Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProszęOOpinieOTychFotografach

prszę o opinie o tych fotografach

Polecane posty

Jak czytam niektóre tematy to pokladam się ze śmiechu :) czy nie lepiej reklamować się wprost? i poza tym kto oddaje 500 zdjęć? Przecież to oznacza, że kadry są powtarzalne i nieciekawe... ech... ludzie, opamiętajcie się :) fotografowie, którzy są znani nie tylko w PL, ale również na świecie z całej uroczystości oddają 100 zdjęć :) i ogląda się je z zapartym tchem, a nie klika bez sensu "dalej" :)

Gość Już nie młoda do Jagody
Jagoda ja mam z pleneru próbnego, błogosławieństwa, ślubu, wesela i całodziennego pleneru 300 zdjęć (trzy albumy po 100 zdjęć formatu chyba 15x21) i nie pokarzesz mi ani jednego powtarzającego się zdjęcia. Zdjęcia robił nam bardzo doświadczony fotograf i w ocenie moich koleżanek w ocenie od 1 do 10 otrzymał 11 punktów za swoją pracę, kulturę osobistą i zdjęcia. Cena tej usługi to 2 tys. zł. Racją jest, że wielu fotografów ma strony i portfolio tak zrobione, aby złapać klienta i daleko jest im do uczciwości. Nie widzę problemu, aby fotograf czy to na swojej stronie, czy na bogu lub na wykupionym miejscu w necie pokazywał całe pełne cykle zdjęciowe tych samych ludzi. Zastanawiające jest, czemu tego większość fotografów nie robi tylko pokazuje wybrane zdjęcia? Może fotografowie się czegoś obawiają? My właśnie tylko poprzez internet zamawialiśmy fotografa i to, co nas zaskoczyło to pokazanie pełnych ślubów, którym nasz fotograf robił zdjęcia.

Gość G.T
Witam Mogę Państwu podpowiedzieć jak można zweryfikować cyfrowe portfolio fotografa. Dobrym sposobem jest sprawdzenie zaszytego w zdjęciu EXIF, jest to informacja z cyfrowego aparatu, którym było robione zdjęcie i zawiera szereg informacji w tym m.in: - nazwę aparatu obiektywu i przesłonę - datę zrobienia zdjęcia - nazwisko fotografa (regułą jest iż każdy fotograf przy kupnie lustrzanki wklepuje je do aparatu) W ten sposób można sprawdzić czy zdjęcie ślubne które się nam podoba, rzeczywiście było zrobione przez daną osobę, oraz na podstawie kalendarza czy data się zgadza z tym co pisze fotograf(jeżeli reportaż z wesela to z reguły sobota) Przykładowo: Wchodzicie na moją stronę: http://truchanfoto.pl Zapisujecie dowolne zdjęcie na dysku: Otwieracie go przeglądarką do zdjęć i sprawdzacie EXIF (ta informacja jest z reguły w zakładce informacje lub właściwości) Oczywiście nie wszystkie zdjęcia umieszczone na stronach posiadają EXIF-a ale możecie napisać do fotografa i go takie pliki poprosić. Jeżeli nie ma nic do ukrycia nie powinno być problemu.

Gość ewela.wien
my juz po slubie i zdjecia ogladalismy juz setki razy.... trafilismy na naprawde dobrego fotografa, zdjecia cud pieknosci! z czystym sumieniem moge polecic! jesli ktos bedzie chcial namiary prosze pisac!

Gość worek kartofli
ja też nie polecam,bo jak zapytałem czy kanapki sobie weźmie sama to rozmowa się skończyła

Gość worek kartofli
najważniejsze to kanapki,a czy umie robić zdjecia to już sprawa drugożędna

Szanowne Panie, Szanowni Panowie. Nie będę się wypowiadał na temat fotografii bo się na tym nie bardzo znam. Mam jednak wyrobione zdanie o zachowaniu wielu fotografów z racji tego że jestem muzykiem i od 20 lat grywam na weselach. Kilka tygodni temu spotkałem na weselu fotografa który wrócił do Polski po 8 latach pobytu w USA gdzie robił zdjęcia ślubne. Od razu zainteresowałem się jego zachowaniem i podejściem do ludzi. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Ludzie lgnęli do niego jak muchy do lepu. Pełna swoboda i luz. Poźniej widziałem się z parą młodą z tego wesela i specjalnie zapytałem o zdjęcia. Byli zachwyceni. Nie pytałem o cene bo nie wypadało i nie wiem ile facet bierze za zdjęcia ale jak bym dzisiaj miał się znowu żenić to wolał bym jemu zapłacić 500 więcej niż innemu samoukowi. Widać było, że człowiek jest w pełni świadomy tego co robi i nic nie pozostawia przypadkowi. Znalazłem jego stronę www.digiartfoto.com i poza zdjęciami zainteresowałem się tekstami jakie ten fotograf pisze. Widać, że ma inne podejście do tego fachu niż większość fotografów w Polsce. Tak jak wspomniałem na początku, nie bardzo mam pojęcie o fotografii, chociaż te zdjęcia do mnie przemawiają. Jest to oczywiście rzecz gusty a gusty nie podlegają dyskusji. Pozdrawiam i życze trafnego wyboru. Tomasz Czechowiak

Gość zdegustativo
Buahahahahah post miesiąca :-D

Gość zdegustativo
Młodzi w kieliszku wina, młodzi BW a bukiet kolor tak się teraz robi w USA? :-D:-D:-D:-D Zdjęcia cienkie jak dupa węża, ale post wyżej obywatela Czechowiaka pierwsza klasa :-D:-D:-D

Gość zdegustativo
Czytam co on tam wypisuje i mogę już stwierdzić, że gość jest pierdolnięty, cyt. dot filmu, jakiego nie widział świat: "Tylko czekać aż "reszta świata" zacznie korzystać z mojego pomysłu ale i tak nic nie zmieni faktu, że zaproponowałem to jako pierwszy." xxxx A chodzi o to, że zamiast 3 godz będzie 40 min i że on pierwszy na świecie na to wpadł :-D Oj panie Czechowiak :-D

Gość zdegustativo
I dalej: "Wybór fotografa nie może być przypadkowy. Jak już gdzieś wspomniałem na mojej stronie, jeżeli pomylisz się w wyborze zespołu, nie ma wielkiego problemu bo za kilka tygodni nikt nie będzie pamiętał jak grali. Tak samo wygląda sprawa z kucharką, kelnerami i inną obsługą Waszego ślubu. Nie możecie sobie jednak pozwolić na popełnienie błędu przy wyborze fotografa." oooo ja pier dole niezły jest :-D

Gość maz i zona
Ja korzystalam z uslug tych fotografow i nie jestem zadowolona. Zdjecia sa nijakie, malo kreatywne i spodziewalismy sie oboje z mezem czegos wiecej po DWOCH fotografach. Poza tym czekalismy okropnie dlugo na zdjecia. Cena jest ok, byli jednymi z najtanszych, dlatego sie zdecydowalismy, ale naprawde nie polecam.