Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anntonette1717

Zaskórniki zamknięte. POMOCY :(

Polecane posty

Gość Anntonette1717

Od dłuższego czasu mam problem z zaskórnikami zamkniętymi. Z początku nie zwracałam na to uwagi, miałam gorsze problemy: często pojawiały się pryszcze. Kiedy pozbyłam się czerwonych punkcików i zaczęłam bardziej dbać o cerę, zauważyłam pod skórą pełno grudek na całym czole i na policzkach. Czasami również w okolicy ust. Nie jest to tak zwana "kaszka", niekiedy jest to nawet duże, dowiedziałam się też, co powoduje powstawanie zaskórników. Czytałam dużo na temat, w jaki sposób można by się tego pozbyć, jednak na forach wiele osób wypowiadało się, że kuracja kwasami czy innymi lekarstwami często nie pomaga.. Boję się że też bym była niezadowolona. Moja cera jest bardzo wrażliwa. Zazwyczaj, gdy pojawia się coś niepokojącego, trudno mi wyleczyć, załagodzić. Długo to trwa.. Bardzo bym chciała się tego pozbyć, jednak nie mogę pozwolić sobie na droższe zabiegi, nie stać mnie. Przyznać muszę, że jest to mój największy kompleks, i po prostu mnie hamuje :( Nie potrafię tego zlekceważyć, i dlatego zwracam się z ogromną prośbą o jakieś porady. Czy taka kuracja kwasowa mogłaby mi jednak pomóc, czy są inne dobre sposoby? Jest tu ktoś kto miał taki problem? Bardzo proszę o odpowiedź.

Ja tez mam sporo zaskórników, ale tych otwartych raczej, choc i zamkniete też się pojawiają wcale nie rzadko... i ja od pewnego czasu (ok. 2 tyg) stosuje taka oto kurację: 2x dziennie myje twarz mydłem siarkowym, 2x dziennie przecieram twarz płynem micelarnym, 2x w tyg nakładam maseczkę cynamonową... i moja cera jest bardzo ładna, widzę ogromna poprawę :) ale skoro masz cerę wrażliwą, to ja tej maseczki ci nie polecam, jednak myslę, że płyn micelarn mógłby ci pomóc w oczyszczaniu cery.

Gość Maść z apteki
Maść Brevoxyl 40mg/g . Kosztuje ok 19 zł . bardzo dobre lekarstwo , polecam bardzo dobra . Złuszcza naskórek, wygładza , całkowicie usuwa pod skórą zaskórniaki . Maść nakłada się na noc ( trzeba uważać, może brudzić ubranie ) Unikać okolice oczu i pod oczami - miejsca bardzo wrażliwe . Rano spłukać obficie buzie i szybko nałożyć bardzo dobry krem nawilżający ! najlepiej z aloesem . Skóra jest bardzo wysuszona, a więc nie zapominać . Na początku troszkę piecze , ale minie :) Już po 3 dniach stosowania widać efekty :) Powodzenia .

Gość Maść z apteki
* zaskórniki :D

Gość Anntonette1717
dzięki za dobre rady, spróbuję ;)

Gość Maść z apteki
Pamiętaj o kremie nawilżającym , bo skóra schodzi jak z weża :D Można stosować co 2 dzień jak bardzo się złuszcza :)

Gość paniusia z okienusia
Witam. Ja również borykam się z tym problemem. Mam 34 laat i dopiero teraz mam paskudną cerę. Mąż się śmieje że w końcu zaczęłam dojrzewać :P Długo szukałam pomocy, aż w końcu siostra zaproponowała mi kupno kremu La Roche Posay, Effaclar K. REWELACJA. Fakt jest drogi, ale ja kupiłam w promocji razem z płynem do mycia twarzy za 52 zł. Stosuję to na wieczór a z rana myję twarz CETAPHILem. Na początku cera wygląda fatalnie, bo wszystkie zanieczyszczenia są usuwane na zewnątrz. Ale po jakimś miesiącu jest rewelacja. Od razu można zauważyć wygładzoną skórę twarzy, kolor twarzy jednolity, tyle tylko że na początku kuracji mogą pojawiać się wypryski.

Gość Maść z apteki
Maść jest bez recepty . Duża tubka , bardzo wydajna .smaruje się jak krem . Starczy na długo :) Tylko tak jak pisałam , nie smarować miejsc wrażliwych . Ja nawet unikam smarowania koło nosa policzka . Bo skóra jest bardzo cienka :D

Gość Maść z apteki
Stosowałam już wszystko , maści, toniki , kremy.., zabiegi u kosmetyczki, maseczki . Trafiłam na bardzo dobrą p.dermatolog i ona mi poleciła maść :) Mam 33 lata , a cera wygląda jak pupcia niemowlaka :D

Dwie rzeczy: Albo mikrodermabrazja u kosmetyczki, najpierw 3x z rzędu co tydzien, a potem co miesiąc przez pół roku Albo mikrodermabrazja w domu ;) Znaczy się KORUND. Świetny proszek peelingujący który dodajemy w stosunku 1/6 do lekkiego kremu lub balsamu (1łyżeczka proszku na 6 łyżeczek kremu), i robimy 2x w tygodniu. Taki bardzo mocny peeling, który ma efekty jak mikrodermabrazja :) Naprawdę mocny, ja za pierwszym razem miałam bardzo czerwoną twarz (ściera naskórek porządnie, nie jak sklepowe peelingi), ale gładziutką! A po kilku zastosowaniach to bez porównania. Usuwa też blizny po trądziku na twarzy i zaskórniki :)

Gość 12345u473490
masc z apteki AHAAAAA!!!!! pode i zapytam czy maja;p

Gość ja tez chce ta masc!
bo tez mam zaskorniki takie male czarne paskudztwa a jak wycisne to wychodzi taka mala grudka

Gość blaaaaaaaaaaaaa
up