Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słuchabsolutny

SZKOŁA MUZYCZNA DLA STARSZYCH

Polecane posty

Gość Słuchabsolutny

Witajcie.Mam 19 lat.Muzyką interesuje sie od zawsze.Już jako dziecko tata zabierał mnie do orkiestry,gdzie pracował.Tam poznałam wszystkie instrumenty.Odziedziczyłam po nim słuch.Może i mam troszke lepszy.Bez problemu rozpoznaje wszystkie instrumenty w danym utworze.Wiecie może czy są jakieś szkoły muzyczne dla starszych zajmujące sie słuchem??

Gość Słuchabsolutny
Piszcie wszystko co o tym wiecie.

Gość Słuchabsolutny
Nikt nic nie wie? :(

Gość Słuchabsolutny
Przeprowadziliśmy sie na wieś i za daleko było do szkoły.Teraz mam prawo jazdy i mogę dojeżdżać.

no tak tylko to zależy od miasta do którego bd jeżdzić... jeśli tam jest szkoła muz to idż do sekretariatu i sie zapytaj czy mają coś takiego jak fundacja muzyczna wtedy chodzi się za 30zł za lekcje na jakiś instrument nie wiem zresztą bo ja chodziłam normalnie..

Gość Słuchabsolutny
Dziękuję bardzo:).Jesli chodzi o instrument to wybrałabym fortepian.Mam długie palce:)

Gość slalalalaalalla
Na fortepian dla 19 latki za późno ;) Żeby Cię traktowali poważnie w szkole muzycznej to powinnaś zacząć naukę na fortepianie w wieku 7 lat, bo to jest czas na ten instrument. No chyba, że chcesz tak grać dla siebie tylko, ale to raczej jakieś prywatne lekcje lub ognisko muzyczne. Ale zadzwoń do szkoły jak chcesz. Może mają jakieś tańsze lekcje dla osób dorosłych.

Gość Słuchabsolutny
Wiem,że już za późno:(.Chcialabym coś zrobić dla siebie.

Gość Słuchabsolutny
Wiecie może coś na temat kształcenia słuchu?

Gość boosty_52
Na naukę w szkole muzycznej nigdy nie jest za późno :-) Osoby z Poznania mogą to sprawdzić w muzosferze, tam nie ma ograniczeń wiekowych :-) Szkoła jest nowoczesna, no i prowadzi rockschool, jako jedyna w Wielkopolsce. Po zdobyciu tego dyplomu masz uprawnienia równoznaczne ze skończeniem II stopnia, no i dopasowują indywidualnie program nauczania :-)

Gość pianistka ze ślunska
myślę że dla Ciebie najlepsze będzie ognisko muzyczne, no chyba ze w okolicy jest jakaś prywatna szkoła muzyczna. i jesli chodzi o fortepian, to wirtuozem raczej nie zostaniesz, masz już "zastane" palce, ale jeżeli tak tylko dla siebie chcesz grać, to próbuj:) skad jesteś? bo ja jestem pianistką i daje prywatne lekcje jak cos :)

Gość cat's eye
coś właśnie słyszałem o tej muzosferze. jakby dalo sie dogadac indywidualnie godziny to nawet bym sie skusil. maja jakas stronke?

Gość bassplayer
w muzosferze bez problemu ustalisz godziny tak jak tobie pasuje. moj sasiad sie tam zapisal, a oprocz tego jeszcze pracuje i sie bez problemu dogadal. tam ogolnie maja indywidualne podejscie do kazdego, w kazdym razie sasiad jest bardzo zadowolony. tu masz ich stronke www.muzosfera.edu.pl

Gość grześgorz
Polecam muzosferę z Poznania, widze, że ktoś wyżej juz o nich pisał. Uczyłem się grania na gitarze basowej, serdecznie polecam, naprawdę umieją uczyć :D No i trzeba wspomnieć o rockschool, warto to zrobić, nie kosztuje wiele, a później masz certyfikat uznawany w całej UE ;)

Gość kinga951
Słyszałam o tej szkole, moja znajoma tam chodziła chyba na bas. I bardzo jej się podobało:)