Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ivonnna

Zaszlam z nim w ciaze,a on teraz mi chce.....

Polecane posty

Gość jeśli zabijesz to dziecko
nigdy sobie tego nie wybaczysz uda wam się, powodzenia życzę

Gość no jasne ze da rade :D
jakim "wam" kochas juz powiedzial ze ma ja w dupie :D , bardziej pasuje "nam" bo alimenciki to beda z podacików : pan placi, pani placi ;) hahaha

1.)nie w dupie tylko sama takiego wybrała, a na środki antykoncepcyjne trzeba uważać stosować regularnie lub według ginekologa i jednocześnie z prezerwatywą lub też jednocześnie uprawiać w dni niepłodne, 2.) rozważyć możliwość zajścia w ciążę i uzgodnić wcześniej co wtedy będzie z partnerem starsza o 10 lat od autorki kobieta pewnie by je urodziła chyba że byłaby bardzo nieodpowiedzialna

Darek no tak wiesz.... pomroczność jasną miała , poza tym myśli logicznie ;)

Gość taka sobie jedna ja mówię
"Koleżanki ktore urodziły w szkole średniej to na pewno "odchowaly" dzieci rękami babci, mamy, taty, brata i psa , same zakuwaly do matury" Na pewno korzystały ze wsparcia rodziny. Nie mówię, że były zostawione same sobie. Dlatego jestem zdania, że trzeba poszukać wsparcia, bo samemu ciężko... Ale nie mów, że to nierealne.

W tym przypadku z tego co wiadomo nie ma co za bardzo liczyc na rodzicow wiec poprzeczka szybko idzie w gore .

Gość ivonnna
Ja juz zdecydowalam:( Za dwatygodnie czeka mnie zabieg:(

Gość ale tego palanta
to chyba zostawisz po tym jak cie potraktowal??

Gość :::oil::
Myslisz ze zabijesz dziecko i bedziesz sobie zyc spokojnie? To bedzie za toba chodzic przez cale zycie!

Gość ivonnna
Chce go zostawic,ale on mnie teraz prosi zebym tego nie robila i dala mu szanse.

Gość opoopop9
byłabyś chyba niepoważna jakbyś z nim została

Gość ivonnna
Jego prosby nie robia na mnie wrazenia,to przez niego musze dziecko usunac,nienawidze go!!!

ivonnnko ja tez ci powiem tak tez mieszkam w czestochowie urodzilam dziecko w twoim wieku i jestem najszczesliwsza kobieta i mama na ziemi co prawda mam meza i chcielismy tego dziecka ale z perspektywy czasu absolutnie nie zaluje ze coreczka jest na swiecie , ale nie bede ukrywac ze to jest ogromny obowiazek i skoro nie masz pomocy rodziny to nie dasz sama rady ja juz 2 lata siedze w domu nikt mi nie pomaga w opiece a maz calymi dniami zarabia i czase tesknie za chociazby kawa z kolezankami .Gdybym zaszla teraz 2 raz w ciaze jak zawsze bylam przeciwna aborcji tak teraz bym usunela. Moja corka ma 2 lata i nie chcialabym zaczynac wszytskiego od nowa . Masz czas a faceta zostaw w pizdu nie jest wart ciebie !!!!!

Gość irminka2
Jakie to zycie jest niesprawiedliwe... Ja staram sie o dziecko od kilku lat i nie moge zajsc w ciaze, a ktos inny nie planuje, nie chce dzidziusia i prosze. W dodatku chce usunac, masakra

Gość a kiedys
bedziesz chciala miec dziecko z super nowym facetem i co?... powiesz mu: "usunęłam"?.... Czym Ci dziecko zawiniło że ma ojca debila i matkę która trzęsie się ze strachu?... Pamiętaj, dziewczyno, nie słuchaj durniów na kafeterii bo ja też znam wiele takich sytuacji ze dziewczyny rodziły- z początku było im ciężko ALE DAŁY SOBIE RADĘ TAK! MOŻNA DAĆ SOBIE RADĘ chyba nie skarzesz swoje dziecko na cierpienia związane z rozrywaniem szczypcami jego maleńkiego ciałka? albo rozpuszczania go w solnym roztworze? albo wysysania jego mózgu?.... Proszę, możesz mu to zafundować. BO ON TAK POWIEDZIAŁ, TEN DEBIL, DUREŃ I GAMOŃ. I TY GO SŁUCHASZ?... Zrób mu na złość i uródź to dziecko. nIe zabijaj go, proszę Cię. Wsadzą Ci metal do macicy i rozszarpią na strzępy. Myślisz, że tej istotki to nie zaboli? To daj się sama porozrywać. Dasz sobie radę. nikt nie dźwiga takiego krzyża którego nie dałby rady udźwignąć, mówię Ci :) Kiedyś to dziecko może być Twoją najbliższą, najukochańszą osobą :) Nie niszcz nowego życia- po nocach będziesz słyszała w wyobraźni jego płacz. Wiem, co mówię. Nie wiem skąd w niektórych wzieło się przekonanie że mogą decydować o ludzkim życiu? Seksu to każdy chce ale nikt nie chce mysleć o konsekwencjach. Za seks bierze się człowiek dojrzały. Trzeba ponosic konsekwencje swoich czynów. A Wy, co mówicie z pełnym przekonaniem tej dziewczynie, że nie da sobi rady- to powiem jedno- nie życzę Wam tego, ALE ZŁA RADA UDZIELONA W NIEWŁAŚCIWĄ PORĘ MOŻE SIĘ KIEDYŚ ZEMŚCIĆ- CHOĆBY NA WASZYM SUMIENIU. O ile je macie.... O ojcu dziecka nawet nie mam ochoty myśleć. Co to za facet, jakaś łamaga, co każe swojej kobiecie dziecko usuwać... Życzę i powodzenia Autorko. Nie słuchaj głosów tych co Ci mówią, że będzie Ci tak trudno.... co? umrzesz z głodu? Śmiech na sali! Uwierz mi, jak będziesz kochać to dziecko to wszystko dla niego zrobisz!

Gość szczera do bólu biii
autorko nie usuwaj ciąży. tylko zostaw tego debila który ci to zaroponował. musisz zrobic porządny rachunek sumienia: 1. jaka była twoja pierwsza myśl jak odkryłas ze jestes w ciąży? czy cieszyłas się (jeszcze zanim powiedziałas chłopakowi) 2. czy zgydy twoj chłopak nie kazał ci usunąc ciąży to być nie podjęła z własnej inicjatywy takiej decyzji? jesli na choc jedno pytanie odpowiedziiałas TAK - to nie usuwaj ciąży bo zjedzą cie wyrzuty sumienia w przyszłości. wiadomo będzie ciężko, a nawet bardzo ciężko, ale nikt nie mówił ze życie jest atwe. czasem tak jest nic na to nie poradzisz, przytrafiła ci sie ciąża w młodym wieku. ale wierzę ze dasz radę. gdy będziesz matką poczujesz ze dobrze zrobiłas. dasz radę, nie jesteś sama masz rodzinę. wierzę ze podejmiesz dobra decyzję. pozdrawiam