Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oł ołoooo

zna się ktoś na soczewkach ??

Polecane posty

Gość oł ołoooo

o co w tym chodzi ? od -0,50 do -5,00 (co 0,25 dptr) od -5,50 do -8,00 (co 0,50 dptr) chciałam kupić sobie soczewki na allegro i zawsze kupowałam -2 i tyle o co chodzi z tymi połówkami i ćwiartkami ?

Gość oł ołoooo
up

Gość no nie rozumiem twojego
pytania. Masz tak na recepcie od okulisty czy sprzedawca tak ma na stronie?

a matko, sorry, ale ludzie to tępi ;/ Chodzi o to, że mose są od -0,50 do -5,00 (co 0,25 dptr czyli -0,50, -0,75, -1,00, -1,25 itd) rozumiesz? a od -5,50 do -8,0 (co 0,50 dptr czyli -5,50, -6,00, -6,50 itd)

Tu masz proponowane moce soczewek, jeśli zawsze miałaś -2 to kupujesz -2 i tyle.A tak na marginesie idź na kontrolę do okulisty, może wada ci się zmieniła. Ja mam np. -1,75 i -2,25 ale z doświadczenia wiem, że jeśli w sklepie nie ma akurat tych mocy soczewek, spokojnie można kupić o 0,25 dioptrii mocniejszą. Nic się nie stanie.

Gość ja ci powiem o co chodzi
o to, że są produkowane soczewki na wady: -0,50, -0,75, -1,0, -1,25, -1,50, -1,75, -2,00... itd aż do -5,50 a od -5,50 leci -6,00, -6,50, -7,00, -7,50, -8,00 Podaj w wiadomości że chcesz -2,00 :)

Gość oł ołoooo
dzięki za pomoc :)

Gość no nie rozumiem twojego
bo jesli u sprzedawcy tak jest to po prostu znaczy, ze soczewki na wade wzroku w przedziale od - pol dpi do - 5 dpi sprzedaja w wartosciach co 0,25, np. masz wade -2,25 lub -4,75 to takie maja w sprzedazy. A te od -5,5 maja juz tylko w wartosciach o 0,5 wieksze. czyli jakbys miala wade wzroku - 6,25 lub - 6,75 to takich by nie mieli jedynie 5,5 dalej 6,00, kolejna 6,5 itd. Rozumiesz juz? Mozesz swoje - 2 kupic :)

Gość ja ci powiem o co chodzi
Sprawdź też czy zgadza się krzywizna (BC) i średnica (DIA) z tymi, które nosisz.