Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ProszęOOpinieOTychFotografach

prszę o opinie o tych fotografach

Polecane posty

fotolandia.art.pl czy ktos korzystał juz z usług tych dwóch fotografów jakie macie opinie coś słyszeliście aha dla wścibskich: nie, to nie jest reklama, nie jestem z konkurencji, nie jestem fotografem ani ne wiem kim. Jestem przyszłą panna młodą którą zaciekawiła ich strona, być może się zdecyduję na nich ale nigdzie nie mogę znależć opini. więc może przy odrobiniie szczęscia wypowie sie ktoś na kafe bez ukrytych reklam i konkurencji. czekam i pozdrawiam

aha no tak niepotrzebnie spodziewałam się czegoś więceej na poziomie tego forum...

mi w pakiecie za dwóch fotografów zaproponowali 3500 zl : przyjazd dwie godziny przed uroczystością, slub,wesele do oczepin, 500 obrobionych zdjęc na płycie, i chyba ze 100 wywołanych myślisz ze te zdjęcia są ok? tzn wiadomo zawsze na stronce zamieszczają ok, ale jak jest w rzeczywistości?

Gość GrafKomp
Co to za fotografowie, że aż musi być ich dwóch? Śmieszą mnie takie propozycje podszywających się pod profesjonalistów amatorów. Na dzisiejsze czasy ta cena to też kosmos. Za 1500 do 2000 tys znajdziesz naprawdę dobrego fotografa. Pomyśl jak będzie wyglądał twój ślub, gdy będzie dwóch fotografów, kamerzysta lub dwóch kamerzystów i jeszcze ktoś podejdzie robić zdjęcia ze znajomych. Oni wszyscy będą chodzili i to oni głownie będą widoczni. Już propozycja 500 zdjęć niby obrobionych na płycie świadczy, że jest tu ściema. Coraz więcej fotografów liczy sobie od kupionego zdjęcia a nie od całości zlecenia i to jest uczciwe. Zrobi ładne zdjęcia to zarobi a jak zmanipuluje to straci. Na zdjęcia umieszczone na stronach raczej nie patrz. Większość zamieszczonych zdjęć to też mało uczciwa manipulacja. Jeśli już szukasz przez net to szukaj stron gdzie fotografowie w galeriach lub na blogach umieszczają mnóstwo zdjęć tych samych par a nie po kilka wybranych najładniejszych zdjęć. Zresztą wprawne oko bez problemu wyłapie, że na wielu stronach fotografów są te same osoby. Fotografowie często kupują zdjęcia na swoje strony, umieszczają zdjęcia robione podstawionym młodym parom lub zamieszczają zdjęcia zrobione podczas warsztatów fotograficznych.

Gość gga
A ja uważam że cena 3500 to na dzisiejsze czasy nie jest bardzo dużo (nie jest to oczywiście mało, ale niestety ślubny biznes tak sobie liczy). Nie jestem fotografem więc nie będę się wypowiadać od strony technicznej (choć wydaje mi się że zdjęcia są ok), na pewno jak dla mnie zdjęcia są bardzo ładne, ciekawe ujęcia, nie ma kiczu. Na stronie widziałam że jest blog, więc to raczej nie jest jakaś ściema. A ciężko znaleźć dobrego fotografa za 1500 zł, coś o tym wiem, bo szukałam takiego 2 lata temu i się nie udało. I zdaję sobie sprawę że przez te 2 lata ceny poszły w górę. 2 fotografów - jak dla mnie niepotrzebne zamieszanie, ale może mieć to swoje plusy, bo tworzą swój team i mają na pewno jakiś podział obowiązków, więc może to dobre rozwiązanie? Płacenie za poszczególne ujęcia to dla mnie jakieś nieporozumienie. Jest u mnie w mieście taki fotograf, bierze 50 zł za zdjęcie, więc się kompletnie nie opłaca. Wracając do tematu, myślę autorko że to dobry wybór:)

Gość ło matko28
hejka Miałam ten sam problem z wyborem fotografa. Większość koleżanek już jest po ślubach tak, że miałam dzięki nim pogląd na temat fotografów. Większość była totalnie załamana otrzymanymi zdjęciami i przestrzegała przed zdjęciami w formacie cyfrowym. Ceny patrząc na Kraków i Tarnów pospadały i to mocno a nie poszły w górę. Jest taka wielka ilość fotografów a pewnie będzie jeszcze więcej, że ceny cały czas spadają. Ślubów z tego, co pisała GW też bardzo ubywa a nie przybywa. Cena 3.5 tys. to dzisiaj absurd. Cena od kupionego wybranego zdjęcia jest chyba najlepszą dla osób kupujących ofertą. Na jednym forum ktoś bardzo chwalił ten system i wcale mało nie zapłacił. Amator nigdy nie odważy się na taka propozycję. Każdy dzisiaj szuka oszczędności i tym bardziej nie lubi być nabijany w przysłowiową butelkę. Po cholerę dwóch fotografów?

czesc. jeśli chodzi o pytania dlaczego dwóch fotografów to juz odpowiadam. mieli tez oferty na jednego około 2200 z tego co pamiętam wtedy by to kosztowało. wydawało sie nam ze chyba dwóch będzie lepiej - co dwie głowy to nie jedna. ale po komentarzach widzę ze chyba żle zrobiłam... Litteme - piękne zdjęcia, obawiam się jednak ze cena tez adekwatna. myslałam jeszcze nad Panem Urbanowiczem - ubranowicz.net.pl - ma ładne zdjęcia ale za jednego fotografa płaci się 3500, a za dwóch 5500 więc dla mnie trochę za drogo. a moze lepiej wziąc Urbanowicza samego? popatrzcie czy wam się podobają jego zdjęcia

Gość do ProszęOOpinieOTychFotografa
ProszęOOpinieOTychFotografach a ja jestem na 1000% pewna że ten temat to REKLAMA!!!! Czemu jestem pewna, poczekamy co będzie dalej i dopiero napisze czemu tak jestem pewna. Ja już spotkałam się z kupowaniem zdjęć na sztuki i muszę twórcy tego systemu pogratulować pomysłu. Jak to się z czasem rozejdzie to wykosi wszystkich tych ala profesjonalistów z kupowanymi na swoje strony zdjeciami. Zdradzę że działam w usługach ślubnych i spotkałam się z jedną z wymienionych firm. Dostałam od młodych pliki ze zdjeciami do umieszczenia na filmie. Ja nie mogłam nic wybierać pomimo że zdjęcia na stronie są takie śliczne. Jeszcze się odezwę :) :)

podkarpackie :)

Jezu to nie żadna reklama, o nic już nie mozna zapytac!!!! Little me zobaczyłam ze ten fotograf którego polecałas z BW należy do tej organizacji Wedding Photojournalist itd. jest tam pare jeszcze innych Polaków, na mnie wrażenie zrobil Pan Jastal - ma mega wypasione zdjęcia no i jest z Bytomia, więc "dosc" niedaleko, jest napisane ze bierze ok 3500 więc w sumie tyle ile teraz i tak bym zapłacic. zapytam czy ma wolny termin. ładne sa tez zdjęcia Snap (z warszawy). a ty tez planujesz wesele?

Gość Modliszzzka
Mogę ci polecić http://www.iwaszko.com.pl/ Tu się nie natniesz, nie zostaniesz zmanipulowana i podczas pleneru będziesz wiedziała że masz nogi i kręgosłup. Pomimo że na stronie ma skąpe portfolio to na spotkaniu ofertowym naprawdę ma co pokazać i nie są to zdjęcia wybierane z wielu ślubów.

Gość Modliszzzka
Jeśli będziesz rozmawiała osobiście z fotografami proś o pełne portfolio albumowe tych samych par młodych. Pamiętaj że młoda para poza plenerem ma też inne zdjęcia takie jak ślub czy błogosławieństwo. To taka moja mała dygresja aby uniknąć wpadki.

Modliszzzka dzięki obejrzę ich stronkę

Gość Modliszzzka
Nie ma sprawy. Sama to przechodziłam. Mam wujka fotografa w Warszawie i to on mnie uczył jak szukać fotografa aby uniknąć wpadki. Akurat wujek nie mógł mi robić zdjęć bo miał podpisane już zlecenie. Unikaj propozycji setek zdjec na płycie i rozmawiaj o odbitkach. Dokładnie w skupieniu oglądaj portfolia fotografów. Wiem że to zajmuje sporo czasu ale się opłaca. Wiem jakie zdjęcia mają moje koleżanki z pracy i nawet trudno było mi im współczuć. Ja swoich zdjęć w pracy nie pokazywałam.

Gość MagdaPolar
Dwóch fotografów jest fajna opcją jak robią równocześnie zdjęcia z przygotowań u Pani Młodej i u Pana Młodego. Fajnie wyglądają zdjęcia robione z 2 różnych ujęć z kościoła. Moja siostra zamawiała zdjęcia u Macieja Ziegler (chyba tak się to pisze) i właśnie korzystała z opcji 2 fotograf. Plener robił im oczywiście tylko pan Maciek. Co do zdjęć na stronach to też jestem za tym by oglądać cały materiał. Na stronie tego fotografa www.fotograflublin.com można zobaczyć jak wyglądają fotoksiążki które fotograf oddał młodym parom. Z tego co widziałam nie są tu wybrane tylko "piękne pary" - zobaczcie w zakładce prezentacje pierwsze w prawym górnym rogu ;)

Gość Przemysław Szklarski
Zapraszam Was do mnie www.przemyslawszklarski.pl

Gość ewela.wien
a ja znalazlam dwie oferty na swoj slub... co prawda tylko w godz. 11.00-15.00 bo dluzej nie potrzebujemy ale kazdy z Panow moze przyjechac do nas do Austrii :) niestety nigdzie nie moge znalezc opini na ich temat a musze jednego wybrac.. jeden proponuje 60 zdjec na papierze + po 50 na 3 plytach (CD i DVD) w cenie 1900 zl (wszystko inlusive), drugi proponuje 100 zdjec na papierze i 150 na CD w cenie 2600 zl (wszystko inlusive)... wiec co sadzicie? moze mial ktos jakies doswiadczenie z tymi fotografami? zdjecia obu Panow bardzo nam sie podobaja! tutaj linki http://www.blog.radziszewski.eu/ http://www.moment.com.pl/ moglby nam ktos cos doradzic?

Gość do tematu ewela
Kończy się sezon ślubny, który był dla usługodawców bardzo zły a przyszły z tego, co widać będzie tragiczny. Nic dziwnego, że takie głupie reklamy się pojawiają. Głupio tylko, że z ludzi robi się idiotów. Ciekawe ile fotograf, którego oferta wynosi 1900 zł będzie miał zysku. Przejazd, nocleg przecież to tez koszty wykonania usługi. Dobre firmy nie muszą uciekać się do takich sztuczek aby się pokazać.

Gość aff..
Modliszzka a orientujesz sie ile biorą ci fotografowie, ktorych polecasz?

Gość ewela.wien
do tematu ewela jeden z tych fotografow ma tylko 3 godz drogi do nas a drugi spalby u mojej tesciowej, ktora ma wolne mieszkanie, wracajac przez Austrie z innego kraju... do tego dochodzi wyzywienie... wiec uwazacie ze to moze byc oszustwo? juz kiedys jeden Pan zrobil nas w butelke, wzial kase i sie nie odezwal i teraz sie boimy strasznie! ale czy fotograf bioracy za 4 godz sesji 1900 zl , 2600 zl jest do niczego? nie orientuje sie zupelnie w cenach w Polsce... musimy dac do jutra odpowiedz :(

Gość Usługodawca HD
Biorąc fotografa z Polski ryzykujesz, że zostaniesz przerobiona, zmanipulowana a zdjęcia bardziej będą pasowały do plakatu reklamowego niż do pamiątki ślubnej. Nie wybieraj fotografa wyłącznie na podstawie zdjęć zamieszczonych na jego stronie, bo w 90% strony są zmanipulowane chyba, że znajdziesz takiego fotografa, który zamieszcza sporą ilość zdjęć tych samych ludzi, ale takich stron jest bardzo mało. Fotografowie kupują zdjęcia na swoje strony, kradną z innych stron, zamieszczają zdjęcia z warsztatów ślubnych lub wybierają kilka najlepszych zdjęć które nie wiadomo czemu wyszły fajnie.

Gość ewela.wien
wiec czym mam sie kierowac szukajac fotografa w Polsce? nie mam mozliwosci sprawdzenia go osobiscie albo nawet wyslania kogos bo jestem z calkiem innego regionu Polski...

Gość Usługodawca HD
Szukaj fotografa, który na swojej stronie ma umieszczone minimum 50 zdjęć tych samych par młodych pamiętając, że ślub to nie tylko są zdjęcia z pleneru, ale też i ceremonii ślubnej. Pokazane same zdjęcia plenerowe też nie dajną ci gwarancji, bo fotografowie do takich zdjęć wynajmują modelki i modele. Proś o pokazanie wirtualnej galerii ślubnej kilku par, którym fotograf robił zdjęcia. Są fotografowie, którzy pokazują w takich galeriach setki zdjęć i wtedy masz prawie 100% pewności, że nikt ciebie nie zmanipuluje. Kręcę filmy na ślubach i ręce mi opadają jak od młodych par otrzymuje zdjęcia do zamieszczenia na filmie. Dostaję straszne gnioty a podglądając strony fotografów widzę całkowicie inne piękne zdjęcia. Pamiętaj, że zdjęcia to papier a nie pliki cyfrowe zamieszczone na płycie.

Gość ewela.wien
Uslugodawca HD! wielkie dzieki za naprawde dobra rade! W duzej mierze tez dzieki Panu/Pani zdecydowalismy sie juz na jednego fotografa, ma ok 70-100 fotek z kazdego slubu, swoj wlasny blog i robi zdjecia w naszym klimacie! Co prawda jest troche drozszy ale naszym zdaniem uczciwy! Teraz prosze tylko trzymac kciuki zeby sesja sie udala! Dziekujemy jeszcze raz!!! :)