Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdsffddf

czy socjologia to ciężki kierunek?

Polecane posty

Gość gfdsffddf

Pytam poważnie...chodzi mi o studia zaoczne. Jestem na 1 roku inżynierskich, najprawodopodoniej będe musiała wziąć dzieankę, zaliczać przedmioty z 1 roku + zaliczę jakieś z 2 i chciałabym równocześnie zacząć studiować zaocznie socjologię. Dam radę, jak myślicie? jest sens? Bo te zaoczne chcę mieć jako alternatywę...

Gość gfdsffddf
mam na myśli, że jak z tamtymi mi nie wyjdzie...zawsze coś mogę skończyć, a inne kierunek kiedys podjąć, a nie chcę obudzić się w wieku 30 lat bez studiów (wiem, że one nie są żadną gwarancją ani nic, ale mimo wszystko chcę je mieć)

Gość zalane mieszkanie
socjologia to jeden z najłatwiejszych kierunków, dasz radę :)

Gość gfdsffddf
a jest sens tak robić, myślicie, że to ma ręce i nogi?

Gość gfdsffddf
nie... ja lubię kontakt z ludźmi, chciałabym w jakiejś duzej firmie pracować, w doradztwie etc, a myślę, ze po socjologii mogłabym...czy jakieś szkolenia, a jeśli udałoby mi się skończyć tamte inżyneirskie to już w ogóle marzenie..

To nie lepiej poświęcić czas na ten jeden kierunek i go skończyć? A jeśli masz za dużo czasu (bo wszystko zaliczysz) to mogłabyś przedmioty z następnego roku ciągnąć.

Gość gfdsffddf
ale jeśli nie ogarnę tego 1 roku to muszę te przedmioty na dziekance poprawiać + na pewno wezmę jakieś dodatkowe ale ten drugi kierunek zaocznie tez bym chciała... bo jeśli nie sprawdzę się na tym starym i dalej będę miała problemy, to wtedy 2 lata w plecy i żadnego papierka, a tak to może akurat coś do przodu bedzie i tamten będzie alternatywą...

Gość MmMm ;)
Zacznijmy od tego, że Twój dziekan (ze studiów inżynierskich) nie wyrazi zgody na studiowanie drugiego kierunku jak na tym którym studiujesz masz niezaliczone przedmioty. A musisz się starać o zgodę dziekana jak chcesz studiować dwa kierunki.

No spoko, tylko dlaczego socjologia? Jest tyle lepszych kierunków, dających jakieś perspektywy

Gość gfdsffddf
ale to będzie zaoczny na innej uczelni więc nie muszę... przejrzałam na państwowych uczleiach rekrutację, które trwają i ten kierunek jest jedynym rozsądnym, który mi odpowiada

Gość MmMm ;)
Ta sama czy inna uczelnia. Zgodę musisz mieć. Twoja macierzysta uczelnia ma Twój oryginał świadectwa dojrzałości i nie wyda Ci go przed ukończeniem studiów ;) Nie ma co się zastanawiać. Rzecz o którą pytasz, nie jest możliwa. Wejdź na stronę Ministerstwa Szkolnictwa Wyższego i poczytaj regulaminy

Gość Jennifer Bonnel
MmMm ma rację. Nieważne, czy ta, czy inna uczelnia, publiczna czy państwowa. Musisz mieć zgodę dziekana - a on takową wydaje, jeśli masz wszystko pozaliczane, a średnią od 4,5 w górę.

Gość fgsg
socjologia jest ok, ale musisz sie wybic bo to ogólnie tylko złodzieją potrzebne

Gość gfdsffddf
a jest chocć cien szansy, ze dzikan wyrazi takową zgodę?

Gość socjologia jest ciężka
ale tylko pod względem szukania pracy po jej ukończeniu :o