Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poszkoleszka

Czy na każdego raka potrzeba chemii ?

Polecane posty

Gość poszkoleszka

dowiedziałam się dzisiaj że mam raka brodawkowatego tarczycy, guzki ze zmianami złośliwymi, można powiedzieć że się załamałam, bo mam tylko 16 lat, do lekarza idę w poniedziałek, czy chemia jest konieczna w tym wypadku ?

Gość resyka
nie chyba

Gość Omg o_O
Boze :( wspolczuje!!! :( jakie mialas objawy?mozesz opisac w skrocie?

Gość poszkoleszka
wypadanie i łamliwość włosów, przerzedzanie brwi i rzęs, ogólne uczucie zmęczenia, straszne zaburzenia koncentracji i pamięci co skutkowało coraz gorszymi ocenami, depresja, rucha blada skóra, ciągłe uczucie zimna, przez 2 miesiące miałam strasznie sługi język i nie jadłam za dużo a przytyłam 6 kg, nadmiernie zrogowaciała skóra (kolana i łokcie wyglądały jak brudne), stanowczo obniżył mi się głos, nieregularne miesiączki chodź od 2 lat miałam już regularne

Gość poszkoleszka
na badania poszłam bez skierowania (gdyż mój rodzinny twierdzi że jestem młoda, głupia i zbyt przewrażliwiona), a moja mama miała przerost tarczycy więc wolałam nie ryzykować

Jedz dużo jąder z pestek brzoskwiń, które zawierają spore ilości witaminy B17. Jak chcesz, to podeślę Ci magazyn Nexus, gdzie jest dość obszerny artykuł na ten temat. Zresztą o tych rewelacjach na temat witaminy B17 dużo w sieci.

a jesli chodzi o profilaktyke to w wypadku Twojego raka chyba wiecej jodu i w ogole na allegro jest ksiazka "dieta antyrakowa"

Gość poszkoleszka
z tego co wiem to jest to odmiana raka złośliwego tarczycy, więc boję się czy będę musiała przystąpić do chemioterapii, jeśli możecie to oczywiście proszę o linki

Tak naprawde to my mozemy zgadywac, lekarz powinien udzielic Ci szczegolowych informacji. A rodzinnego pozwalabym do sadu :o

myślę że czeka cię operacja , a dopiero po otrzymaniu wyniku hist-pat zostaną podjęte dalsze decyzje lekarz z Tobą nie rozmawiał? , o nic nie pytałaś ... powinni Twoi rodzice ... temat dość dziwny

Gość poszkoleszka
dzisiaj byłam tylko z wynikami badań u mojej mamy lekarki (jakoś dziwnie unikam rodzinnego) która powiedziała tylko co widzi i szybko zaleciła pójcie do endokrynologa...

Gość poszkoleszka
ps. mojej mamy lekarka - oznacza panią endokrynolog która leczy moją mamę (weszłam z nią gdy poszła na kontrolę, tylko na chwilę)

Szkoda Max, że 90% tego społeczeństwa ślepo wierzy w lekarzy, a nie we własne siły. No ale trzeba raz umrzeć, by stracić do nich zaufanie ;-)

"Estera Goldbaum Max , to szaman , który za wszystko wini konserwanty !za porażkę pisu w wyborach też" Osobiście nie mam nic przeciw porażce pisu ani po ani jakiejkolwiek innej partii z parlamentu:P.Oczywiście najlepiej aby to była porażka na krześe elektrycznym:classic_cool:.

Gość łowca burzowy
gerson ci pomoze

Gość CzescZasrancy
moja tesciowa miala tego raka, przeszla dwie operacje, najpierw usuneli jej jeden plat, potem drugi, miala tarczyce wewnetrzna, az na serce jej zaszla, jest juz 6 lat po drugiej operacji, jezdzi na kontrole i jest ok. brala jod aktywowany w szpitalu i zadnej chemii. nawet wlosy jej nie wypadaluy. zalatw sobie o ile mozesz miejsce w szpitalu w gliwicach w klinice onkologii. najlepsza w polsce. bedzie dobrze. nie zalamuj sie. to jest najlagodniejsza odmiana raka.

Gość dksddsdmd
sok nuno poczytaj o tym

Gość CzescZasrancy
max, jezeli znasz to czemu sie nie podzielisz ta wiedza ze swiatem? po drugie, nie zartuj z takich powaznych tematow. piszesz , ze masz i znasz sposoby leczenia raka, wyleczenia/ dajesz w ten sposob jakas nadzieje ludziom, a oni powinni sie leczyc u lekarza , w szpitalu. jestes jakim szarlatenem, uzdrowicielem, pseudolekarem? wstyd.