Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo smutna760

Wysoka prolaktyna i test owulacyjny - proszę o info !!!

Polecane posty

Gość bardzo smutna760

Witam Was, Robilam ostatnio badanie prolaktyny i wyszlo mi 153,70 mIU/I , a po obciazeniu (mtc) bylo 4464,00 mIU/I. To bardzo duzo ;-( Wiem, ze to powoduje brak owulacji. Poszlam wiec do ginekologa (w piatek, 16 wrzesnia) i przepisal mi bromergon (pol tabletki na noc). Doktor zobil mi tez badanie USG (w 16 dzien cyklu, mam regularne cykle 31-dniowe) i natychmiast przerwal. Zapytalam doktora, co z moimi jajnikam, rozumiem, ze nie pracuja, doktor odpowiedzial, ze tak :-( Kazal zrobic w 3 dniu cyklu FSH, LH i E2. Wlasnie zrobilam sobie test owulacyjny (niedziela, 18 wrzesnia) i wyszly mi intensywen dwie kreski, wynik dodatni. Nic nie rozumiem. Czy badanie USG jest miarodajne ? Czy test owulacyjne klamia ? Blagam Was o informacje !

Gość a ja.....
test owu nie jest gwarancją, że ona występuje. Wychwytuje tylko pik lh, który powinien powodować pęknięcie pęcherzyka, ale nie zawsze tak się dzieje. Nie mam pojęcia, na co dokładnie wpływa prl

Gość a ja.....
owulację może potwierdzić tylko monitoring

Gość dwie równie intensywne kreski
na teście owulacyjnym oznaczać też mogą CIĄŻĘ nie ma opcji byś była w ciąży?

Gość bardzo smutna760
nie znam sie za bardzo, ale chyba ten pik LH wiaze sie z pojawieniem sie owulacji, sama nie wiem.. kochalam sie wczoraj i przedwczoraj wiec, chyba za wczesnie, zeby cos wykazalo :-(

poprzedniczka ma rację. Pik lh jest około 2dni przed owulacją, ale nie musi jej powodować. Czasami pęcherzyk mimo wysokiego lh, nie pęka