Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość just12

zwrot podatku za mat. budowlane - ile czekaliście?

Polecane posty

Gość just12

jak w temacie ile czekaliście na zwrot podatku za materiały budowlane? wiem, że mają czas do 4 m-cy, teraz mija 3 m-ąc i przydałaby nam się ta kasa, może zadzwonie i zapytam, jak myślicie? jest sens dzwonić czy spokojnie czekać?

mają na to pół roku i mi zwrócili ze 3 dni po tym terminie (na tydzień przed upływem terminu byłam wzywana do poprawek - czyli całe pół roku papiery leżały i nikt do nich nie zaglądał)

Gość just12
no super, do mnie już dzwonili że im coś brakuje w dokumentach, doniosłam im i mówili że jest wszystko ok, kurcze a tak nam potrzene teraz te pieniądze...zresztą jak zawsze na budowie -studnia bez dna...

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
to mozna jeszcze odlaczac materialy budowlane od podatku???? myslalam,ze zostalo to zniesione?!

róznica podatku mięcy 7 a 22% czyli 15% wartości materiałów no myśmy też czekali, to ladnych parę groszy było... ale przyszły nawet po terminie!

Gość LOOOOPAAAAAWOWA
O TO JAK TO JEST TERAZ MOZNA ODLICZC CZY NIE OPLACA SIE JEDNAK BRAC FAKTUR?

Gość just12
my na wiekszość braliśmy faktury i wydaje mi się, że to sie opłaca i dotego spokojnie śpisz, że US się nie będzie czepiał.ps. nie za wszystkie materiały jest zwrot -np. za drewno i za gwoździe nie ma zwrotu podatku

zalezy za jakie drewno - np. za drewniane drzwi - wszem, za progi to samo jest załacznik do rozporządzenia na ten temat i są tam wyszczególnione wszystkie materiały, za które jest zwrot poza tym - co to za tekst - czy sie opłaca brać faktury czy nie - przeciez za fakturę nie płacisz, to jaki to wysiłek ją wziąć?