Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okki

Alergia u kota!!!

Polecane posty

Gość widzialam go ostatnio
cbvht czy jakos tak..? olej tamanu jest olejem leczacym skore wlasnie, probowalam na moim kocie stad wiem ze dziala, ale jak ma sie obawy to oczywiscie w zadnym wypadku nie odradzam wizyty u weta :P

Powrót do starej karmy odpada bo on aż tak się uczulił że po wszystkim zaczął się drapać, stąd specjalna karma która ma wyeliminować alergeny czy coś tam tak mówiła weterynarz. ok niczym nie będę smarowała :P no cóż pozostaje mi tylko dawac mu dalej tą karmę i czekać co będzie dalej... i tak nie mam kasy na inną karmę na dzień dzisiejszy

moze lepiej wejdz na jakies kocie forum?

czytałam już różne wpisy i tyle różnych jest opini, że trudno się kierować czymkolwiek. Najpierw zmienię weterynarza i zasięgnę opini innego specjalisty. Oczywiście jak kot zeżre tą karmę bo nie mam kasy na 50 kg różnych karm :P zobaczę co mi powie inny weterynarz i będę się kierowała jego wskazówkami. Może po jakimś czasie ta karma zacznie działać? Dam znać jak się mój kociak miewa za jakiś czas :P

Gość cvbth
Mojemu kotu pomógł zastrzyk i własnie powrót do starej karmy - weterynarz nie zalecił żadnej karmy zastępczej, a kot był naprawdę w kiepskim stanie - rany do krwi, strupy, był strasznie rozdrażniony, nie pozwalał się dotknąć, prychał, był agresywny itd. Ostatecznie całą noc spędził na szafie drapiąc się niemiłosiernie. Wydaje mi się, że Twój kot mógłby się lepiej poczuć po swojej starej karmie, ale weterynarzem oczywiście nie jestem. Szkoda, że kupiłaś tak dużo tej karmy, tym bardziej, że Twój kot ma już taką, po której dobrze się czuje.

Sorry ale czytaj ze zrozumieniem... Mój kot nie miał stałej starej karmy co miesiąc dostawał inną bo się nudził jedną. Zastrzyki mu pomogły na 3 dni. Dlatego dostał znów zastrzyki i karmę zastępczą.

Tą karmę dla alergików ma jeść 2 miechy potem mogę spróbować dawać mu stare karmy, ale przy tych starych się nie najadał i musiał dostawać puszki. Od puszek się drapał więc nie będę mogła mu ich dawać. Karmą Royal Canin się najada więc jak zje tą i mu pomoże kupię potem royal canin indoor i zobaczę czy go nie uczula.

a moze przestan mu dawac taka karme? tylko przez siebie robiona? do tego jakies dobre witaminki zeby w razie czego niedoborow nie bylo

A jeśli będzie dalej się drapał pójdę do innego weta :)

No niby najlepiej by było samej robić ale mam prace i mieszkam sama z chłopakiem on też ma prace i niestety nie zwsze jest czas żeby bawić się w gotowanie dla kota tymbardziej że ja sama czasami jestem cały tydzień tylko na kanapkach :) a kot jesc codziennie musi :P nie wiem jak z nim będzie ale będę działać tak jak opisałam jak pomoże mu karma kupię tą indoor dla kotów w domu jak nie pomoże pójdę do innego weta

Nie wiem czy ktoś zainteresowany ale mój kocurek przestał się drapać, więc karma Royal Canin Sensitivity jednak sprostał zadaniu ;] jeszcze ponad miesiąc będę mu ją podawać i potem się przerzucę na coś innego, najprawdopodobniej Royal Canin Indoor, ale zastanawiam się też nad tą karmą Orijen. Pozdrawiam ;]

Może jednak karma nie była dobrze dopasowana, albo jednak kot nie toleruje jakiegoś składniku. A może kwestią nie jest złe odżywianie tylko np. zły szampon do kąpieli? Np. ja zakupy robię w Krakvecie i jak mam czasem taki problem ze zwierzakiem to dzwonię do obsługi sklepu i potrafią naprawdę fachowo doradzić.

po miesiącu karmienia kota karmą Royal Canin Sensitivity kot przestał się drapać! Na krótko... bo jak podałam mu karmę ze sklepu, ale nie taką najgorszą, bo Perfekt Fit, to znów się drapie... cóż zmienię weta może dowiem się czegoś nowego...

Gość Wrangler13
W wielu przypadkach alergię u kota niweluje się odpowiednią karmą... polecam odwiedzić sklep www.zarciedlapupila.pl. tam znajdziesz pomoc

Gość Paulina 9888
Ja polecam także wiarygodne testy na alergię www.Egooptima.pl na tej stronie znajdziecie wszystkie szczegóły.

Gość gość
Złe dobrana karma . Warto zauważyć na co kot jest uczolony. Nam wet polecił karmę bezzbozowa z bozity i u nas się sprawdziła .