Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mia86

NIELEGALNE KOREPETYCJE!! Jakie kary?

Polecane posty

Gość Mia86

Jak w temacie.

Gość a takiego wałaaaaaaaaaa
legalne! skoro na allegro masz prawo sprzedawac! to i swoja wiedze!

Gość boso ale w ostrogach
Jakie kary ? tylko wdzięczności oczekuj

Gość Mia86
Udzielanie korepetycji bez założenia działalności gospodarczej jest przecież nielegalne :)

Gość a takiego wałaaaaaaaaaa
widocznie ten przepis..zrobił głupek! malarz sprzedaje obrazy...człowiek z wiedza wiedze! logiczne

Gość kaziamalakazia
nie propagujcie tego bo wiele osob bedzie teraz podpier.dalac nauczycieli czy studentow ze prowadza korki. malo to zlosliwych ludzi? nikt chyba nie zdaje sobie sprawy ze zalozenie dzialalnosci gospodarczej by prowadzic korki jest tak nieopłacalne ze nie ma sensu jej zakladac. jak sie ma z tysiaka z korkow miesiecznie bo wiecej nawet jakbys sie zes.ral to nie bedziesz miec jesli oprocz korkow pracujesz do poludnia.. zreszta do poludnia to nawet jakbys chcial to zazwyczaj nikt nie chce korkow bo samemu jest wtedy w szkole czy w pracy. a popoludniami to wiele nie zarobisz. no ale jak masz szczescie to tego tysiaka moze nazbierasz. i zaloz teraz dzialanosc gospodarczą gdzie co miesiac od dochodu trzeba odjąć ok40% podatkow plus zus plus skladki emerytalne i ile ci kasy zostanie?? jezeli nie bedziesz na minusie to moze kilkadziesiat zl ci zostanie. czy to ma sens? zaden. i ludzie powinni sobie uzmyslowic ze jak sie udziela korkow nielegalnie to jest to pewien akt desperacji. bo jak ktos nie ma kasy by normalnie sie utrzymac i przezyc od pierwszego do pierwszego bo w pracy zarabia gow.niane pieniadze to takiemu sie zazdrosci tych groszy z korków?? ludzie opamietajcie sie i nie zazdrosccie tych korepetycji nikomu. nie jest to super mile zajecie, jest nudne i zabierajace wolny czas. i dzieki tym korkom czesto da sie w ogole przezyc z miesiaca na miesiac. jakby ktos mnie podpier.dolil zlosliwie to poszlabym siedziec bo mym sie nie wyplacila. ale bez korkow poszlabym pod most bo nie bylabym sie w stanie utrzymac bo nie mam pracy ktora na to mi pozwala. czuje sie jak obywatel gorszej kategorii ktory ciagle musi niespokojnie spać .. wiec nie ma czego zazdrościc. :( taki kraj, takie gow.niane zycie : ((

Gość ffrtyrtrtrtrtrt
są takie kurvy co z korkow mają i 2,5 tysiaka czyli wiecej jak czlowiek co robi na etacie, takich niech podpierdalają...

Gość HAIAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
ftrrr..to są ZARADNI LUDZIE! z wiedzy miec 2,5 tys? tylko medale dawac! malarze tez maja i 4000 tys.. na miesiac..a działalnosci nie mają! na allegro!

Gość HAIAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
co za chory kraj:O to lepiej aby pracowali w ulotkach i marketingu? mają wiedze UMIEJĄ JĄ PRZEKAZAC.. to maja prawo ZAROBIC!

Jacy malarze? Chetnie sie dowiem. Z tego co widze, obrazy sprzedawane sa tam za cene nieadekwatna do wartosci, za grosze.

Gość Dzierżyński
co wy pierdolicie, grunt ze dzisiaj piątek

Gość fdfdfdffgfggf
to są cwaniaki a nie zaradni ludzie. zaradny czlowiek robi UCZCIWIE na etacie od lat a ma grosze, a takie goowno nie ma dzialalnosci, nie oplaca podatkow, jeszcze pewnie jest ubezpieczony w urzedzie pracy, a robi na czarno i zarabia krocie. to są cwaniaki, oszusci, najgorsze goowno jakie moze byc, i takich powinni podpierdalac!

Gość Mia86
No dobrze, ale jaka jest za to kara? I czy znacie kogoś kto faktycznie został przez Urząd Skarbowy ścignięty za udzielania korków.

Gość fdfdfdffgfggf
poszukaj na necie, bywają takie przypadki. a jaka kara? pewnie musi oddac wiekszosc dochodow jakie taka osoba uzyskala, sprawa karno skarbowa, a jak nie ma z czego to komornik...

Gość AloeVerras
Polska kurwa mentalność... spróbuj mieć lepiej niż oni, to cie w łyżce wody utopią..

Gość kaziamalakazia
jest duza kara. trzeba odplacic wszytskie podatki plus baardzo duza kara pieniezna jak nie masz za co splacic to pojdziesz siedziec do pierdla. to ja wam cos powiem mądrale tak apropos. skonczylam tam jakąs filologie. i nie mam pracy. w szkolach publicznych etaciki pozajmowane na najblizsze 50 lat niz demograficzny robi swoje itd. wiec nie mam pracy. udalo mi sie zdobyc troche godzin w szkole jezykowej ale to od łaski bo tam nie chcą zatrudniac osob ktore nie pracuja gdzies na etacie bo trzeba za nich duze podatki placic. mialam wiec szczescie ze znalazlam taka szkole jezykowa w ktorej szef zgodzil sie dac mi troche godzin. pracuję na umowe o dzielo - nie mam szans na umowe o prace i mam za godzinę ok 24 zł. i za miesiac dostaję okolo 1000zł. od tego musze odjąć sobie sama kase na ubezpieczenie zdrowotne itd. i jak tu sie utrzymac z tego? nijak. musze udzielac korków bo bym nie miala co jesc. jakbym zalozyla dzialanosc to tez nie mialalabym za co jesc.. ludzie naprawde jestescie tacy zlosliwi ze wam to tak przeszkadza ze ktos udziela korków??? ja juz pisalam. gdyby nie one musialabym zostac chyba kur.wą bo nie ma opcji na prace w moich okolicach..

Gość AloeVerras
Za złodziei na stołkach sie nie wezmiecie, siedzicie cichutko jak mysz pod miotłą i udajecie że wszystko wporzadku.. ,ale za sąsiada, czemu nie, prawda ?

Gość szpicle
cholerne szpicle, nie przyszlo wam do glowy, ze jak wszyscy zaczna dawac legalne korki to cena owych korkow wzrosnie i za hooja nie bedzie was na nie stac. no ale najwazniejsze zeby kogos podpierdolic prawda?

Gość asasasererref
u ciebie to ja rozumiem, do ciebie nic nie mam. ale najbardziej mnie wkurwiają tacy nauczyciele co uczą w szkolach, nic nie robią, pierdzą w stolek a mają z 3 tysiaki, bo nikt mi nie wmowi ze praca nauczyciela jest ciezka bo nie jest. sama skonczylam szkole i wiem co robili nauczyciele, wiekszosc z nich sie w ogole nie nadaje do nauki mlodziezy bo marni z nich pedagodzy, a jednak kasę biorą za nic. i takie goowno nauczyciel co ma juz jedną pensję, jeszcze sobie dodatkowo dorabia krocie korkami biorąc za godzine z 60 zl bo wyżej sra niz dupe ma. takie cos mnie wkurza, ze juz ma prace i pensje a jeszcze kradnie i na czarno sobie dorabia. a do takich co nie mają pracy albo mają marnie platną jak ty to nic nie mam, OK dorabiaj sobie.

Gość asasasererref
hahaha ceny wzrosną? dobre. przeciez juz teraz ci oszusci co nie maja zadnej dzialalnosci ale wyzej srają niz dupe mają a biorą na czarno po 60 zl za godzine. wiec juz są wysokie ceny. a są i tacy co biora 20, ci są najbardziej uczciwi.

Praca nauczyciela jest b. ciezka i stresujaca, zwlaszcza na poczatku, bylam na praktykach w liceum, wiec wiem i w zyciu nie chcialabym byc nauczycielem

Gość WTF WTF WTF WTF
20 to za mało! wiedza jest cenna! kazdy ma inne dary..jeden ma dar spiewania drugi malowania trzeci pajacowania..a czwarty udzielania wiedzy! 60 zł jest ok..mata chemia jezyki..to trudne..a ktos traci czas nr 1, i daje swoja wiedze nr 2..takie 2 w 1!

Gość grzywna do 5 tys.
i podatek. w przypadku podatku moga naliczyc nawet 75% bo taka jest stawka od nieujawnionych zrodel dochodu. w przypadku korepetycji latwo sie wykrecic od odpowiedzialnosci jesli nie reklamowalo sie tego gdzies z podaniem stawek. Art. 601. 1. Kto wykonuje działalność gospodarczą bez wymaganego zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wpisu do rejestru działalności regulowanej lub bez wymaganej koncesji albo zezwolenia, podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.

Gość asasasererref
ale i tak za dobrze zarabia. praca moich rodzicow tez jest ciezka i stresująca a zarabiają gorsze. a tym nierobom nauczycielom ciagle podnoszą i podnoszą ja sie pytam: ZA CO????

Gość AloeVerras
Chciałabym zobaczyć wasze miny jak mini-emeryturki dostaniecie za tą waszą "uczciwą pracę".... na waciki wam może starczy :P

Gość asasasererref
chyba ci gorzej, nie wiedza tylko CHCIWOSC. jak widze, ze ktos bierze 60 zl to od razu wiem, ze to zwykle zero co wyzej sra niz dupe ma i w zyciu nie poszlabym do takiej osoby na korki. znam goscia co jest geniuszem, cala matma fiza chemia w jednym palcu, kazdy poziom, a za godzine bierze 25 zl. takiego czlowieka szanuje najbardziej bo w sumie powiedzmy sobie: czego mozna nauczyc przez godzine?? niczego. i siedzi taki nierob godzine, pierdzi w stolek, tylko gada i gada i za to 60 zl??? sorry niektorzy maja tyle za caly dzien pracy, a takie goowno mysli tylko o tym, zeby: ZAROBIC ALE NIE NIE NAROBIC.

Gość AloeVerras
A co cie to obchodzi ile kto bierze? Nie stac cie/ nie chcesz tyle płacic, idz do konkurencji lub wcale... ja nie wiem, czy was tam łapią i zaciągają siłą na te korepetycje? "Żyj i daj żyć innym.."

Gość no limitttttttttttttttt
ale wiedza to nie działanosc gospodarcza durniu! to dar!! jak spiewanie granie itp! wiedza to nie materia..ta osoba nie handluje bluzkami po 60 zł i nie zgłosiła to do urzedu.to praca umysłowa cos na miare talentu! głupki jaka kara...

Gość zarabianie pieniedzy
to zazwyczaj dzialalnosc a czy zarabiasz rekami idiotko czy glowa na korepetycjach nie ma znaczenia. kodeks wykroczen obejmuje i tych i tych.

Gość kaziamalakazia
no ale wiecie, ludzie i tak czy siak krzywo patrzą jak widza ze do ciebie przychodzą co chwile uczniowie. latwo to zauwazyc przeciez jak co godzine ktos ci do domofonu pika i piszczy 'ja na angielski' ;p kazdy sasiad sie pokapuje ze zarabiasz w ten sposob. i teraz nie wszyscy beda wiedziec gdzie pracujesz. ja np przeprowadzilam sie w nowe miejsce tzn wynajelam kawalerke na osieldu gdzie mam najwiecej uczniow. i mam nowych sasiadow. ja sie im nie spowiadam z tego ze pracuje za marne grosze na beznadziejnych warunkach w szkole jezykowej. nikt sie nie pyta to i ja nie chodze sie zwierzac. ale widzą ze co rano wychodzę do pracy i wracam w poludnie. i moga sobie pomyslec ze moze i pracuje na etacie a potem jeszcze uczniow przyjmuję.. a co do stawki - jak ktos naprawde ma super talent do uczenia i bierze duze stawki to moze i to jest ok. jak ktos jest skromny to wezmie max 20 zł. a trzeba pamietac ze i materialy trzeba pokserowac ze trzeba troche posiedziec wczesniej i przygotowac się do tych korków. . to nagle te 20 zl nie wydaje sie tak duzo. zwlaszcza ze np idziesz do psychologa pogadac o pierdolach i kasuje cie na 100zł i nikt nie narzeka. . ale ja i tak nie moglabym brac wiecej niz 20 zl bo wiem ze moich uczniow na to nie stac...