Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anexxis

Wybudzać chore dziecko z drzemki?

Polecane posty

Gość anexxis

Proszę o podpowiedz mój syn od wczoraj ma jakaś infekcje ( katar, gorączka).Bardzo źle spał w nocy, dziś w dzień nie mógł usnąć, majaczył . W koncu padł o piętnastej i spi do teraz. Normalnie kłade go po dwudziestej do snu i już powinnnam wybudzać go z drzemki, ale nie wiem czy w tym wypadku pozwolić mu się wyspać? Źle wygląda na twarzyczce, odpoczynek mu się przyda ale będzie mi może szalał do północy>>

Gość majaczyl????
i ty nie wezwalas lekarza? Tylko na kafe pytasz o porade? Ja ci dam - stuknij sie w leb, tak porzadnie i dzwon po pogotowie!

Gość anexxis
gorączka opanowana póki co, pytam o co innego i daruj sobie obrażanie mnie

Gość zastanów się,czy kochasz
Ja bym nie budziła,chory maluch potrzebuje snu,organizm się regeneruje podczas snu,nabiera sił .

Gość anexxis
ja nie wiem skąd te rady "dzowń po pogotowie", chyba nigdy nie dzwoniłyście i nie wiecie ile razy odmówią Wam, jesli blisko do szpitala albo masz samochód i sama możesz przywieźć

Gość nie budź go,niech odpoczywa
a z rana lepiej pędź do lekarza,chyba że nie daj boże gorączka dziś znów wzrośnie to idź na izbę przyjęć zdrówka życzę

Gość zastanów się,czy kochasz
Mnie nigdy nie odmówiono wysłania karetki,a do szpitala mam jakies 2 km .

Gość majaczyl????
Juz pewna jestem, ze to prowokacja!!! :D Taaa, matka z majaczacym dzieckiem nie jedzie do szpitala, nie wzywa karetki bo ma kafe do pytan i odpowiedzi. Zreszta dziwnym trafem, dwa podobnie glupie topiki na forum sie znajduja. Jestes autorka obydwu, co? Tam tylko za daleko zaszlo :D

Gość anexxis
Ty jesteś zdrowa psychicznie? a może po prostu nie masz dziecka? nie wiesz, że gorączce może towarzyszyć majaczenie ? po co popędze do szpitala, żeby synka męczyć na izbie zanim ktoś przyjdzie i mi powie, że zawracam gitarę?

Gość majaczyl????
anexxis Ty jesteś zdrowa psychicznie? a może po prostu nie masz dziecka? nie wiesz, że gorączce może towarzyszyć majaczenie ? po co popędze do szpitala, żeby synka męczyć na izbie zanim ktoś przyjdzie i mi powie, że zawracam gitarę? :D:D:D:D:D To poczekaj az dziecko umrze. Wtedy zadzwon po karawan, na pewno nikt ci uwagi nie zwroci, ze im "zawracasz gitare" :D

Gość anexxis
dobrze zaczekam na karawan i na mądrzejsze rady. Tobie już dziękuje

Gość majaczyl????
Ale ja tobie jeszcze nie dziekuje :D Jeszcze sie pobawie, chociaz nie w zgodzie z twoimi regulami :P

Gość absolutnie nie budz, niech sie
wyspi i wzmocni. Zgadzam sie,ze na ogol zdrowiej dac sie jest dziecku dobrze wyspac niz ciagac po lekarzach. Niektore dzieci majacza ( a wlasciwie jest to cos w rodzju majaczenia nawet przy niezbyt wysokiej goraczce. Oczywiscie bacznie go obserwuj. W pogotowiu rytynowo dadza na obizenie goraczki i antybiotyk, ktory prawdowpodobnie nie jest potrzebny.

ja bym nie wybudzala. jak moj jest chory to go nie budze. nie wydaje Wam sie ze niektore z Was troche przesadzaja? z przeziebionym dzieckiem z temperatura na pogotowie? rozumiem jesli dziecko ma bardzo wysoka temperature powyzej 40, ale tak normalnie jak ma nawet jakies sporo ponad 39 stopni to tak latacie?

Gość wsdfrtyu8
Jeśli temp. jest "bezpieczna" tzn. nie przekracza 39,5 st to nie wybudzaj. niech śpi. Sen mu dobrze zrobi. Myślę, ze skoro chory to nie będzie Ci szalał do północy. Co najwyżej to obudzi się na małą przekąskę czy picie i dalej pójdzie spać. Zdrówka !!!!!!!!