Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarownica paskudna

Jakie plany na wieczór?

Polecane posty

ja narazie planuje mieszkac rok przynajmniej wlasnie do lipca, a pozniej moze jeszcze przez wakacje pozniej nie wiem czy od pazdziernika dostane miejsce ale narazie o tym nie mysle ;) mnie ciesza przede wszytskim koszta sama sie utrzymuje, a mimo ze studentka to wyplata w poznaniu to ok 100-1300zl :( masakra jakas, gdzie za same studia 450zl miesiac w miesiac!

i to jest wlasnie to :( juz postanowilam, mieszkalam 2 lata w anglii zaraz po maturze tam wyjechalam do rodzicow wrocilam na studia i koncze studia i wyjezdzam z polski nie wazne czy do anglii czy gdzies indziej ale wyjezdzam tutaj to jest naprawde mistrzostwo zeby sie utrzymac, a gdzie rodzine zakladac?

Niestety - tyle się gada o patriotyźmie i tak dalej, ale kurcze naprawdę jest ciężko. Znajoma wyjechała do Irlandii (jakiś czas temu podobno kryzys tam mieli) i jakoś nie narzeka. Do Polski wracać nie zamierza, bo jak twierdzi - nie ma po co. Tam ma lepsze warunki mieszkalne, finansowe i socjalne. Z naszą Polską nawet nie ma co porównywać. Człowiek pracuje cały miesiąc tylko po to, by opłacić rachunki, kupić trochę jedzenia i resztę miesiąca czekac na następną wypłatę. I tak żyje masa ludzi nawet z wykształceniem! Więc co ono tak naprawdę u nas daje? Smutne..