Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ine__gzaaa

pytanie o kredyt hipoteczny

Polecane posty

Gość ine__gzaaa

Jak to jest z tym hipotecznym i zdolnością kredytową??? Przed wizytą w banku chciałam zasięgnąć opinii ludzi, którzy formalności maja już za sobą. Problem w tym, że mam fatalną historię kredytową ( błam młoda i głupia ale wszystkie zobowiązania już spłaciłam, ostatnie rok temu )mąż natomiast "jest czysty" pod tym względem. Mielibyśmy jakieś 50% wkładu własnego i reszta to musiałby być kredyt. Nie mamy zbyt wysokich dochodów ale według mojej kalkulacji na ratę wystarczyłoby spokojnie. Ktoś może się wypowiedzieć w tym temacie?

Gość mam dużą kuchnię ale
ale co chcesz wiedzieć? jak zadzwonisz na infolinię expandera to na podstawie kilku informacji powiedzą ci wstępnie, jaką masz zdolność, jeśli nie to idź do banku i wtedy nawet konkretnie ci powiedzą ile możesz pożyczyć i na jakich warunkach, ale musisz umieć podać wartość nieruchomości, którą chcesz nabyć

Gość mam dużą kuchnię ale
nie chodzi o to, że tobie się wydaje że ci na ratę starczy, to bank wyliczy czy może ci pożyczyć, w sieci są symulatory kredytowe, wpisz dane i zobacz wstępnie

Gość teraz w kryzysie
teraz banki wymagaja minimum 4 tys netto miesiecznie zeby w ogole rozmawiac o kredycie . Jak mialas nie za fajna historie kredytowa to moga odrzucic wasz wniosek, no chyba ze maz sam bedzie bral kredyt. Kazdy bank podchodzi inaczej do kazdej osoby wiec .. najlepiej sie przejsc po bankach i porozmawiac to nic nie kosztuje ;)