Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taaaaaaaaaaa

zwolnienie lekarskie na dziecko

Polecane posty

Gość taaaaaaaaaaa

witam pytam sie was gdyż jeszcze mie kopałam w przepisach w tym temacie proszę o rady jak to jest ze zwolnieniami lekarskimi na dziecko taz czy jest ograniczenie w roku ile czasu matka moze wziac? a co potem? jeszcze nie mialam potrzeby analizy problemu do tej pory, ale od jakiegos czasu choróbska atakuja i proszę o rady doświadczone mamy dziękuję

Gość taaaaaaaaaaa
ok, wyczytałam ze 60 dni a co później? można brac zwolnienie lekarskie niepłatne czy urlop bezpłatny? jak to jest w praktyce?

Gość taaaaaaaaaaa
widze ze brak odzewu a mam jeszcze jedno pytanie jak z iloscia dni na zwolnienie na dziecko u mundorowych ...? bo tego to juz nie moge znalezc//...

chciałabym pomóc,ale nie pomoge,bo nie wiem dokładnie.Aż tak chore masz dzieciątko?

Gość lauretka
I to jest właśnie powód niechęci pracodawców do zatrudniania młodych kobiet/matek :o "60 dni a co potem..." :o

Gość skoro matnet
Weź 60 dni zwolnienia w roku, to już w nastepnym roku nie będziesz wcale brała zwolnienia, bo Cię zwolnią. Jak dziecko chore, to niech z nim zostanie opiekunka. Umów się już teraz z jakąś kobietą, że przyjdzie, jak dziecko zachoruję i będzie z nim (oczywiscie za to się płaci od10 do 15 zł/godz), ale lepsze to niż stracić pracę.

Gość taa chore
dupsko pewnie leniwe! już wie że 60 dni jej będzie mało! jak ja nie lubię takich pustych bab!

Gość taaaaaaaaaaa
pustą babą to jesteś ty tępaku mam chore dziecko bo pewnie tak tępe rury jak ty przyprowadzają do żłobka małych nosicieli i potem inne maluchy cierpia jeżeli nie rozumiesz jak moze ciezko i dlugo chorowac male dziecko, to albo matka nie jestes albo jestes beznadziejna matka co do opiekunki, mialam do czasu pojscia do zlobka, moja byla wspaniala bo mialam szczescie, ale wiekszosc tych co przyszły była tragiczna. teraz juz ona nie moze mi pomoc poza tym uwazam ze z chorym dzieckiem powinni zostac rodzice, ja nie mam nikogo do pomocy poprostu chce wiedziec jesli ktos posiada te wiedze w sluzbach mundurowych i dziekuje za merytoryczne wypowiedzi a ty tępaku spadaj