Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pacjent 21

wątpliwości dotyczące ortodontki - Poznań

Polecane posty

Gość pacjent 21

Witam, w najbliższym czasie mam zamiar założyć aparat orto, mam 21 lat. Mój problem polega na tym, że przeczytałem na temat mojej Pani dr obszerny artykuł, rzekomo uznany potem jako paszkwil. Cena aparatu za jeden łuk to 1000 zł, zastanawiam się teraz czy to nie za tanio, wizyta ma kosztować 50 zł. Z drugiej strony jestem studentem i nie stać mnie bardzo na droższe opcje. Boje się, że moga stracić na tym moje zęby. Mógłby mi ktoś doradzić czy warto w to się mieszać? Czy podczas leczenia, gdy w razie czego coś będzie szło źle, można zmienić ortodontę? Będę Wdzięczny za radę, pozdrawiam

Gość pacjent 21
up

Gość HaGocha samocha
To idź do kogo innego huehue

Gość tak sobie czytam....
kup sobie zdejmowany za 300 zl, nie wiem co was posrano z tymi stalymi

Gość Halhahahaha
Chyba Ciebie posroło z tym, jak się nie znasz nieodzywaj się wieśniairo zapluta!

Gość sdff
ja wlasnie zmienilam ortodonte, ale jest to strasznie ciezki proces i jednak do starej idrto chodze z doskoku ( lepiej zmien tuz po zalozeniu aparatu albo od razu idz do inej

Gość ewkasewka
Jak lubisz wyrzucać pieniądze w błoto (mam na myśli te 300zł za aparat ruchomy) to wyrzucaj ale nie namawiaj do tego innych. W wieku 21 lat aparat ruchomy nie ma prawa zadziałać, kości szczęk i żuchwy są już w pełni rozwinięte i procesy przebudowy są długotrwałe - trzeba użyć dużej siły stale działającej, aby cokolwiek w tym obszarze zdziałać. Aparaty ruchome są za słabe, plastik nie jest tak wytrzymały jak metal połączony z zębem. Żeby noszenie aparatu ruchomego w tym wieku miało sens, trzeba by było go nosić 24h/dobę a wiadomo że tak się nie da. Pacjent 21 - jeśli masz wątpliwości, koniecznie zmień ortodontę. O ile łatwo naprawić szkody poczynione przez kiepskiego stomatologa zachowawczego a wymiana wypełnienia zajmuje godzinę i kosztuje tylko 150zł, tak przebudowaną kość bardzo ciężko zmienić, a nikt nie odda Ci ponad 2000tys za aparaty.

Gość 323flkdk
No coś mało . U mnie w mieście biorą od 1500 wzwyż , a wcale nie mieszkam w jakieś metropolii :P ja mam aparat za 2200 zł jeden łuk :)

Gość Pacjent 21
Właśnie umówiłem się już do innego orto, ciekawostką jest to,że przeszedłem się po mieście i w gabinetach dentystycznych ostro przestrzegali mnie przed tą baba, a doradzili niby świetnego orto,który nie zdziera kasy,w czwartek mam iść do niego na konsultacje, cóż na forach piszą o nim,że jest spoko, sądząc po tym,że kolejkę ma aż do listopada i ciężko było o termin, to chyba musi być dobry:)

Gość khi haha
powodzenia :D