mój chłopak ma bardzo niską samoocenę. Od kiedy dostałam się na studia i poznałam nowych ludzi stał się strasznie zazdrosny. O wszystkich, chłopaków, znajomych, o to że czasem się z nimi spotkam. Cały czas mówię mu, że go kocham i to on jest dla mnie najważniejszy, a nie cały wianuszek znajomych, ale to nie pomaga. Maciek sam też ma znajomych i mi to nie przeszkadza. Ale kiedy ja mam, zwłaszcza chłopaków, wtedy wpada w szał. Ciągle się o to kłócimy. Jednocześnie on mi powiedział: "Wiem, ze nie robisz niczego złego i mogę ci ufać, ale mnie to po prostu boli." Co mam zrobić? Boję się, że jak tak dalej pójdzie, on zakończy ten związek tylko z powodu zazdrości. Myślę, że u niego to wynika z poczucia własnej wartości. Próbuję go podnosić na duchu, ale on tego nie przyjmuje. Nie chcę z nim skończyć. Kocham go. Zal mi zmarnować związek po 1,5 roku razem...:( Z góry dzięki za odpowiedzi.

Jeżeli zakończy ten związek z powodu swoich urojeń to lepiej dla Ciebie. Z zasady pomaga rozmowa i szukanie powodu zazdrości, ale jeżeli się nie da to nic nie wymyślisz.

No tak... ale ja naprawdę nie wiem co robić. Wiem, że on na sto procent chce ze mną być...;/////////

To jak chce to w końcu ustąpi i spróbuje sam nad sobą pracować. Nie może tak być, ze facet zupełnie Cię odetnie od świata.

Ja to wiem.. problem w tym, że od dwóch tygodni to związek na odległość i przez najbliższe pół roku będziemy się widywać co miesiąc + wszystkie wolne i święta...

To nic nie zmienia, owszem, można czuć się na odległość niepewnie, ale takie tłumaczenie chorobliwej zazdrości to kiepski pomysł. Radzę z doświadczenia - nie odpuszczaj.

Dziękuuuję Moorlandzie. :) Ale mam problem z rozumieniem sensu słów "nie odpuszczaj",, :( ;/ Na przykład teraz... znowu mieliśmy dość sztywną rozmowę przez telefon. Po czym pokłóciliśmy się znowu o powyższe i M. rzucił słuchawkę... To się staje powoli nie-do-wy-trzy-ma-nia ;/

Nie zrywaj kontaktów ze znajomymi, nie ustępuj. To jest jedna z tych sytuacji gdzie zgoda na "danie palca" skończy się na zjedzeniu całej ręki aż do barku. Po prostu tłumacz mu usilnie, że nie może Cię zamykać w złotej klatce.