Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ubuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

niechce pic mleka 8mc

Polecane posty

Witam moja corka od 2 tyg nie pije prawie mleka ;(tak rano ze 60-80ml mleka, potem sinlac 150ml wody, potem obiadek duzy sloik i za godzine je nasz obiadek nie duzo, ale dojada np. ziemniaki lub rosolek albo jakas zupke w miedzy czasie zje troche bulki, chrupki, biszkopt, potem deserek prawie caly sloik duzy lub banana calego, pzrychodzi wieczor i zjada 40-50ml mleka i tyle. Czasem w nocy obudzi sie i doje tego mleka, ale to wtedy, gdy pzred spaniem nie zje. Co robic jest alergiczka nie ma opcji zeby podawac jej pzretwory mleczne

Gość aaaaaaallllleeee jjjaaajjjjaaa
ale kaszke ryzowa na mlekuz owocami chyba moze?

moze, ale je sinlac zamiast kaszki, bo po kaszce miala zatwardzenie i tylko raz dziennie, bo po sinlacu jak zje dziennie 2 porcje tez ma problem z kupa

Gość mama roczniaka i nie tylko
musisz do ditetetyka sie przejsc skoro jest alergikiem, a mleka nie chce. jakie mleko podajesz? nutramigen?

bebilon pepti o 4 mc pzred byl nutramigen, a moze to na zabki bo zabkuje pzred jak jej dolne wychodzily okolo 6mc tez nie pila mleka zbyt wiele, potem sie unormowalo

nie je źle,ilościowo super. Ja bym się nie przejmowała,byle dziecko rośnie,przybiera na wadze i jest zdrowe ale taka dieta musi być dobrze zbilansowana ;) niektóe dzieci jak są przejedzone innymi daniami tonie chcą potem mleka,czasami zbyt wcześnie wprowadzone produkty to sprawiają,powodów jest wiele.Może zapytaj pediatrę o doustne witaminy,bo jednak może czegoś jej brakować,bo wątpię by obecnie otrzymywała wszystkie składniki jakie organizm potrzebuje. Dodam,że mój tak ładnie nie jadł w tym wieku ;)

Gość mama roczniaka i nie tylko
moga byc zeby. ja mam 17 miesiecznego syna z alergia na mleko krowie i jajo. jest wciaz na nutramigenie rano i wieczorem, dostaje tez jogurty i mleko sojowe do platkow na sniadanie. podaje firmy alpro soya - nie mylic z deserami, bo one sa bardzo slodkie i maja konsystencje budyniu. dietetyk mi zalecic=l. podaje jogurt naturalny glownie.

jeszcze jedna rada,nie wiem jaką butelkę macie do mleka i ile dziurek ma smoczek,ale polecę na wszelki wypadek z większą ilością dziurek(bardziej przepływowy) mój przy każdej zmianie smoczka (avent) np. z 2 na 3 wypijał więcej,gdy z 4 zmieniłam na kaszkowy (duża dziurka) wypijał jeszcze więcej ;)

Gość mamamama27
dawaj kaszke albo więcej sinlaka - mieszaj z owocami, warzywami - mój samego mleka też nie wypije ale kaszki owocowe z dodatkiem owoców zjada