Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna dzisiaj

Miał ktoś usunięcie szyjki macicy?

Polecane posty

Gość smutna dzisiaj
Wiem..trzeba być pozytywnie nastawionym, ale ja w rodzinie z nowotworem nie mam miłych wspomnień, może dlatego tak się boję wiem co się dzieje z człowiekiem. Pociesza mnie myśl, że 2,5 roku temu robiłam cytologię (wiem zaniedbałam powinnam co rok) i nie miałam żadnych zmian, więc jest to młody nabłonek, ale wyciąć trzeba . Kurcze zaraz mi się oberwie od szefa za to pisanie :P

czytałam, że kobiety po wycięciu całej macicy i szyjki żyją w miarę normalnie, jedyne co to biorą hormony, a tak to jest wszystko ok i normalnie nie łam się wytnij, będziesz mieć spokojną głowę i będziesz cieszyć się zdrowiem wiem, że to bez porównania.. ale ja miałam wycinanie mięśniaka, też się bardzo bałam a jednak było dobrze jeśli chodzi o ból itd -to nie martw się, napewno będziesz dostawać pozabiegu przeciwbólowe środki, w tych czasach takie środki działają doskonale trzymam za Ciebie kciuki! dobrze, że wykryłaś te komórki, że za wczasu wiesz i się uchronisz przed chorobą

Gość smutna dzisiaj
Na pewno jeszcze się odezwę przed i po zabiegu Zabieg 4 października

Gość smutna dzisiaj
już mi lepiej po takich wypowiedziach :) jeżeli chodzi o znieczulenie to pierwsze o co zapytałam lekarza to czy będę miała, bo przy kolposkopii (robił ją inny lekarz)nie miałam znieczulenia i naprawdę bolało ,prawie im odjechałam z fotela :)

Gość nie chodzi tylko o to z iloma
spała,ale też z iloma jej facet spał......cóż wychodzi na to,że wierność daje wyższą gwarancję zdrowia-selekcja naturalna- szmaty i ruchacze do piachu oraz ci którzy nie potrafią oddzielić ziarna od plew

Kolonoskopię też miałam niedawno robiona , ale miałam w ppełnym znieczuleniu . A ten zabieg będziesz miała napewno w pełnym znieczuleniu :) i po nim nie masz sie czego obawiać , jak bedzie Cie bolec to dostaniesz zastrzyki przeciw bólowe

Gość smutna dzisiaj
Na tą chwilę czuję się już lepiej (psychicznie) po pracy do domku mąż też przytuli i będzie ok, nie będę się zamartwiać bo zwariuje od tego. W dzień zabiegu zacznę się martwić :) Oj słaba ze mnie istotka jeżeli chodzi o szpitale, lekarzy, zabiegi, nie wspomnę o zastrzykach ..... :P Do usłyszenia pa pa

Gość smutna dzisiaj
Na tą chwilę czuję się już lepiej (psychicznie) po pracy do domku mąż też przytuli i będzie ok, nie będę się zamartwiać bo zwariuje od tego. W dzień zabiegu zacznę się martwić :) Oj słaba ze mnie istotka jeżeli chodzi o szpitale, lekarzy, zabiegi, nie wspomnę o zastrzykach ..... :P Do usłyszenia pa pa

Gość smutna dzisiaj

Gość mammmmmmminka
Moja kuzynka miała wyciętą znaczną część szyjki z tego samego powodu. To było między pierwszy a drugim dzieckiem. Lekarz ją uprzedzał przed drugą ciążą, że to ryzyko. Zaryzykowała. Nie będę pisała co przeżyła, bo skutki były fatalne, ale dziecko żyje, mimo, że skrajny wcześniak, trafiła na dobrą opiekę i szpital. Dzisiaj mała nie odbiega od rówieśników rozwojem, aczkolwiek jest pod stałą opieką specjalistów od oczu, uszu, neurologa.

Gość smutna dzisiaj
Do osoby , którą tak bardzo interesuje moja przeszłość seksualna - niech się nie martwi, moja jedna ręka wystarczy do policzenia Skoro tak osobiście uważasz, to radzę Ci nie sypiać już z nikim bo nie wiadomo na kogo trafisz i może Cię "zarazić rakiem" jak to wcześniej napisałeś/aś Gratuluję wiedzy :)

Gość dlaczego nie idziesz
na laser?

Gość cin 3
mam usuniętą całą macicę , tak sama zdecydowałam bo nie zamierzam mieć już dzieci , jest super , żadnych lęków okresow , czad , faceci to mają jednak fajnie

Gość smutna dzisiaj
Witam :) No i już po ... usunięto mi szyjkę macicy, czuję się dobrze jestem w domu i odpoczywam, nie było tak źle w szpitalu nawet wesoło z dziewczynami czas upłynął miło. Po operacji trochę bolało no i musiałam leżeć 12 godzin ponieważ miałam znieczulenie w kręgosłup (nie chciałam narkozy) miałam kontrolę nad wszystkim :) co się wokół mnie działo. Za 2 tyg wyniki, mam nadzieję że wszystko czysto wyjdzie.

Gość smutna dzisiaj
dziewczyny które mają taki sam problem prosze pisać ja tez strasznie się bałam, ale miałam tutaj wsparcie np. Koliberek35 jak również inni :) Dziewczyny badajcie się, żeby później nie było za późno Mam nadzieję, że u mnie skończy się na tym i nie będzie nic dalej postępować CIN III to naprawdę ostatni dzwonek ,żeby to "cholerstwo" nie przeistoczyło się w nowotwór

Gość smutna dzisiaj
Dziękuję dziękuję przyda się zdrówko :P z każdym dniem coraz lepiej , maż krzyczy :) bo za dużo chodzę cos zawsze znajde np. chociaż uważając oczywiście kurze wytre nie mogę ciągle leżeć z nudów nie wiem co robić

Gość smutna dzisiaj
nie należe do osób siedzących , zawsze w biegu a teraz jak mogę odpocząć to mnie roznosi :)

Gość smutna dzisiaj
Witam ponownie. Odebrałam wyniki i wszystko OK :))))))))))))))))))))))))))))) za 3 miesiące do kontroli.

Gość smutna dzisiaj
Witam. Jest może ktoś kto urodził dziecko po takim zabiegu? Mi lekarze odradzają ciąże, mam córeczkę, ale myślałam o rodzeństwie dla niej :) teraz się boję. Jestem krótki czas po zabiegu, ale czasami tak sobie myślę czy to nie za duże ryzyko zajścia w ciąże. Koliberek35 ... wiem ,że na ten temat się już wypowiadała :) ale prosiłabym więcej kafeterianek

Gość na twoim miejscu
usunęłabym całą macicę , nie proponowali ci ?

Gość dlaczego nie moge pisać
a dlaczego mam usuwać coś co zdrowe ?