Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głodnaNiewiedząca

jak upiec kurczaka

Polecane posty

Gość głodnaNiewiedząca

hej. mam pytanie do pań. mam Kurczaka całego 1.7 kg w całości. pierwszy raz będę piec. co ja mam z nic zrobić ? mam go wypatroszyć jakoś najpierw ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głodnaNiewiedząca
help :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARKA MARIOLA
TO OCZYWISTE, ŻE NIE BĘDZIESZ JADŁA GO Z FLAKAMI, BO NIE BYŁBY SMACZNY; WYPATROSZ GO, A POTEM ZWIĄŻ NIĆMI, MOŻESZ WSADZIĆ MU JAKIŚ FARSZ ZE SZPINAKU LUB PAPRYKI. POTEM POLEWASZ OLIWĄ Z OLIWEK I SYPIESZ ZIOŁAMI: ROZMARYNEM, TYMIANKIEM I PIEPRZEM. PIECZESZ W 200 ST. PRZEZ 70 - 80 MIN. GOTOWE - SMACZNEGO :) PS.: A FLAKI Z KURCZAKA MUSISZ ZAKOPAĆ W ZIEMI, ALBO DAĆ PSOWI DO ZJEDZENIA, BO W KOSZU BĘDĄ ŚMIERDZIEĆ, A KONTENERZE KOTY SIĘ ZLECĄ - MOJA RADA.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głodnaNiewiedząca
no ok. ale jak ja mam go przygotować? mam go tylko umyć?? czy jakoś od środka powyjmować te flaki ? :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głodnaNiewiedząca
ach dzięki :) to tak zrobię.. nie wiem czy będę umiała go ładnie nadkroić i wypatroszyć ale się postaram :) co do zakopania w ziemi to nie mam jak za bardzo bo mieszkam na betonowym osiedlu ;) ja takie rzeczy wsadzam przeważnie w 3 jednorazówki i mocno je związuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość KUCHARKA MARIOLA
NO TAK A CHCESZ GO JEŚĆ Z FLAKAMI ? OTRUJESZ SIĘ KOBIETO ! MYJESZ GO PO WYPATROSZENIU POD BIERZĄCĄ WODĄ, A POTEM MUSISZ GO OPALIĆ NAD KUCHENKĄ, BĄDZ PALNIKIEM Z WŁOSKÓW. JAK WYPATROSZYĆ? PO PROSTU WKŁADASZ MU DO DUPKI RĘKĘ, ALE NAJPIERW MUSISZ MU ROZCIĄĆ TROCHĘ ZWIERACZ ŻEBY WŁOŻYĆ RĘKĘ. POTEM NOŻEM ROZCINASZ AŻ DO MOSTKA. UWAŻAJ NA PALCE. POTEM KŁADZIESZ GO NA STOLE I WSZYSTKO WYRZUCASZ Z NIEGO DO WIADRA JAKIEGOŚ. BRZYDKI WYGLĄD, TAKŻE NIE ROZCZULAJ SIĘ. WŁÓŻ PO PROSTU RĘKĘ I TARGAĆ CO CI PODEJSZIE POD PACHY. AHA WĄTRÓBKĘ MOŻESZ ZOSTAWIĆ DO UPIECZENIA. INACZEJ SIĘ NIE DA WYPATROSZYĆ KURCZAKA.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głodnaNiewiedząca
a kto powiedział, że chce go jeść z flakami ?? przecież go wypatroszę.. jakoś dam radę..potne się i kurczaka pewnie ostro ale dam rade dzięki za rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurczaczek z Biedronki
a Ty gdzie tego kurczaka upolowałaś, że on z flakami jest? W markecie sprzedają przecież już wypatroszone, nie wygodniej tak?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×