Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patusia426

Koszt utrzymania sie w UK

Polecane posty

Witam mam takie pytanie ile wyniosły by koszty utrzymania sie w Uk ? chodzi mi o 2 osoby ja i chłopak. Mieszkanie 2 pokoje i tyle nam wystaczy napiszcie prosze jak wyglada tam sprawa z wydatkami , jaki jest koszt mieszkania za miesiąc i pozostale wydatki z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)

Gość gaszbava
A moglabys pomyslec, zanim zadasz pytanie? :O Co to znaczy w UK? Inne koszty sa w Londynie, inne w malym miescie.

Gość Ja iiii On
Nie piszesz konkretnie jakie koszty cie interesuja, czy tylko mieszkanie czy wszystko wiec od razu pisze Koszty roznia sie w zaleznosci od regionu Okolice Bristolu Maly domek, na dole kuchnia i malutki salonik, na gorze dosc mala sypialnia i lazienka. Czynsz 510 funtow miesiecznie Zimna woda+energia elektr 80F/mc Tv licence = jakos ok 15F/mc Telewizja w Virgin Media 50F/mc Paliwo 1,33F/litr Jedzenie+srodki czystosci 50-80F/tydzien to mniej wiecej tyle, takie podstawy od razu ci mowie, ze o wiele latwiej jest jesli wynajmujecie tylko pokoj, no i jesli nie macie samochodu, ale wtedy ciezko jest sie gdziekolwiek ruszyc

Gość patusia462
powiedzmy że w Londynie :)

Gość gaszbava
Jakw Londynie, to zapomnij od razu o "mieszkanku 2 pokojowym" :D

Gość W Londynie czynsz
Razy 3. Bristol dość tani jest.

Gość patusia462
a jak z pracą?? wystarczy mi zeby utrzymac sie za tyle?

Gość gaszbava
Patusia ale o jakiej "pracy" mowa? :O Jak o pracy sprzataczki to nie, nie wystarczy ci, jak lekarza to owszem.

Gość okrutnica z londynu
zgodze sie z gaszbava w lodynie mieszkanie 2 pokojowe w 3 strefie to minimum 700f sam czynsz!!! i to bedziesz miec szczescie jak uda ci sie takie znalezc. do tego council ok.130f, woda,prad itd. to masz 1100f na miesiac.

Gość blaablalbalalala
dlaczego nie sprawdzisz sobie sama??? poszukaj ile mieszkanie kosztuje..co miesiac placisz czynsz miesieczny..o to pytasz wiec ci mowie. do tego dolicz podatek na mieszkanie..plus rachunki za prad,telefon,bilety...jedzenie nie jest tak zle..ale licze na 2 osoby 50 funa na tydzien. podstawa jest pytanie..jakie miasto? mowisz o 2 pokoje na jezyk uk to jest 1 beroom flat..czyli bedzie od 700 w gore.w miare dobrej dzilenicy.