Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alegottka

Dzielnica Wilda w Poznaniu-blisko centrum, a mieszkania dosc tanie-dlaczego?

Polecane posty

Gość Alegottka

Czy sa tam jakies zaklady przemyslowe, ktore wplywaja na cene mieszkań. Ogladam ogloszenia mieszkan i sa tansze niz np na ratajach, ktore sa juz dosc daleko od centrum, czyli powinny byc tansze

Gość jiojioj
No Wilda to niezbyt ciekawa dzielnica, dlatego mieszkania sa tansze, do tego glownie znajduja tam sie stare kamienice, wiec standard mieszkan pewnie tez nie za wysoki.

Gość Alegottka
DLaczego nieciekawa dzielnica? przeciezs to jest prawie centrum.

Pójdź i zobacz to mieszkanie. Może okna stare i wieje zimą. Może rachunki duże. Może sąsiedzi uperdliwi

Gość yytytyt
ka mieszkam wlasnie na Wildzie, mieszkanie ma bardzo zadbane, dudynek tez normalny blok zadbany wcale nie obskorny, wymalowany, itd..

Gość yytytyt
ale to nie jest "prawie do cnetrum" to tak sie zdaje b na mapie ze blisko bo linia prosta, , ja mieszkam prawie na samym początku Wiildy a do centrum na pieszo mam 40 minut minimum

Gość nie ma to jak idiotka
blisko jest Cegielski, ta dzielnica od zawsze byla robotnicza, a to nie byl komplement... Ulice boczne sa zaniedbane. Ale powoli to sie zmienia, a domy to w wiekszosci stare budownictwo - a wiec zdrowe.

Gość na wildzie jest tanio bo nikt
tam mieszkac nie chce nawet za darmo wola zaplacic wiecej ale nie martwic sie czy czasem nie dostana w zeby albo nozem miedzy oczy :classic_cool:

Gość nie ma to jak idiotka
przepraszam za nick, z innego tematu :)

Gość arrrrrek
fakt, wilda jest bardzo nieciekawa pod tym względem, to już lepiej poszukaj czegoś na grunwaldzie... zupełnie inna jakość

Gość a myslisz ze dlaczego
nawiedzone domy sprzedaja za pol darmo byle tylko sie tego pozbyc? :classic_cool:

Gość pyłek kwiatowy
Wilda to najstarsza przedwojenna dzielnica Poznania. Są tam stare, nieodremontowane kamienice, pozatym kiedyś był inny styl budownictwa to znaczy bardzo ciasno rozmieszczone kamienice co wpływa brak przestrzeni zyciowej. Przyjżyj się osiedlą budowanym za czasów komuny są to bloki rozmieszczone w dość dużej odległości od siebie a Wildzie jest ciasno

Gość pyłek kwiatowy
dobra- Najstarszy jest Ostrów Tumski i Starówka

Gość wilda mieszkalam
i nigdy wiecej stare kamienice i bardzo niebezpieczna dzielnica , nigdy wiecej na wilde

Gość wilda jest ok
zależy w jakiej części bo jak od Dębca to kaplica ale jak bliżej Browaru to ok. Te stare kamienice mogą zaskoczyć, nie wiem jak inni mieszkają ale ja mam znajomą i ona ma tam prawdziwy wypas z podgrzewaną podłogą włącznie. Nie wiem co dla kogo jest tanio a poza tym Rataje to blokowisko i nie widzę różnicy w niebezpieczeństwie. Jednak jak masz wziąć mieszkanie z piecami i zimną łazienką to lepiej bloki.

Gość Wildziara
ja mieszkałam na Wildzie kilka lat w kamienicy, dodam że to na tej owianej złą sławą. Jakoś nie zauważyłam, żeby było niebezpiecznie. Zdecydowanie gorzej było na Dębcu. Mam znajomych, którzy na Wildzie mieszkają w blokach i płacą całkiem niezłą kasę. Ja też płaciłam grosze, mieszkanie w kamienicy, małe, piece elektryczne, ale i tak taniej wychodziło, niż niejedno mieszkanie w bloku, i sąsiedzi superowi. Jedź obejrzeć mieszkanie...i nie przerażaj się, że np kamienica z zewnątrz wygląda nieciekawie, bo może być tam w środku całkiem fajniutkie mieszkanko.

Gość gość
Mieszkam na Wildzie od urodzenia.Blok w którym teraz mieszkam jest ekologiczny (cegła).Piękne duże mieszkania z jasną kuchnią (Rataje się nie umywają do standardu.Domy są z płyt,kuchnie ślepe bez okien no i metraż! Minimalizm,tak kiedyś budowano.Jak ktoś się zachwyca Ratajami,to współczuję!

Gość gość
Dębiec jest ok, lepiej się tam mieszka, niż na Ratajach.