Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaczynam się martwić

jak ubierałyście dziecko do chrztu ?

Polecane posty

witajcie za tydzień są chrzciny mojego dziecka i ja do tej pory jeszcze nic nie kupiłam i właściwie to nie wiem co kupić ? Jest to dziewczynka więc myślę że jakąś sukienkę białą z długim rękawkiem. Ale co jeszcze powinnam kupić ? jakąś podusię aby na niej leżała ? czy może raczej rożek ? Proszę o odp.

Strój dla dzidzi powinna kupić mama chrzestna. Przynajmniej w moim regione taki zwyczaj jest. Co do poduszki to zależy w jakim dziecko wieku. A najbardziej pomogą panie w sklepikach z odzieżą do chrztu. Tam jest wszystko.

Gość sedrftgyhujswedrftgy
super modnie w takie ubranko no a jakze no fajowo to jest jak fora dla bachora leci super no a jakze no fajowo to jest jak fora dla bachora leci super http://www.youtube.com/watch?v=WwK30L9o6lw

u mnie też własnie coś takiego było znaczy chyba nadal jest no ale chrzestna nic nie mówi to i ja nie... nie chce by sobie pomyślała że chcę ją naciągnąć albo coś.. więc wolę jednak sam kupić.

a dziecko ma 7 tygodni

Gość Ewaff
Moje dziecko miało 6 tygodni w czasie chrztu - białe rajtuzki, białe body z długim rękawem i sukieneczka na ramiona - biała welurowa, z falbanką na dole. Bardzo skromnie i tak mi się podobało - przynajmniej dziecko nie ginęło w tuzinie falban i tiuli - co jest dość popularne. Pozdrawiam, Ewa http://ewalazinska.blogspot.com/

Moja tak jak na zdjeciu, tylko miala opaskę z 3 kwiatkami ze wstążki (ktoą jej sama zrobilam :D ) i nie miala butów i skarpet bo bylo mega gorąco to raz, a dwa to w dzień chrztu okazalo sie ze buty są za ciasne i na nogi nie wlezą.

Żadnych betów nie miala ani poduszek, zwyczajnie w wózku sobie leżała, albo ja ją trzymałam na rękach, trochę chrzestni, trochę tatuś. Miała 4 miesiace i byla bardzo zainteresowana tym co się dookola dzieje, ale z tego zainteresowania aż padla i przespala msze. Wstala na sam chrzest (byl po mszy). Ona ogólnie z tych grzeczniejszych jest wiec dużo jej nie bylo trzeba.

Gość ania(@)
odradzam rozek chyba ze sie chrzci dziecko 1-2 tyg ,bo starsze to juz sie wierci i szkoda kasy .Mysle ze cos bialego ,ale kremowe tez by moglobyc.W kosciele jest jeszcze potrzebna szatka do chrztu

moj synek mial na sobie spodenki białe i bialy polarek taki komplet z hm.. swoja droga nigdy bym nie pomyslala by ktos mi dziecko do chrztu ubieral..to ja chrzcilam i to raczej moj obowiazek je ubrac i przygotowac.. co jeszcze kupic świece,białą szatke taka co chrzestna narzuca na dziecko podczas chrztu. moj syn byl normalnie w wozku zadne tam beciki poduszki czy rozki po co..?

Gość ja chrzcilam mala
gdy miala 3,5 miesiaca-na becik juz za duza byla (ogolnie byla duzym dzieckiem, wygladala wtedy na 5 m-cy). Przegladalam te wszystkie cud ubranka do chrztu, ale przerazalo mnie, ze wszystko bylo z brokatem, ktory sie sypal przy kazdym dotknieciu ciuszka. Znalazlam jeden komplet-sukienka ze sweterkiem, ale okazal sie na styk-ledwo dziecko moglam w to wbic. Wiec w koncu kupilam komplecik-kaftanik ze spiochami-bialy, welurowy, z aplikacja serduszkiem. Do tego byla tez czapka. I w tym dziecko do chrztu bylo. Wygodny ciuszek i posluzyl mi nie tylko na chrzest, mala nosila go potem jescze jakis czas :D

Gość ja chrzcilam mala
nie jestem za tymi wszystkimi cud koronkowymi, satynowymi ciuchami dla niemowlat (dziewczynek i garniturkami dla chlopcow). Slodko to wyglada, ale ciuszek powinien byc wygodny. Fakt-u nas tez jest zwyczaj, ze ubranko, szatke i swiece kupuja chrzestni. Choc chrzestna w sumie chciala kupic ubranko. Podziekowalam jej jednak grzecznie. Wiedzialam, ze ona to raczej kupi mi jakies wlasnie koronkowe cudo, co tylko oko cieszy-zwlaszcza, ze dziewczyna 18-letnia, nie majaca doswiadczenia i pojecia, co jest funkcjonalne, jesli o niemowleta chodzi (dostalam od niej kilka sztuk slicznych, ale bezuzytecznych ciuszkow, do tego takich na styk, ze dziecko gora raz mialoby to na sobie-kupowala je podajac wiek dziecka-a wiadomo dziecko dziecku nie rowne, rozmiery tez czasem nijak sie maja do rzeczywistosci :) )