Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna aśkaa

wyniki toxo i różyczki, czy muszę je powtarzać w drugiej ciąży? pomóżcie

Polecane posty

Gość taka jedna aśkaa

toxo igm ujemnym igg 122 dodatni a rubella też wynik dodatni 103 UI/ml (powyżej 240 poziom b.wysoki) chcę zajść w drugą ciążę i zastanawiam się czy muszę powtarzać te badania, bo z tego co wiem wynik igg dodatni świadczy o przebytej infekcji i przecwciałach, a na różyczkę byłam szczepiona (nie chorowałam), więc wynik dodatni też świadczy o przeciwciałach prawda? a czy koniecznie jest robienie badań na cytomegalię, WZW B i C oraz HIV?

Gość tak nalezy
powtarzac,ja w obu ciazach mialam robione.Powodzenia !

Gość taka jedna aśkaa
tak nalezy - ale dlaczego skoro są przeciwciała? chyba wtedy już zachorować nie można? :/

Gość Moim zdaniem nie ma sensu
Po co robić je po raz drugi? Skoro już chorowała? A na różyczkę to w ogóle nie rozumiem po co robicie badania. Skoro jest się szczepionym to oczywiste że wyjdą przeciwciała. a jeśli chodzi o cytomegalię, WZW B i C oraz HIV to już Twoja sprawa czy chcesz je robić czy nie, mój lekarz na przykład mi zlecił zrobienie tych badań w ciąży. Na HIV robiłam wcześniej więc już nie powtarzałam. Pamiętaj że na cytomegalię i tak nie ma leku, więc to tylko informacja żeby uważać na siebie jeśli nie chorowałaś.

Gość taka jedna aśkaa
moim zdaniem nie ma sensu - bo mi lekarz zlecił, a potem też pomyślałam dopiero po fakcie i się popukałam w głowę, bo 40zł poszło z portfela...chodziłam prywatnie i robiłam wszystko prywatnie...czyli teraz zrobię na te WZW B i C, CMV i HIV...chociaż w pierwszej ciąży nie robiłam, bo lekarz przeprowadził ze mną wywiad i stwierdził, że nie potrzeba.