Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka12

endonometrium a ciążą

Polecane posty

Gość kaśka12

witam laseczki mam pytanko dzis robiłam usg i teraz analizuje wyniki(spoznia mi się okres 13 dni) learz nie stwierdzil ciazy ale dla pewnosci kazal zrobic test beta, czy jesli lekarz nie stwierdzil ciazy na usg , to moze to wykryc test beta?? na wyniku mam napisane ze endonometrium 167 mm czy jest ono prawidlowe? jakie endo jest przed okresem a w ciazy??

Gość kaśka12
?????? puk puk

jeśli ciąża jest wcześniejsza niż 5/6 tygodni to lekarz może nie zobaczyć jej jeszcze na usg, test beta wykryje hormon hcg w krwi jednak endometrium na pewno masz 167 mm? chyba coś źle napisałaś albo zrozumiałaś, edometrium przed okresem powinno mieć max 14 mm

Gość kaśka12
tak mam napisane ze 1,67 cm co to znaczy????????

Gość kaśka12
lekarz powiedział ze moj pęcherzyk jest pusty....jużsama nie wiem co myslec :(????

Gość kaśka12
ostatnia miesiaczke mialam 7 sierpnia.... czyli dzis jest 5/6 tydz od okresu

centymetr ma 10 milimetrów a nie 100... 1,67 cm to jest 16 milimetrów... endometrium jest ok

Gość kaśka12
sorki pomyliłam sie,,, ale czy takie nedo moze swadczyc o ciazy??

może świadczyć, może też nie świadczyć, endometrium pogrubia sie co miesiąc i złuszcza sie w czasie owulacji, jak nie wiesz jakie miałaś wcześniej endometrium przed miesiączką to teraz ta wiedza nic Ci nie da, nie wiesz czy masz takie jak zawsze czy grubsze

Gość kaśka12
ale grubsze jest przed okresem? strasznie bolamnie piersi...zastanawia mnie brak okresu , skoro lekarzstwierdził na usg ze pęcherzyk jest pusty to sama nie wiem?????????

no skoro endometrium się POGRUBIA a złuszcza się dopiero WRAZ Z OKRESEM to przed okresem jest jeszcze grubsze nie? sie nie zastanawiaj tylko zrób test, pusty pęcherzyk to zapewne brak ciąży z tego wynika

Gość kaśka12
zrobiłam juz z 15 testów zwykłych i na jednym wyszla po godzinie lekka druga kreska... jutro ide robic test....dziekuje bardzo zaa odpowiedzi ;)

test sie odczytuje po 5 minutach, potem jest nieważny, jeśli testy były robione przynajmniej 14 dni po stosunku to są wiarygodne

Gość kaśka12
wiesz zastanawia mnie jedno.... zazwyczaj moje cykle maja 28 dni jak mialam plodne meza nie bylo w kraju....kochalismy sie tylko 1 i 4 wrzesnia....nie wiem jak to mozliwe ze yle spoznia mi sie okres.....

organizm to nie zegarek, mogą się zdarzyć opóźnienia okresu 2 tygodni i są one normalne

Gość kaśka12
:) moze to przez stres i to ze schudlam ostatnio z 3 kg

Gość kaska12
zrobilam dzis test beta i popoludniu bede miala wynik....oszaleje z niepewnosci :( pomozcie:((n co myslicie?????????

przecież juz Ci tłumaczyłam, endo zawsze jest grubsze przed okresem, ale jak lekarz na usg ciąży nie stwierdził to nie ma, testy powychodziły negatywnie po terminie spodziewanej miesiączki - ciąży nie ma

Gość kaska12
almoniak aletak mysle , odchudzalam sie moze to sie poprzestawialo? a o czym swiadczy pecherzyk? kazdy go ma? bo gin powiedzial ze moj jest pusty..... dzis po wczorajszej wizycie mam taki gesty grudkowaty sluz.... :(

Gość kaska12
naczytalam sie tych wypowiedzi dlatego mam taki metlik..... chodzi o to ze na niektorych forach pisza ze lekarz mogl sie pomylic , u mnie gdybym byla w ciazy bylby to 6 tydzien....lekarz powiedzial ze widzialby juz zarodek a niewidzial.... a na tych forach pisza ze niektorzy nie widzieli a pozniej okazalo sie ze i tak kobieta byla w ciazy bo poprostu jeszcze zarodek nie zdarzl sie zagniezdzic, czy moze tez tak byc w moim przypadku? i ostatnie moje "glup...."pytanieczy kazdy ma taki pecherzyk?

zagnieżdżenie to akurat nastepuje 6-7 dni średnio po stosunku, więc zarodek zdążyłby się zagnieździć, lekarz może nie zobaczyć bardzo wczesnej ciąży na usg, ale 6 tydz na pewno by juz było widać czekaj spokojnie na te wyniki bety

Gość kaska12
p.s a ten pecherzyk ma kazdy? dzieki za wszystko :))

Gość jeżeli lekarz mówił
o pęcherzyku ciążowym to chyba jasne że mają je tylko kobiety w ciąży ale pusty pęcherzyk to brak rozwoju płodu czyli puste jajo płodowe czyli brak ciąży

Gość kaska12
przepraszam on mowil o ciałku żółtym i w nim byl taki pecherzyk i mowil ze jest pusty

kompletnie już sie pogubiłam, nie słuchałaś chyba dobrze o czym mówi lekarz pusty pęcherzyk może oznaczać: bardzo wczesną ciążę, zarodka po prostu jeszcze nie widać w pęcherzyku, albo puste jajo płodowe czyli brak ciąży mimo zapłodnienia (złe zagnieżdżenie, naturalne poronienie) ciałko żółte jeśli nie ma ciąży to zanika, jeśli jest ciąża to sie rozrasta

Gość kaska12
mam na usg napisane o jajnikach i o endonometrium (tzn na raporcie z badania ) i 4zdjecia lekarz mówil o pustych pecherzyku-mowił ze nic w nim nie ma i nie jestem w ciazy.... to skoro pusty pecherzyk moze oznaczac wczesna ciaze a pytalam go czy napewno nie jestem - a on powiedzial ze ,nie. że nic nie wdzi w badaniu....mowil tez o ciału żółtym i pokazywal mi je na usg ja bylam taka zestresowana ze szok :(