Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bemrena aaa

Kurwa no nie wiem o co chodzi w tym palnie :/

Polecane posty

Gość bemrena aaa
up

Gość bemrena aaa
wiem ,ze to żałosne pytanie ale kurwa nie mogę sie w tym odnaleźć

Gość bemrena aaa
up

Gość hteh534j
moment patrze

Gość jesteś głupia
czy czytać nie potrafisz?

Gość ddsdss
wydaje mi sie ze na 8 temn 1 przedmiot bedziesz miec podzielony na grupy musisz wiedziec w ktorej bedziesz grupie chyba ze juz wiesz

Gość ddsdss
co glupia dzieczyna sie nie zna kurwo zawodowkowa

Gość przynajmniej masz już plan
u nas to będzie nie wiadomo kiedy.....

Gość bemrena aaa
podałam grupy... i jakos tam nie potrafię dopasować moze faktycznie jestem głupia :o

Gość jesteś głupia
to chyba zawodówka ;)

Gość bemrena aaa
nie wyżywaj na mnie sowich frustracji. skoro nie zawierzasz pomóc to wypierdalaj. dziękuje za uwagę.

Gość jesteś głupia
naucz się pisać ;******

Gość bemrena aaa
o kurwa literówką zrobiłam. teraz mnie zepchnij za skały za to 🖐️

Gość bemrena aaa
to co niby poniedziałek mam wolny ? bez jaj ;/ to są jakby 3 grupy w których jestem.

Gość jesteś głupia
uczęszczam do zawodówki odzieżowej ;)

juz teraz to widze.z cwiczen masz - wtorek 11:30 GI5 GE -czwartek 15:00 GL5 M -piatek 9:00 GL5 TI -piatek 13:30 GI5 SO GW nie ma

Gość bemrena aaa
nie ogarniam tego planu ;/

poniedzialku nie masz wolnego,idziesz na 15:00 na mikroekonomie,a potem na 18:30 na psychologie na wyklad...no chyba,ze chcesz chodzic na same ciwczenia:P

z kzadego kolorku cwiczen (czyli tego gdzie napisy sa pionowo) musisz znalezc swoja grupe,czyli musisz miec 5 pozycji do cwiczen...jedna mi gdzie umknela...patrz na pierwsze litety,bo to jest grupa...potem jest opis jakie to cwiczenia,a potem gdzie sa,czyli numer sali

Gość bemrena aaa
wiem ,ze to żałosne ale mogłabyś mi wypisać na którą idę w każdy poszczególny dzień ? czyli w poniedziałek na 15 ? :D to się wyśpię :P

poprawka,bo znalazlam..bedziesz miec zawalony piatek: - wtorek 11:30 GI5 GE -czwartek 15:00 GL5 M -piatek 9:00 GL5 TI -piatek 10:30 Gi5 makroekonomia -piatek 13:30 GI5 SO

Gość siunia22
o ja pierdziu :) trudny plan, za jego przestudiowanie powinno się dostać zaliczenie do indeksu :) powodzenie :):*

Gość bemrena aaa
ok dzięki chyba to załapałam :D

wszystko co jest wypisane poziomo to wyklady i na nich musisz byc,reszta to te cwiczenia ktore ci wymienilam:) ale spoko: -poniedzialek 15:00 -wtorek 11:30 (troche glupie,ze sa wyklady jak inni maja cwiczenia) -sroda 15:00 -czwartek 13:00 -piatek 9:00

nie martw sie,u nas tez na pierwszym roku byla konsternacja,zwlaszcza,ze 120 osob sie dostalo:P i jeszcze walki o zmiany grupy:P milej nauki:)

Gość to je lepszejsze
Silnik elektryczny jest to maszyna która zamienia energię elektryczną w energię mechaniczną. Podstawy funkcjonowania Moment elektromagnetyczny W największym uproszczeniu, za silnik elektryczny możemy przyjąć model składający się z dwóch magnesów trwałych: zewnętrznego reprezentującego stojan i wewnętrznego odpowiadający wirnikowi silnika. Ten model silnika jest najprostszym z możliwych. Zawiera on tylko 2 bieguny (1 para), a składowe pola magnetyczne wytwarzane są przez magnesy trwałe. W rzeczywistych silnikach w zależności od ich rodzaju zastępuje się magnesy trwałe odpowiednimi uzwojeniami dla wirnika lub/i stojana, które zasila się prądem stałym lub przemiennym. Zwiększa się również liczba par biegunów. Jeżeli magnes wirnika posiadający swobodę ruchu, ustawiony zostanie w dowolnym położeniu względem magnesu stojana, przytwierdzonego do jakiejś nieruchomej obudowy, to pod wpływem działania sił magnetycznych pojawi się moment obrotowy, który obróci wirnik w położenie, w którym siły magnetyczne się zrównoważą. Sterowanie apletem Aplet ten przedstawia działanie właśnie takiego modelu. Spróbuj obrócić wirnik - zawsze wróci na swoje miejsce, w którym następuje zrównoważenie sił magnetycznych wirnika i stojana. W modelu przyjęto sinusoidalny rozkład indukcji składowych pól na obwodzie obu magnesów. Moment obrotowy będzie zmieniał się zgodnie z funkcją: Taka maszyna potrafiłaby tylko sprowadzać wirnik z dowolnego położenia względem stojana do jednego konkretnego położenia (położenia pionowego), w którym bieguny przeciwne magnesów reprezentujących stojan i wirnik znajdują się naprzeciwko. W stanie ustalonym maszyna ta nie miałaby żadnego momentu obrotowego. Odpowiednie konstrukcje różnych silników elektrycznych zapewniają niezerową wartość momentu obrotowego i podtrzymanie ciągłości ruchu. [Silniki - Wstęp] [Silnik DC] [AC - Wprowadzenie] urb@n 2006 ukryj reklamę