Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mr. thing

Prośba o pomoc, na temat antyperspirantów

Polecane posty

Gość mr. thing

Witam. Mam 21 lat i mam mały problem z potem. Przy cieplejszych dniach (powyżej 20 stopni) wystarczy trochę wysiłku i zaraz się pocę. Problem jednak gdy wychodzę na miasto. Już po chwili mam nieprzyjemne plamy pod pachami, a gdy jest na prawdę gorąco, to również czuję na klatce i plecach krople potu. Próbowałem kilka antyperspirantów, lecz nie pomagałby zbytnio. Może coś mocniejszego? Może tabletki? Nie wiem sam :/. Proszę o poradę. Z góry dziękuję

Gość wystarczy
etiaxil pod pachy stosuje się raz w tygodniu ja nawet rzadziej

Gość polecammmm
Polecam Antidral - do kupienia w aptece, za jakieś 7 zł. Mnie wystarczy raz na tydzień zaaplikować i problem plam znika (w międzyczasie "zwykły" antyperspirant i wszystko gra!)

Gość wystarczy
możesz być chory skonsultuj z lekarzem

Gość ziomek 11212
Tutaj problem jest bardziej złożony, bo pocisz się wszedzie, też tak kiedyś miałem. Po prostu zatrzymujesz dużo wody w organizmie (za dużo estrogenów). Na nadwyżkę estrogenów najlepsza kiszona kapusta ;D powinno się unormować i powinieneś już nie zatrzymywać tyle tej wody

Dla mnie wystarcza bloker z Ziaji, za ok. 7 zł, stosuje się 2x w tyg na noc.

Gość potrzeba mi dobrego antyperspi
szukam dobrego antyperspirantu , jedyny taki co znam to rexona , znacie może jakieś jeszcze ? wszystkie typu fa, dove i nivea czy jonson&jonson odpadają plamia jak fix i nie można doprać ciuchów a o tym ,że guzik dają na dłużej to nie jedna z was pewnie wie

jeszcze nivea nie plami, ta linia typu crystal (nie wiem dokładnie jak się to u Nivei nazywa) i adidasy nie plamią, ale też musi być napisane "anti whitening" czy coś takiego.

Gość tylko ta nivea to na chwilkę
na chwilkę starczają , może i nie plamią ale tak na 2-3 godziny jak avon gosh jest dobry ale drogi preparaty jak vichy i inne aptecxzne to pic na wodę a plamy robia jak cholera

Moim zdaniem z taką potliwością należy iść do lekarza on na pewno przepisze jakiś środek do brania w tabletkach przeciwko takiemu poceniu się, ja używam kulek lub w pudrze antyperspiratu i jest super.