Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bajkowa mama

dziecko na smyczy

Polecane posty

dziewczyny moje dziecko jest strasznie aktywne wszedzie mi ucieka jak jest bez wozka, nie slucha, nie zawsze moge wziasc ze soba wozek i myslalam o takim plecaku, tylko jakos do konca nie jestem przekonana, juz slyszalam oinie na ten teamt ze dziecko to nie zwierze itp ale co innego wymyslic? chodzi mi np o taki plecaczek http://allegro.pl/kid-keeper-plecaczek-plecak-szelki-smycz-2-modele-i1818606878.html

Gość hacazga
Mieszkam za granica i tu jest to normalne. Przeciez to wielka wygoda, dziecko ma swobode ruchow ale jest bezpieczne jednoczesnie. Zaden maluch nie znosi chodzenia za reke i sie wyrywa. Te plecaczki to ekstra sprawa.

widze w grafice w googlach taka fajna malpke ale nie moge znalezc na allegro;-( kurcze na serio chyba bede musiala sie za tym porozgladac powaznie

Gość Mysle. ze...
fajna masz stopke i wez ja wciel w zycie i nie patrz na ludzi, jak dziecko wpadnie pod autobus to juz dziecka nie bedzie... Ja tez mam takie upierdliwe dziecko, pod samochod to pikus dla mniego, zeby wejsc... Jak idziemy na spacer to nie ma mowy, by puscic go i szedl obok, ma 2 latka i jest masakra.... To ma ci pomoc w zapewnieniu bespieczenstwa dziecku, a ludziom zawsze sie cos nie podoba.... olej ich...

Gość oxdcfgyuh
jaki żal następna popierdolona mamusia

Gość plecaczek wygląda daremnie
to nie lepsze by były tradycyjne szelki ? ten plecaczek ma za długą smycz i nie utrzymasz dziecka gdyby miało się przewrócić

mysle ze moj ma ponad 2 latka bo ma 28 mc-y ucieka wszedzie, nie slucha dzisiaj mi numer wyciał mial kare na rowerek, taki pchany sterowany przezemnie ale ze bardzo prosil zgodzilam sie i poszlismy do lidla po zakupy, grzecznie jechal jadl bulke, doszlam do kasy a on wyrwal takie zabezpieczenie podtrzymujace go ja juz place a on w nogi na sklep, a ten lidl akurat to spory jest;-( i nie wiem co robic zy go lapac czy placic, jak sie wkurzylam jak go zlapalam za habety do domu zanioslam jego zakupy i tego przekletego grata, a tak chyba ztym plecakiem bylo by lepiej, tylko widzisz ja z reguly sie nie ogladam na innych ale mam porabane sasiadki i one z byle czego policje nasylaja na kolezanke pietro nizej naslaly policje bo mala płakała ciagle a byla po prostu chora;-( i obwim sie ze dewoty doniosa ze ograniczam wolnosc dziecka

Gość hacazga
plecaczek wygląda daremnie Te plecaczki przeznaczone sa dla dzieci, chodzacych juz stabilnie ale wyrywnych do ucieczek :D Czyli tak dla 2 latkow mniej wiecej. Dzieci nie lubia chodzic za reke, wyrywaja sie i uciekaja. Ten plecak daje im zludzenie wolnosci :D ale dorosly ma jednak kontrole nad dzieckiem. Ja widuje dzieci z takimi plecaczkami codziennie.

Gość dddfdffd
ja moje prowadzam "na smyczy" i mam w dupie to co inni sadza, wole miec dziecko bezpieczne przt mnie niz patrzec na opinie ludu i czekac az sie krzywda dziecku stanie , niestety nie zawsez da sie dziecko za raczke trzymac, sa rozne sytuacje ze smycz jest najbardziej wygodna dla dziecka i dla matki.Porowdzam 2 latke i 3 latke w centrum miasta na zatlumioinych chodnikach No ale ze ty patrzysz sie na to "co ludzie powiedzą" wiec wspolczuje takie ideologi

Gość lejla28
pewnie ze kup taki plecaczek....tylko uwazaj na niektórych ludzi bo mogą cię na policję zgłosić ze się znecasz nad dzieckiem bo je na smyczy prowadzasz...mówię ci o tym bo slyszalam taki przypadek

Gość dddfdffd
oj lejlaa juz przestan pierrdzielic glupoty, slyszalas jeden taki przypadek a kobiete straszysz, na ludzka glupote nie ma sie wpluwu, zglosic ciebie tez moga ze podobno czapki dziecku nie ubralas albo rekawic nie wlozylas jako znecanie sie, jakby patrzezc wiec przestamy siebie straszyc na wzajem , bo na to nie mamy wplywu i nie popadajmy w paranoje

Gość wez nie pierdol
moje dziecko bylo nauczone, ze uciekac nie wolno, chodzilo normalnie za raczke. Chodnik to nie miejsce na bieganie, pobiegac moze na podworku czy placu zabaw. W sklepach tez mi nie uciekalo-bo-TLUMACZYLAM, ze nie wolno biegac po sklepie, sciagac towarow z polek. zadne pasy, szelki nie byly potrzebne. wystarczy cierpliwosc i konsekwencja. ale jak zwykle leniwe mamuski wola isc na skroty i dzieciaka na smyczy trzymac niz poswiecic czas na wychowanie i nauczenie dziecka co wolnbo a czego nie:P i jak zwykle zagranica sie zaslaniaja-tez mi wzor do nasladowania...

Gość polski zaścianek
to za to wzór do naśladowania, co? :D