Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tojatujestem

Wyższe wykształcenie to nic

Polecane posty

nie sądzicie, że w tych czasach wyższe wykształcenie to nic... że zdobyć wyższe może prawie każdy i nie zapewnia nam to dodatkowych profitów?

Gość po podstawówce
zarabiam 4000zł netto 🖐️

Zgadzam się, w tej chwili magistrami zostają nawet największe przygłupy i pracodawcy już nie przywiązują wagi do posiadanego wykształcenia, a jedynie do doświadczenia i zdobytych kwalifikacji.

Gość a nie przyszlo wam do głowy
że ktoś się chce czegoś nauczyć - a praca to swoją drogą?

Oczywiście, że tak, masz rację. Teraz liczy się tak: znajomości, dobry pomysł na pracę/zycie albo naprawdę jakies dobre wykształcenie i wąsko uspecjalizowane..

Gość po podstawówce
pewnie żeby sie pochwalić że z mgr prawcuje na magazynie w biedronce :D🖐️

Przyszło nam do głowy, że ktoś się chce czegoś nauczyć, ja studiowałam, bo miałam ciekawy kierunek, ale od początku wiedziałam, że w pracy nie przyda mi się wcale. Jak studiować, to zaocznie i pracować w tym czasie. Ma się od razu dyplom i 5 lat doświadczenia, chyba że są to takie kierunki jak medycyna, prawo, jakieś techniczne wyspecjalizowane kierunki, gdzie ten dyplom jest naprawdę konieczny.

No mi nie przyszło... bo rozumiem studenta filologii klasycznej, który pracuje gdzieś na produkcji, a studia to jego pasja... ale nie wyobrażam sobie, ze facetowi po zawodówce, który jest fachowcem w układaniu glazury i na czysto zarabia 6000zł/mies chciało się zrobić maturę i iść na studia..

ja tez zrobiłam licencjata teraz wiadomo jeszcze dwa lata mi zostały ale po otrzymaniu dyplomu niestety nie poczułam ,że osiągnełam coś

no ja tak samo... akurat w moim zawodzie liczy się specjalność albo dobre doświadczenie, a najlepiej jedno i drugie...

Gość olawolapola
zgadzam sie wyzsze wyksztalcenie to w dzisiejszych czasach nic ;/ jak ja zaluje ze nie poszlam do technikum i nie mam zawodu :( teraz ide na studia magisterskie bo wszyscy mnie naciskaja, a najchetniej to bym poszla do jakiejs policealnej ;) studiujac przez te 3 lata widze ze jakosc studiow jest coraz nizsza, uczelnie praktycznie sie nie rozwijaja! studia w polsce to dno :( a studenci szkoda mowic ;/ ludzie po zawodowce niejdnokrotnie sa bardziej obyci od nich ...

Gość jak się studiuje gówniane
kierunki typu pedagogika zarządzanie czy europeistykę i wszystko w ten deseń to się nie dziwcie

a ja mimo wszystkiego pracuje w odzieżowym i nie sądzę, że po studiach się to zmieni, bo kto mnie przyjmie tylko z papierkiem bez doświadczenia na doradce zawodowego?

Gość do tojatujestem
u mnie jest dokladnie to samo robie magisterke ale juz z jakas rezerwa podchodze do szukania pracy w moim zawodzie. z licencjatem mnie nie chcieli to z magisterka zechca ;/ ? a tak na marginesie coraz mniej mi zalezy na pracy w zawodzie bo teraz tu gdzie pracuje (sprzedawca) zarabiam wiecej niz bym zarabiala w zawodzie po skonczonych studiach ;/

ale trudno zrobię ta magisterkę zobaczymy co dalej, w sumie szkoda kasy i czasu ale co tam:P zrobię to sobie dla przyjemności heh

Gość stara laleczka007
no z tym wszystkim to akurat się z zgadzam

Gość to zależy od kierunku
jak ktoś studiuje tylko po to, zeby byo jakiekolwiek wykształcenie wyższe i najlepiej zdobyte bez wielkiej nauki, to wiadomo, że to nic nie przyniesie. Są kierunki trudne po których ma się dobrze płatne prace, ale to tylko ambitnio ludzie studiują. Reszta kończy marketing i zarządzanie, socjologie, stosunki międzynarodowe,administrację, itp. itd.

Gość stara laleczka007
studiują ponieważ krążyły wiadomości, że po studiach obojetnie jakich ma się lepszą pracę niż tylko po maturze

Gość stara laleczka007
ale teraz to nie aktualne już

Gość do tojatujestem
niestety tak bylo ;) ale 10-15 lat temu :( wtedy studia cos moze znaczyly teraz, ten papierek ma mnostwo ludzi ;/

Gość wreszcieeeomg
smutne to jest ponieważ studiujący jednak mają chęci itd a i tak wszyscy mają to w dupie

masz racje ale z drugiej strony pracodawcy juz prawie do kazdej parcy wymagaja papierka