Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbjde

czy tylko brytyjczycy pija herbate z mlekiem???

Polecane posty

Ja od dziecka pijalam herbate czarna,z mlekiem albo z cytryna.Jak sie robilo w domu herbate to byly takie trzy warianty.Herbate z mlekiem sie nazywalo bawarka.Nawet nie przyszlo mi do glowy,ze sa ludzie co nie znaja bawarki.Nie bylam a Anglii,ale tak na czuja to mysle,ze podanie herbaty bez mleka w Anglii jest jak podanie Coca Coli czy innego Seven up bez lodu,w temperaturze pokojowej.Czyli po prostu cos co jest jakby nie do pomyslenia bo pije sie zimne i koniec.Tu mamy zawsze kostki lodu,albo puszki w lodowce,u was musi byc mleko.

Nie tylko Brytyjczycy, herbate z mlekiem pije sie tez w RPA , Australii i USA z mojego doswiadczenia, moze w innych krajach tez, ja pije tylko z mlekiem :)

Gość a ja lubie herbate z mlekiem
odkad pamietam

Herbate z mlekiem pija sie rowniez w Indiach. W dodatku z duza iloscia cukru. Ja jak mieszkalam za granica czasami dolewalam sobie mleka do herbaty a to dlatego,ze ich herbata jest bardzo mocna. Jedna torebka to tak jak 3 polskie.

Gość napsiz tak
w pakistanie pije sie herbate z mlekiem./

Gość mimika12
Nigdy nie próbowałam i sądzę, że nie spróbuje.. herbata korzenna, z owocami, z miodem tak ale nie z mlekiem...choć sa zwolennicy takich połączeń ;) ja jedyne co to mogę polecić osobą lubiącym poznawać nowe smaki -stronę klubu miłośników dobrej herbaty, można znaleźć tam mnóstwo przepisów na herbaty a w internecie szaleją aplikacje herbaciane :) ja np na fejsie wyczaiłam komiks Dilmah - jest świetny i taki kolorowy ;)

Gość -Mimi___
Pytalam Hindusow w pracy i mowia,ze pija herbate z mlekiem,ale sa regiony gdzie pija, jak my, z cytryna. Smieszne jest to,ze jak ja robie sobie herbate, to ja chlodze, np przez przelewanie z kubka do kubka, a HIndusi jak zaparza herbate, to dodadza mleka a potem to wsadzaja do mikrofalowki, bo calosc ma byc goraca :) Brytole z kolei parza herbate dlugo (tu jest mocna herbata, wiec ja zaleje torebke, wycisne i zaraz wyrzucam) i bardzo sie dziwia jak ja czasem przyniose cytryne do herbaty :)

A podobno Placy tacy goscinni, najgoscinniejsi na calym swiecie, przynajmniej takie Polaków mniemanie wlasne... A problem z odrobina mleka do herbaty goscia maja :/

Gość Ewelina26
Ja polecam taki hinduski czaj do picia, naprawd bardzo smaczny. Jakas dobra sypana herbata, przecedzona do tego troche mleka, sporo cukru, kardamon i szfran i to razem sie przez chwile gotuje w garnku. Fajnie rozgrzewa.

Gość juz konczee
tez mieszkam w uk i pije herbate tylko z cukrem , jednak czasem nachodzi mnie ochota na dolanie mleka..

Gość nie zapominaj o tym ze to Ty
jestes gosciem w kraju herbaty z mlekiem wiec nie wprowadzaj nowych,nieakceptowalnych zwyczajow dla gosci tubylcow, chyba ze chcesz zyskac miano osoby niegoscinnej i predko sie ich pozbyc. Rasowy Brytyjczyk nie wypije herbaty bez mleka chociazby nawet umieral z pragnienia,zaslabl a w okolicy nie bylo mleka (wiem to z autopsji).

moj rasowy brytyjczyk wypije herbate bez mleka w polsce, tak sie robie w polsce herbate i taka pije, i to nie z przymusu tylko sam tam chce. troche z uprzejmosci, szacunku dla moich rodzicow i ich zwyczajow a troche z ciekawosci zzeby po prostu bylo inaczej niz zawsze.

Ale herbata w Polsce jest duzo slabsza niz ta w Anglii wiec da sie ja wypic bez mleka. Moja siostra kiedys mojemu narzeczonemu, ktory nie pije ani herbaty ani kawy, zrobila herbate z mlekiem i cytryna :)

Gość gość
a ja jestem polka i nie wyobrazam picia sobie herbaty BEZ mleka.